Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzinka

Obiad ślubny zamiast wesela-czy ktoś doradzi???

Polecane posty

Gość madzinka

Czy któraś z Was miala może takie przyjęcie zamiast wesela? Nie bardzo wiem co powinno się na takim obiedzie pojawić, czy wystarczy tylko obiad szampan i tort, czy przekąski i mocniejszy alkohol też?? I ile taki obiad kosztuje(40 osób)I może ktoś podpowie jakieś restauracje w Warszawie?;-)

Gość ja jestem ze slaska
po slubie wlasnie idziemy do lokalu. Obiad, ciasto i kawa, jakies przekaski i kolacja - od osoby 90zl To bez zadnych napoji. Alkohol i inne napoje wlasnie we wlasnym zakresie dodatkowo trzeba liczyc

Wlasnie taki koszt by mnie intereswal.napisz mi proszę ile czasu będzie trwalo przyjecie i co jest dokladnie wliczone w cenę? obiad- dla każdego to samo,czy z możliwością wyboru i z dwóch dań

Gość ja jestem ze slaska
wiesz nie wiem jakie ceny sa tam u Was;) obiad jest na 14:30 (na 13slub). Lokal jest niby otwarty do 22 i mysle tez ze dluzej napewno tam nie zabawimy. Bedzie kilka rodzaji mies do wyboru np dwa lub trzy. Wiec kazdy bioerze to, co mu beedzie odpowiadalo. I tak bedzie duzo wiecej jedzenia anizeli zjedza. U nas polowa to beda dzieci. Wiadomo dzieci mniej jedza wiec w takich lokalach za dzieci licza 80% ceny. Jednak my zamawiamy wszystko za 100% z tego wzgledu, ze to i tak daja potem do domu, a na drugi dzien tez cos trzeba goscia dac jak sie obudza;)

mam nadzieję, że też uda mi się u siebie znależć za taką cenę, bo ztego co czytalam w interneie to się waha między 100 a 200 zl. za osobę, a za taką kasę to byśmy prawie wesele zrobili;-)Szkoda, że nie jesteśmz tego samego miasta co Ty to bym ściągnęla;-)

Gość pantarei
Witam, ja podobnie rozwiązuję kwestię wesela. Zarezerwowaliśmy kilka stolików w restauracji ( w Warszawie, centrum) za ok. 130 zł za osobę - przekąski, zupy, danie główne, deser, napoje, szampan i aperitif. oddzielnie tort i alkohole

Gość ja jestem ze slaska
Moze u Ciebie sa tez napoje wliczone? Wiem, ze tak bywa ze masz np napoje bez ograniczen w cenie. Musisz sie dokladnie dowiedziec jak to wyglada:)

wlaśnie wilalabym zamknąć się w 4000 tys.za sam obiad-dopiero co kupilismy mieszkanie i nie bardzo mamy kase;-(a nie chcialabym tandetnego obiadu na odczep się, a obawiam się ze za 80-90 zl. nic nie znajdę, tym bardziej że jak piszę kolejna doradzyni-w warszawie 130;-(

pantarei a napisz czy za dzieci mniej sie placi-tak jak w przypadku kolezanki ze śląska ??i jakbys mogla napisac jaka to restauracja>

Gość ja jestem ze slaska
zycze powodzenia no i wspanialej zabawy;) Mam nadzije ze znajdziesz cos odpowiedniego:) Pamietaj zeby dokladnie sie upewnic co wchodzi w ta cene;)

Gość pantarei
za dzieci płaci się chyba połowę ceny. mogę Ci podać kilka przykładowych cen, bo robiłam rozeznanie w officynie chcieli 110 zł i ten plus, że można wnieść własny "mocniejszy" alkohol - oczywiście w rozsądnych ilościach. w borpince od 110 do 130 zl w zależności od menu. w bałkańskiej restauracji (nie pamiętam nazwy, ale to na puławskiej) ok. 120 zł

Gość pantarei
aha, czas biesiadowania bez ograniczeń, w menu dużo dań do wyboru, można je modyfikować bez większych ograniczeń. generalna zasada: taniej - mniejszy wybór

Gość A skąd jesteś madzinka
Jeśli takie ceny zasolili Ci za zwykły obiad, to przepłacisz :/

Gość Jeśli jesteś z Wawy lub okolic
To polecam http://www.delicjapolska.pl/ Piękne miejsce i jedzenie wspaniałe :) Obsługa też świetna. A nie myślałaś o zorganizowaniu przyjęcia plenerowego?

z Warszawy jestem;-) myslalam o plenerze ale ostatecznie pomysl z obiadem w retauracji pozostal, wolalabym tylko taniej-tak do 80 zl. za osobę bo szczerze mówiąc wolę wydać kaskę na tydzień we Wloszech;-)

Bardzo dziękuję wszystkim za podpowiedzi, oczywiście dalej czekam na sugestie;-) wlasnie oglądam str.delicji;-)

Gość Delicja fajne miejsce
Z klimatem :) Mnie urzekły... TOALETY :) Są po prostu piękne :) Zastanawiam sie, czy sama nie urządzę tak swojej :P

...;-)toalety, rzecz ważna;-) a może jesteś zorientowana ile kosztuje taki obiad od osoby, jestem w trakcie pisania maila do nich ale może coś wiesz??

Gość Niestety...
O kosztach nie wiem, grałam tam tylko na weselu. Ale naprawdę świetne miejsce. Zwłaszcza dla osób, które wolą obiad niż huczne weselicho :)

Gość JA TEŻ MAM TAKI PROBLEM
...PROSZĘ O JAKIEŚ PROPOZYCJE JEŻELI CHODZI O LOKAL W WAWIE KTORY ZA NIEWIELKI PIENIĄŻKI ORGANIZUJE PRZYJECIA PO WESELU(TZN. OBIAD)

My też tak będziemy mieli ale koszt ok. 70 złotych od osoby. Może się da zjechać. W Poznaniu.

Gość JA TEZ MAM TAKI PROBLEM
TA OPCJA ZOSTALA JUŻ POLECONA TYCI WCZEŚNIEJ, ALE DZIĘKI;[) CZEKAM NA DALSZE RADY

Witam to znowu ja;-) bardzo proszę o propozycje fajnych restauracji w Warszawie, które organizują obiady poślubne za niewielkie pieniązki-bardzo proszę o pomoc, ślub niedlugo;-(

Gość Też ze Sląska -Patinia
Ja robię przyjęcie weselne na 30 osób, ale robię normalną imrezkę, 120 zł od osoby, 3 ciepłe posiłki, zimna płyta, alkohol sami kupujemy Jak robisz na ok. 40 osób, to nie chces znormalnego mini wesela? ja tak robię. DJ i zabawa do rana, mimo, że grono małe, ale najbliżsyzch przyjaciół i rodzinki, więc mam nadzieję, będzie ok

wiesz co ja zapraszam tylko najbliższą rodzinę, czyli tych, których nie mogę pominąć-zrezygnowaliśmy ze znajomych wogóle bo wyszloby ponad 90 osób, a szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie wesela bez nich, poza tym nie chcemy wesela, a obiad urządzamy bo wypada zaprosić rodzine po ślubie, bo tak glupio jakny poszli do domu;-)

napewno jest wsrod Was ktos kto organizowal obiadek bardzo prosye o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Tak trudno poszukać w googlach
Od czego masz komputer? Dają ci dziewczyny rady, al ty wciąż się wydzierasz i miauczysz :/ Sama rusz tyłek i szukaj! www.google.pl

do poprzedniczki nie wiem czy zwrocilas uwage, że obecnie prosze o polecenie restauracji w warszawie, a propozycje dostalam jedna, którą zresztą już sprawdzilam, jezeli proszę o polecenie restauracji to chyba logiczne ze zalezy mi na sprawdzonej w tej konkretnie sprawie czyli obiad poslubny-ale jak często się zauwaza na topikach wypowiadają się osoby, które mają problem z interpretacją prostych zdań.

Gość Do Madzinka
Nie pytaj nikogo o zdanie, bo każdy lubi coś innego :) Najlepiej sprawdzić samej. Jeden lubi to, inny tamto i nie powinnaś kierować się ocenami innych :) Wystarczy poszukać na googlach a później dzwonić, umawiać się na spotkania i sprawdzać :) Pozdrawiam Wedding Planner http://o-slubach-i-nie-tylko.blog.onet.pl/