Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wewewew

manewr skrecania samochodem

Polecane posty

Gość wewewew

Mam pytanie bo własnie spieram sie z kolega o pewna sprawe. Wczoraj pierwszy raz jechałam z kolezanka jej samochodem. Zdziwiało mnie to w jaki sposób skreca kierownicą. Np. skrecajac w lewo moim zdaniem powinna prawą reka krecic kierownica w lewo a nastepnie poscis prawa reke i lewa dokonczyc manewr skrecania ( taka przeplotka ) no mnie tak uczyli. A ona dwie rece trzyma na kierownicy w tym samym miejscu na srodku i poprostu kierownice sobie podaje. No nie wiem moze sie myle moj kolega twierdzi ze ja nie mam racji bo nie mozna robic przeplotki.

każdy skręca, jak mu wygodnie, \"przeplotka\" jest wydajniesza, nie trzeba tak drobić tymi rękami i wg przepisów chyba też jest prawidłowa, a nie takie bieganie po kierownicy

Ja myślę że ty masz rację, mnie też wkurza jak ktoś skręca tak jak twoja koleżanka.

Mnie tez nauczono takiej przeplatanki. Nie wyobrazam sobie inaczej skrecac . Ale czasami widze własnie , jak inni \"podają \" sobie kierownice i raz, ze smiesznie to wygląda a dwa ze jest niewygodne ;)

Gość kategoriaB
przeplatanka oczywiscie ulatwia zycie ale nie jest dopuszczona sprobujcie jej na egzaminie:D

nie wolno krzyżować w ten sposób, żeby trzymać kierownicę obydwiema rękami na raz i mieć je skrzyżowane jak normalnie skręcasz na ciasnym łuku, to trudno nie przepleść rąk, w powietrzu oczywiście przecież nie musisz ciągle trzymać kierownicy dwiema rękami