Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgsja

Co to jest wlasciwie ten celluit?

Polecane posty

Gość jhgsja

Czy to jest tkanka tłuszczowa?A jesli tak to dziwne, bo chude dziewczyny tez miewaja celluit, a jak chude to gdzie u nich ten tłuszcz? I czu celluit zawsze wystepuje na zwiotczalym ciele czy takze moze byc na jedrnym?

Gość jhgsja
sorry mialo byc cellulit..tak chyba sie pisze

Gość ciocia wala
to taka zwiędięta, wisząca, nieestetyczna skórka pomarańczowa

Gość ponawiam
Czy to jest tkanka tłuszczowa?A jesli tak to dziwne, bo chude dziewczyny tez miewaja celluit, a jak chude to gdzie u nich ten tłuszcz? I czu celluit zawsze wystepuje na zwiotczalym ciele czy takze moze byc na jedrnym?

Gość no własnie
cellulitis, cellulit «zdeformowana tkanka tłuszczowa, nadająca skórze wygląd przypominający skórkę pomarańczową»ze słownika i chodzi mi o to ze chude dziewczyny tez to maja, a przeciez sa chude, a ten cellulit to nic innego jak tkanka tłuszczowa, wiec dfdle mnie to jest dziwne jak moga to miec chude osoby, te tkanke tłuszczowa skoro sa chude? jakis paradoks

Gość cellulit to NIE to samo co
cellulitis:O

Gość mięsista dupcia
innaczej to ujmując

Gość fgds
cellulitis, cellulit «zdeformowana tkanka tłuszczowa, nadająca skórze wygląd przypominający skórkę pomarańczową»ze słownika i chodzi mi o to ze chude dziewczyny tez to maja, a przeciez sa chude, a ten cellulit to nic innego jak tkanka tłuszczowa, wiec dfdle mnie to jest dziwne jak moga to miec chude osoby, te tkanke tłuszczowa skoro sa chude? jakis paradoks

Gość Chuda z cellulitem
To nie to samo, ale mowa o cellulicie, jest poprawka w artykule wiec nie rob glupiej miny Kazda osoba ma tkanke tluszczowa, my chude mamy jej mniej, cellulit moze byc "wodny" Poszukaj, poczytaj, a odp znajdziesz Niestety, nie ma tak latwo, kazdego to dotyka Ja mam cellulit przy wadze 45 kg/ 164 cm, posladki, po prostu jaja i mysle ze takich jak Ja, jest multum

Gość Chuda z cellulitem
Prawie kazdej kobiety to dotyka, taka mala poprawka Ja cellulit dostalam w wieku 18 lat Wina- brak ruchu, fast foody, sol, cukier, slodycze W bonusie jeszcze pryszcze

Gość miskaaaaa b
a czy cellulit zawsze wystepuje na zwiotczalym ciele czy tez moze byc na ciele jędrnym?czli czy mozna miec jedrne nie zwiotczale np.uda i miec cellulit?

Gość a rozstepy
czytam tu na forum czesto o rozstepach. czy to to samo co cellulit? czy moze niektore autorki myla oba pojecia?

Gość nie myla
nam na tym topiku chodzi o cellulit a nie rozstepy

Gość a rozstepy
sorry, ze zasmiecam wam topic

Gość Derka
Moja kumpela, która jest kosmetyczką tłumaczyła mi to ostatnio. Ona mówi, że celulit to zdeformowane komórki, a spowodowany jest brakiem równowagi metabolizmu tłuszczy w organizme. I z tej okazji tak trudno jest się do niego dobrać samymi kremami - bo to działa na efekty już :( buuu...

Gość E_milka_
No, dokładnie. Dlatego ostatnio lekarze i kosmetyczki polecają działanie od wewnątzr na cellulit - są specjalne środki na to. Nawet był jakis czas temu text w Wysokich Obcasach. To są pigułki jakieś itp, a treza też mają wejsc saszetki do picia jakieś, chyba Inneov się to nazywa.

Gość Ka_li_nka
Masz chyba na myśli Inneov cellulite :) też czytałam o kuracji od wew i zew i wydaje mi sie to sensowne, szczególnie gdy słucham mojej kuzynki, która ma z pomarańczą na udach, pupie i łydkach spore problemy mimo że regularnie pływa (sekcja pływacka) i je dobre rzeczy. Ona to bierze od jakichś 2 miesięcy chyba i mówi że to rewelacja, że organizm się oczyścił, że skora wyglada lepiej i mniej boli przy szczypaniu :) Dodaje do tego masaż i mówi, że kupi kolejną kurację, bo to pomaga jej. No to tyle mogę powiedzieć bo mnie problem nie dotyczy, czyli póki co tego nie kupię sobie :)

Gość nmhbcnbm
to takie cos co ma kazda kobieta, nawet 25 kg 10 latka ;) Maja dzieci, maja dorosle kobiety

Gość ostatnio doszłam do wniosku
Że nie mam celulitu lecz mini rozstępy i to właśnie one dają ten efekt pomarszczonej skóry-pomarańczki. Od lat walczyłam z celulitem i dopiero teraz doszłam do wnisku że moja skóra jest nierówna właśnie przez te mikropęknięcia. Żaden krem ani masaż tego nei wyrówna. Zresztą już Vichy promując nowe produkty na cellu coś w ulotkach reklamowych wspomina że cellu powstaje bo komórki tłuszczowe są uwięzione przez stwardniałe, sztywne, zdegenerowane włókna kolagenowe w skórze i niby na to miał działać mangan zawarty w ich cud preparatach. Jak dla mnie to wszystko to ściema. Dostajemy celulitu bo żywność jest pełna toksyn i konserwantów, gdy rośniemy spożywając ten syf nasze ciała tworzą niewartościowy, wadliwy kolagen a potem skóra pęka, powstają rozstępy, włokna kolagenu deformują tkankę tłuszczową i mamy piękny celulit, kórego żadne diety, kremy czy tabletki nie zlikwidują. Myślę że póba usunięcia celulitu jest jak póba sprawienia że raz rozciągniete spodnie elastyczne, w kórych popękały "gumki" będą wyglądały jak nowe.

Gość Lady_Trusk
tak, ten preparat nowy to Inneov cellulit. Doustny. Działa na drenaż komórek od środka. Jestem w trakcie kuracji - efekt juz widać - polecam :) ja sobie poczytalam o nim na inneov-cellulit.pl :)