Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzanka zimowa

DOMEK z ogródkiem

Polecane posty

Gość zuzanka zimowa

kto w dzisiejszej Polsce ma domek z ogrodkiem rodem z prl-u? nasze portfele były podobne, a jednak.... spróbujmy pospekulować: ..... ..... .... póki co nic mi nie przychodzi na mysl a moze macie na ten temat zdanie?

Gość zuzanka zimowa
no, nikt nie ma domku z ogródkiem? to takie śliczne miejsce gdzie mozna cieszyc sie bliziutko wiosną... w moim mieście taki mają wojskowi, milicjanci, wysocy/kiedys/ urzednicy...

Gość moi rodzice maja
i nie sa ani milicjantami, ani urzedasami ani wojskowymi, sa pracownikami fizycznymi ktorzy do wszystkiego doszli ciezką pracą

Ja mam, ale nie z PRLu:) Raczej z końca lat 90. A domki z PRLu mają różni ludzie, czasami wcale nie bogaci. Mój \"wujek\" ma, mimo, że w czasie IIWŚ był w AK, walczył w PW i potem miał z tego powodu wielkie problemy, był aresztowany, nawet znęcano się nad nim, przez co ma poważne kłopoty ze zdrowiem od lat... Także już raczej partyjniakiem nie mógł zostać. A z kolei znam tez ludzi, którzy byli w partii, byli wysokimi rangą wojskowymi (np. pułkownikami), mieli powazne zadania wyznaczone przez pratię i mieszkają na wojskowym osiedlu w małych mieszkankach. To zalezy.

Gość zuzanka zimowa
dzięki za wpisy:) przyznac muszę, ze baaardzo zazdroszczę takich domków:)

Gość zuzanka zimowa
jak swojsko musi byc w tych waszych ogródkach...wiosna w zasięgu ręki, ech!:D

Gość yyynana
ja mam taki domek w polsce...tymczasowo mieszkam za granica w kamiennicy bardzo mi brakuje mi domu wlasnego podworka przestrzeni...idzie wiosna a ja nawet rzodkiewki nie moge posadzic....heh moze to smieszne ale teraz tego brakuje,,,,dziecko zamiast skakac po trawce i grac w pilke...to szlifuje chodniki....ech...takie zycie,,,ale kiedys tam wroce..napewno

Gość zuzanka zimowa
yyynana, póki co możesz rzodkiewkę zasadzić w doniczce,podobnie cebulę na szczypior, czy pietruche na natkę! ja tak zrobiłam i kazdego ranka patrzę co się dzieje:)

Gość yyynana
ech wiem ale to nie tosamo..posiedziec na trawie i pogrzebac sie w ziemi....naprawde nigdy nie sadzilam ze bedzie mi brakowalo tego grzebania ;) gril na swierzym powietrzu...nie wspomne o pograniu w pilke w tenisa itp....nienawidze blokowisk....domek to wolnosc.....i to piekna wolnosc....

Gość zuzanka zimowa
jasne, domek to wolność!

ja mam domek z ogródkiem,ale takim rekreacyjnym,żadnych warzyw itd sama trawka i drzewka ozdobne wczoraj po raz pierwszy w tym roku paliliśmy ognisko i było cudownie:) czuć już wiosnę:):)