Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nireczka

Imię Józef

Polecane posty

Gość hajstra
Poza tym jeszcze uważam ,ze to b niefajnie jak imiona się rymują -i do tego jak jest mała róznica miedzy dziecmi-to po prosty się mylą. Dostrzegam to w otoczeniu. Jak jest Hania i Ania -to nikt nie wie która jest która...itd Myslę,że fajnie jak imiona są z tej samej"rodziny" ale są różne. oczywiście nie Vanessa i Katarzyna:D

Gość Jozef to imie z tradycja
i miedzynsrodowe, ostatnio znow sie pojawia. Mam syna Witka i on jest bardzo zadowolony z imienia, problem tylko, ze za granicą tego nie znaja i przekrecaja w najrozniejszy sposob. Wez to pod uwage. Ladnie, jak imie jest na czesc kogos milego. POza tym kieruj sie swoim gustem, nie czyims. To czlowiek zdobi imie a nie odwrotnie.

Moje dzieci są bardzo różne i nikt się nie myli:D Jeden ma bardzo gęste ciemne włosy, drugi cieniutkie i blond, latem jasny:D

Gość Nireczka
A zdrobnienie Józinek podoba sie wam?

jak z Jeżycjady :D znam jednego Józka, wszyscy do niego mówią Ziutek

Gość Nireczka
No wlaśnie, tak z tymi książkami mi sie skojarzyło:) Oj, sama nie wiem, Witold czy Józef, Witold czy Józef, Witold czy Józef...

Mój mąż jest Amerykaninem i chciał naszego synka nazwać Boris, a potem uparł się na imię Joseph, czyli po naszemu Józef :) Teraz trochę żałuję że uparłam się na imię Max, bo Józek to super imię, ale trudno :)

Gość rymcymcym
dlaczego Franciszek jest ok i co drugi smark teraz tak sie nazywa - a Józef nagle xle ? Dla mnie to imie jak każde imie i podoba mi się

Gość rymcymcym
a Ziutek to kapitalne zdrobnienie , jest cool , cholernie mi sie podoba

Gość paaaati
Mój synek będzie miał na imię Witold Paweł. Miałam kilka innych na liście ale każde z kims mi sie kojarzyło albo było zbyt blisko- nadane komuś z rodziny wiec wybraliśmy to którego z naszego otoczenia nie ma nikt:0 a wierzcie mi- było to trudne ponieważ uczę w duzej szkole a jednak nie ma żadnego Witka i ani w mojej rodzinie ani w męza a także dodatkowo w naszej miejscowości nie ma żadnego Witolda ( w każdym razie nie małego Witusia). mąż zaproponowała a ja już myśle o nim Witek i nie zamienie:)