Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgggffg

ciaza 1 miesiac

Polecane posty

Lulanka---> nigdy nie bralam tabsow, wiec szczerze mowiac nie mam pojecia. Ale czesto sie zdarza, ze zanim cykle sie ureguluja, moga byc cyrki. Z tego co wiem, to w ciazy wlasnie brzuch boli- jakby sie mialo okres. Wiec w sumie obstawialabym, ze to wszystko przez odstawienie tabletek. Ale to tylko takie moje gdybanie- zawsze mozesz zrobic test dla pewnosci. teoria--> tez slyszalam o tym, ze po odstawieniu tabletek plodnosc moze sie wzmozyc (tak oto zaszla w ciaze moja siostra). A przerywance nie ciesza sie zbyt wielkim zaufaniem, jesli chodzi o zapobieganie ciazy. Kto wie? Zrob tescik. Nie wiem jaki, bo ja robilam takimi, jakie mi akurat w rece wpadly. Dziewczyny polecaja QuickTest. Najlepiej zrob z porannego moczu- bedzie najwiarygodniej, bo rano jest najwieksze stezenie hormonow ciazowych (jesli takie w ogole posiadasz na chwile obecna). :p Co do mojego samopoczucia, to bardzo sie ciesze z ciazy, ale szczerze mowiac, nie moge sie doczekac konca- mam tyle dolegliwosci, ze moj maz twierdzi, ze jakby kazda babka tak miala, to by ludzkosc wymarla :D

AGA no to rano se jutro nie zrobie bo nie mam testa :P kurna a chyba na serce zejdę jak bede czekac na wynik :O :O a co to znaczy, ze masz dolegliwości jakieś ? tak tragicznie jest ?? :D

Mam nadzieje, ze podzielisz sie na forum wynikiem testu? Wiele dziewczyn przechodzi ciaze bez dolegliwosci. Ja do nich nie naleze- moze dlatego, ze mam krzywy kregoslup? A moze dlatego, ze mi brzucha nie wywalilo i moje dziecko poupychalo wszystkie organy w brzuchu, zeby sie samo dobrze zmiescilo? U mnie zaczelo sie mdlosciami i jadlowstretem na poczatku ciazy- totalna zalamka. Potem przyszly bole kregoslupa w okolicy krzyza- jest to normalna dolegliwosc kobiet w ciazy, ale z moja krzywizna (nie az taka tragiczna, ale jednak), to ja pewnego dnia stwierdzilam, ze trudno mi sie podniesc z lozka- teraz trudno mi sie chodzi. Z przymusu glownie leze, siedze- staram sie ograniczac wyjscia. A teraz najnowsze szopki- dziecko scisnelo mi zoladek, tak ze wypycha mi jedzenie spowrotem, kwas zoladkowy mnie zalewa (dochodzi az do przelyku- czasami co 5 minut- i to naprawde parzy), i wlasny przelyk probuje mnie udusic ;) W nocy trudno mi sie spi, bo na brzuchu nie ma jak, na boku zebra bola, na plecach nie powinno sie... I badz tu czlowieku madry :p Na razie to tyle sensacji ciazowych. A ja myslalam, ze ciaza, to tylko duzy brzuch i na koncu ciezki porod... No to sie pomylilam. Ale na pocieszenie ci powiem, ze moja siostra przeszla przez ciaze jak burza, pracowala do 8 miesiaca i nie miala zadnych dolegliwosci. Tego ci zycze na twoja ciaze (ta w przyszlosci) ;)

o kurczak to faktycznie niefajnie :P moja koleżanka miała to samo z pieczeniem w przełyku (to się chyba zgaga ciążowa nazywa nie ? ) i się bidulka 8 mscy z tym męczyła :P ale kurczak Ty to faktycznie masz nieciekawie :P a wynikiem się podziele .... jak nie zejde na zawał :P :) :) dzięki za pomoc 🖐️ 😘

Agus dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz :-) co do powiekszonych piersi to sa pelniejsze i strasznie mnie bola( po bokach i na gorze). poczekam do niedzieli, jak @ nie przyjdzie to zrobie test :-) z tymi dolegliwosciami to jest roznie.tak jak napisalas....jest to sprawa indywidualna.moja kuzynka byla w ciazy,a nawet temperatury nie miala.Aga zycze Ci lepszego samopoczucia :-)

w niedzielę a Ty ?? :P a Ty to chcesz mieć dziecko czy tak jak jak niebardzo ?? :D

teoria ja tez testuje w niedziele :p gdyby okazalo sie,ze jestem w ciazy to bede najszczesliwsza Sylwunia na swiecie :-) a Ty teoria chcesz miec teraz dzidzie?

teoria ja tez testuje w niedziele :p gdyby okazalo sie,ze jestem w ciazy to bede najszczesliwsza Sylwunia na swiecie :-) a Ty teoria chcesz miec teraz dzidzie?

ano to fajnie masz bo ja właśnie srednio bym chciała :O tzn wogóle bym chciała ale niekoniecznie w tym roku :P ehhh no cóż zobaczymy

ano to fajnie masz bo ja właśnie srednio bym chciała :O tzn wogóle bym chciała ale niekoniecznie w tym roku :P ehhh no cóż zobaczymy

teoria a ile dni juz Ci sie @ spoznia? skoro nie jestes teraz gotowa na dzidzie to zycze Ci \"przyjazdu\" @ :p a tak ogolnie to jak sie czujesz? moj brzuszek jest jak balonik,normalanie spodni nie moge dopiac tak mnie wzdelo :/

znaczy dzisiaj mam 31 d.c wiec teoretycznie do jutra nie ? bo 32 dni to jeszcze spoko tylko, ze absolutnie nie czuje sie na @ a wiem jak zawsze mam przed :P tylko u mnie jest jeszcze opcja, ze to zawirowania po odstawieniu tabsow i tego sie trzymajmy ;) jak sie czuje ? dobrze :D co jakis czaas boli mnie cos w krzyzu, leje sie ze mnie mlekowaty śluz i po cycach sie dotknac nie moge ale pozatym nic specjalnego :D

nio moze nie masz sie co martwic na zapas.slyszalam,ze po tabsach sa rozne zawirowania. ja narazie nie panikuje bo za niecale 1,5 h bedzie 31 d.c,ale jakos dziwnie sie czuje.wczoraj bylo mi tak zimno i bylam tak zmeczona,ze jak sie wtulilam w kolderke to spalam od 16 do 18.a poza tym to tez zauwazylam bialy sluzik u siebie,tylko,ze on jest bardziej przejrzysty.nio i na dodatek nie mam apetytu.nawet nie podchodza mi moje kochane slodycze.nie jem ich juz ponad tydzien. teoria skad jestes?

Sylwianka ---> jestem z okolic Krakowa ;) dzisiaj mam 32 d.c i @ nadal ni ma :O ale nie wiem czy jutro zrobię test bo nie chce mi się do apteki jechać :P leje, wieje i strach wychodzić na pole :P :P :D

moje jutrzejsze testowanie nie dojdzie do skutku.dzisiaj przyszla @ :-( prawde mowiac to byly male szanse na poczecie dzidzi bo przytulalismy sie w pierwszy dzien dni plodnych(tak wychodzilo z moich obliczen).w lipcu moj narzeczony wychodzi z wojska,a wiec wtedy pogrzeszymy ile wlezie :P teoria daj znac czy i do Ciebie niedobra @ przyjdzie :P

Sylwinka ---> hmmm mam jedną małą brązową plamkę na wkładce więc może @ idzie choć kurczak zawsze mi się zaczynało potopem a nie plamieniami ale może po odstawieniu będzie inaczej ;)

tak jak pisalam wczesniej dzisiaj dostalam @,a wiec temperatura powinna byc ok.36,a ja pod pacha mam 36,8 a pod jezykiem 37,2.dodam jeszcze,ze non stop chodze siusiu(nie jestem przeziebiona,nie mam kataru ani bolu gardla)czy ktoras z Was potrafi mi to wytlumaczyc? aha!boli mnie podbrzusze i krew jest bardzo jasna.hmm o co chodzi?pomozcie kobietki!!!

jak dobrze,ze jestes teoria! chyba sie zaraz wykoncze :p moze ja na cos jestem chora.....mam takie glupie mysli,ze szok :(

sylwinak jesli dostała @ to nie jestes w ciązy a jesli chodzi o objawy ciązy na samym początku to są ale każda kobieta przchodzi inaczej ja miałam zaraz bardzo drażliwe sutki i bolące piersi także nie mogłam sie dotknąc piersi bolałay mnie cały pierwszy trymestr

Gość tylko nie to
czytam i czytam, i nie wiem, co myśleć. spóźnia się dopiero 3 dzień, ale... 3 dni spóźnił mi się tylko jeden raz w życiu. fakt, że ostatnio miałąm sporo stresu- zmiana stanowiska w pracy, egzamin, dodatkowo jestem teraz chora. ale... pod koniec zeszłej miesiączki mieliśmy mały wypadek. pękła nam prezerwatywa. to był okres niepłodny, poza tym mój facet wyczuł, że coś jest nie tak i wyszedł zanim skończy- a przynajmniej utrzymuje, że jest tego pewien. od 3 dni odczuwam ból podbrzusza taki, jak zawsze tuż przed okresem, piersi mam powiększone- sutki też, czego wcześniej jakoś nie zaobserwowałam, a śluz taki... mlekowy- ale zwykle taki mam. o temperaturze nie ma, co mówić, bo jak już wpominałam- jestem chora. nie wiem już co myśleć? myślicie, że jeśli w poniedziałek zrobię test to jego wynik będzie już wiarygodny?

Gość tylko nie to
ok, tak też zrobię :) rany, strasznie się denerwuję. do tej pory wydawało mi się niemożliwe, żeby to się tak "skończyło", ale od tych 3 dni bliska jestem obłędu :(

Gość yta
Jestem w pierwszym miesiącu ciąży. Dzisiaj jest 49 dzień cyklu, więc to jest chyba 4 - 5 tydzień. Do ginekologa mam przyjść za dwa tygodnie jak nie mam plamienia i nic mnie nie boli. Pierwszy test robiłam 29 dnia i były dwie kreski, druga wyraźna, ale bledsza i wtedy już zauważyłam, że bolą mnie piersi jak diabli i na brodawkach pojawiły się fioletowe żyłki. Drugi test w 38 dniu - dwie wyraźne czerwone krechy pokazały się do razu. Powiększyły mi się piersi, jest więcej żyłek, czasami czułam kłucie w jajniku, 42 dnia cyklu pojawiły się mdłości i są do dzisiaj. Najpierw były rano , teraz są rano i wieczorem (masakra, bo cały czas prawie czuję, że zwymiotuję). Chce mi się pić, mam ochotę na kwaśne , pomidorowe potrawy, od tygodnia mogłabym spać 24 godziny na dobę. Gdzieś czytałam wypowiedź jakiejś dziewczyny (nie jednej), że mdłości i wymioty pojawiają się ok. 8 tyg. ciąży i że nie ma bardzo wczesnych objawów ciąży, jak widać to nieprawda. Życzę tym, które chcą, żeby okazało się, że są w ciąży.

są wczesne objawy ciąy a tak na marginesie polecam produkty które zawierają wit. B6 ona łagodzi wymioty ja ją brałam przed ciąża bo mi koleżanka poleciła i nie miałam wcale nudnosci