Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprawa jest trudna

Chce oddac wspolnote mieszkaniowa do sadu

Polecane posty

Gość sprawa jest trudna

-zarzad wybrany sposrod wlascicieli dziala tylko na swoja korzysc: -nie dzialaja zgodnie z ustawa, stosujac obliczenia kosztow wspolnych nie od udzialu a od lokalu -sami pobieraja pieniadze z konta Czy oddajac ta sprawe do sadu oprocz zasadzenia kosztow postepowania sadowego w przypadku przegranej sad zasadza tez kare dla nieuczciwego zarzadcy? jesli tak, to od jakiej wysokosci w gore? wie ktos? :o

Nie bardzo rozumiem zarzuty?Np:pobierają sami pieniądze z konta.A kto za nich miałby to robić? W jaki sposób działają na swoją korzyść? Zajrzyj w google jakie prawa ma Zarząd,bo chyba dramatyzujesz.A o karach też jest,do 5 lat jeśli udowodnisz,że działają na szkodę wspólnoty.Ale na to trzeba mieć fest dowody inaczej każdy sfrustrowany mieszkaniec latałby do sądu.

Gość sprawa jest trudna
pobieranie pieniedzy z konta samowolone jest NIEDOPUSZCZALNE czyli biora kase z konta bez uchwaly i np.kupuja komputer, telefon bez uzgadniania z wlascicielami. Poza tym licza wszystko po rowno a jak przychodzi rozliczenie roczne,to one maja najmniejsze doplaty, rozumiesz juz? Robia wszystko pod swoim katem, dla siebie tylko i jeszcze sa drozsi od zarzadcow licencjonowanych 😠

Gość sprawa jest trudna
deska naucz sie czytac ze zrozumieniem a potem zadawaj glupie pytania 😠

No,ja jestem Zarządcą i jeśli muszę kupić komputer to nie pytam nikogo o zdanie.Zarządzam również kontem,tyle,że spółdzielni mieszkaniowej.Tłumaczę się tylko radzie nadzorczej.Ale najważniejsze,że oddaję roczne rozliczenie członkom i wtedy tłumaczę się z zakupów i wydatków.Po to jest Zarząd.A jak Ty chciałeś?Nie każdy mieszkaniec ma dostęp do konta a tylko właśnie te upoważnione osoby.Co do dopłat to okej,są niesprawiedliwe.

Gość sprawa jest trudna
nikt nie ma prawa liczyc kosztow wspolnych inaczej niz wg udzialow, na co jest tez wyrok Sadu Najwyzszego, niestety w mojej wspolnocie dziala wolna amerykanka czyli robia co chca.Nic sobie nie robia z ustawy, nic sobie nie robia z wyrokow sadow, nie czytaja ustaw, przepisow k.c.i innych przepisow prawa,bo tak najprosciej.Wrzeszcza jedynie, ze im ciagle malo, co roku samodzielnie podwyzszaja sobie wynagrodzenie na koniec roku dopiero nas o tym informujac i to o ile zapytamy, bo tak to cicho sza.Poza tym, bez zebran, uchwal itp.stosuja podwyzki zaliczek jak im sie podoba, to jest bezprawie do kwadratu i tlumaczyc beda sie za to w sadzie 😠

Myśmy uchwały na kupno kompa nie podejmowali,bo nasz grechocik miał lat 6 i robił nam numery od jakiegoś czasu.Jako narzędzie do roboty kupiliśmy i już.

Gość sprawa jest trudna
ale to nie sa ich PRYWATNE pieniadze tylko nas wszystkich i przynajmniej wypada zapytac a nie panoszyc sie jak ze swoimi wlasnymi pieniedzmi

Zaraz,nie kumam.Jak liczą?U mnie liczy się od m2,bo mamy tylko spółdzielcze własnościowe prawa do lokali.

Gdybym miała pytać WSZYSTKICH to zwariowałabym.Przecież muszę zapłacić innym,kupić co trzeba.Mam pytać innych czy mogę?Paranoja.

Gość sprawa jest trudna
amita no to przeczytaj ustawe bedziesz wszystko wiedziec, dobranoc bo nie chce mi sie tluamczyc

A kto,ja się pytam, co roku udziela takim osobom absolutorium???? Ja też się mylę,bo prawnik kosztuje,ale moi akurat to wiedzą.

Gość arnita
zasysam siusiaki osiedlowym mentom :)

Akurat ustawy to ja znam.Nawet tę o własności lokali.Chciałam Ci pomóc,ale takich co to wiedzą lepiej to ja mam najbardziej dość.Nie to nie.

Dlatego w mojej spółdzielni nawet męty są szczęśliwe.Ale Ty drogi podszywaczu nigdy do takich należać nie będziesz.