Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annanna

dj na slubie?

Polecane posty

Gość annanna

hej, co myslicie o wynajeciu dj na slub?

A co do samego pomysłu, zaraz rzucą się tu na Ciebie gromy, że zespół lepszy itp. Ja biorę dja, nie chcę, żeby mi jakiś amator wył (bo to trudno śpiewem nazwać) hiciory. Albo wyją, albo mają głosy jakby kto im jaja przy samym tyłku uciął ;) Dziewice myślałby kto. Trudno trafić na dobry zespół, dj-wodzirej jest pewniejszy i tańszy. Ostatnio byłam na weselu, gdzie grał zespół, podobno zajebisty. Finał był taki, że co 2 piosenki \"szli na jednego\", a grali tak, że za chiny ludowe nikt nie mógł rytmu złapać ;) Ale wszystko kwestia gustu. Ja preferuję dja.

Gość przyszła panna młoda
My tez mamy zamówionego DJa . Z W-wy płacimy 2200zl.

Gość DJ ARASSH
Cena oprawy muzycznej przyjęcia weselnego trwającego jeden dzień wynosi 500zł. Koszt oprawy muzycznej przyjęcia weselnego trwającego dwa dni to 800zł. Co do szczegółów, proszę dzwonić. Proszę nie sugerowac się ceną z W-wy, gdyż w tamtych okolicach tyle to kosztuje. Sam grałem kiedyś w warszawie, i tam zarabia się na tym więcej. Jako że jestem ze śląska, mam tu rodzinę to muszę dostosować się do ogólno - przyjętego cennika. Pozdrwaiam

Gość tragedia....
ja wam cos powiem- oczywiscie nie krytykuję tych którzy biorą dj-a Otóz ja sie napaliłam że wezmę dj-a. Nie chciałam tych głupich przerobek przez kapele wuja stasia. Szukałam w necie i dostałam namiary na fajnego faceta, pojechałam nawet na wesele na którym grał. I kiedy wracałam do domu podjełam decyzję: absolutnie nie! Słuchajcie dj, to sie nadaje na małe wesele, albo dla gości, którzy umieją sie bawic przy tego typu muzyce. Nasi wujowie, dziadkowie i ciocie nie bedą umieli tanczyc przy takich rytmach. Dj u ktorego bylam miał przez 1 godzinę pustą sale... puściutką... Nawoływał, zapraszał, zachecał, ale nikt nie przyszedł tanczyc. Nie zaspiwewał gorzkiej wodki, ani sto lat. Kazał gosciom a'capella śpiewac. Widziałam że nie bardzo ludzie byli zadowoleni z takiej "orkiestry". Nie chcę nikogo krytykowac i pouczac, ale kazdy powinien wziąc pod uwagę to, że wesele jest dla gości a nie dla pary młodej. Chyba zalezy wam, żeby goscie sie ubawili, a nie zmęczyli i na koniec obrobili wam tyłki. Jezeli robicie malutkie wesele to oczywiscie popieram dja, bo bierze mało pieniedzy, ale jesli robicie weselicho to przemyslce to dobrze. Uwierzcie mi, że mozna znaleźć fajną kapele która zagra na zywo i kazdemu sie spodoba. I nie bedzie tepych przyspiewek i "rewelacyjnych" przerobek. pozdr

To, o czym piszesz to wina dja i pary młodej, że nie ustalili repertuaru :) Ja zamierzam ustalić co mniej więcej ma grać. Przecież nie będzie sadził techno, to nie impreza w klubie. Wielu djów takie przyśpiewki funduje, tylko ja nie mam na nie ochoty. Wszystko jest kwestią dogadania. DJ! A ile byś wziął, gdybyś musiał dojechać jakieś 500 km? :D Weselicho 1 noc, żadnych poprawin.

Gość DJ ARASSH
Równie dobrze można trafić na beznadziejną kapelę, która fałszuje itd. Ja prowadzę takie imprezy od ponad 5 lat. Gram nie tylko w lokalach gdzie bawi się młodzież, ale i w lokalach gdzie gra się tylko i wyłącznie dancingi, czyli lata 60`, 70`, 80`, 90` i taneczne przeboje muzyki współczesnej oraz na imprezach zamkniętych (wesela, studniówki itp.)

My robimy małe wesele max 80 osób. Sami młodzi. Cioć i wujków policzyć można na palcach. Byłam juz na weselu z DJ i nawet moi rodzice wyśmienicie sie bawili. Wystarczy dobrze dobrać muzykę. Ja mam dość tych fałszowanych przeróbek. Masakra :))) a przerwy jakie robią zespoły. Myślę,że DJ będzie ok.

Ja osobiście jestem za Dj-em.Nie zgadzam się z tym że Dj nadaje się jedynie na małe wesela.Umówmy sie , że czy to DJ czy zespół -każdy z nich musi być przede wszystkim dobrym wodzirejem. Mnie osobiscie chodzi o dobrze graną muzykę a do lokalnych zespołów niemam zaufania. Może on równie dobrze zagrać \"Złoty krązek , czy coś tam...\" jak i hity zagraniczne powiedzmy Boney M , które świetnie sprawdzają sie na weselach , wszak to muzyka z epoki naszych rodziców. Natomiast nie wyobrażam sobie zespołu dobrze imitującego pewne gatunki muzyczne.Poza tym mają zawsze określony repertuar i na tym koniec.

miałam dj na weselu i było fajnie. wziął 800 zł, wcześniej ustaliliśmy repertuar tzn. żadnych głupawych piosenek disco polo, ale też żadnej alternatywy, tylko rzeczy przy których ludzie dobrze się bawią. Fajne było to, że dj zapamiętał, że mój facet kocha kazika i na koniec wesela zapodał trzy jego piosenki:)

Gość DJ ARASSH
Z dojazdem do: 250km - 700zł 500km - 800zł powyżej 500km 1000zł Cennik tylko na terenie Polski.

Gość tragedia....
kazdy ma inną opinię na ten temat. Ja nie krytykuję oczywiscie Dj-a, chcę tylko napisać co trzeba przemyslec wybierając Dj-a. Nie obrzucajcie mnie błotem, bo ja chcialam dobrze. To źle że chcę kogos przestrzec?

A kto cię błotem obrzuca? Kulturalnie opiniami się wymieniamy :O

Gość abc...xyz
Ja też chciałabym Dj-a na wesele, ale chciałabym wiedzieć jak wygląda sprawa przywitania pary młodej przed salą. Wiadomo, że zespół gra marsza jak się wychodzi z domu i jak się przyjeżdza po slubie. A jak jest DJ-ej to co??

Gość DJ ARASSH
Dokładnie tak samo. Wita się parę młodą Marszem Mendelsona.

Ja też chce Dj\'a na wesele,chce oryginalne piosenki. Zreszta prawda jest taka: Dj zagra wszystko a zespół niestety nie. Teraz jestem na etapie poszukiwania dobrego Dj\'a.

Gość Aśka z Warszawy
agatuś, nie wszystkie zespoły mają amatorów. Pisałam tu wcześniej polecając zespół Szafa Grąjaca z Warszawy. To są profesjonaliści, którzy z wyciem NIE MAJĄ nic wspólnego.

Gość DJ ARASSH
W cenniku jest mały błąd. Do 50km 500zł od 50km do 250km 700zł do 500km 800zł powyżej 500km 1000zł

na pewno lepszy dj niż zespół składający się z 3 facetów a\'la disco polo spiewających z playbacku, a jedynym instrumentem jaki słychać to \"organki\":P jednak kiedy ma się do wyboru dja lub zespół, który na pewno potrafi grać i śpiewać, to nie ukrywajmy, że taniec przy muzyce na żywo, dźwieki perkusji, gitary i innych instrumentów oraz świetne głosy wokalistów dużo szybciej porywają do tańca i po prostu lepeij brzmią:)

Gość Pomyślmy...
A znasz salę, w której akustyka byłaby na tyle dobra, żeby łomot perkusji nie zagłuszył wokalistów i innych instrumentów? Ja nie :/ A "zwiedziłam" wiele sal. Nie łudźmy się, sali nie tworzy się pod kątem akustycznym :/ Dlatego instrumenty elektroniczne ZAWSZE będą górą, dopóki nie zacznie się budować sal bankietowo-weselnych również pod kątem zespołu grającego w klasycznym składzie. Nie mam nic przeciwko zespołom, które podpierają się elektroniką, o ile wokalnie stoją na dobrym poziomie i nie piją w pracy. Natomiast DJ to strata pieniędzy.

Gość Szukam DJ
Witajcie - szukam DJ na 21.04.2007 na Mazurach !!!

Gość zgadzam sie z łachudrą w 100

Aśka z Warszawy ale taki zespół trafia się jeden na 50 ;) jak nie lepiej. DJ - za dużo sobie liczysz za te dojazdy, podziękuję więc :)

Gość DJ ARASSH
Jeżeli młoda para zapewni mi transport w obie strony to cena nie ulega zmianie. Czyli jeśli masz wesele w szczecinie, a zapewnisz mi transport w obie strony to cena pozostaje bez zmian czyli 500zł

Gość hehehehehhehhehehehhhehehhehhe
tez mi sie takmwłąsnie wydaje jak przyszłej pannie mlodej. Jia mialam wziac DJa, w koncyu zrezygnowalam, ale namiary na niego dostalam od kogos. W necie nie ma nawet swojej stronki. Podobno dobry zespol/dj nie musi sie oglaszac

Gość Tarnowianin
Droga miła....Bezzębna łachudro..,Twoja opinia jest na TAK,TAK,TAK..,tysiąc razy na tak...,i masz rację.Nie ma to jak kapela "bez sztuczek" z dobrymi wokalami,umiejąca rozbawić gości,grająca do ostatniego gościa.Na małe wesele najlepszy jest tzw."człowiek orkiestra",czyli ktoś kto śpiewa i gra na klawiszach,bawiący gości.Moje uwagi dotyczą tych co coś potrafią,czyli nie "dadzą plamy",czyli są zawodowcami,bez względu na to czy mają szkoły czy nie.Muzkiem,muzykantem trzeba się urodzić