Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piekna lusesita

mieszkanie- od czego zaczac urzadzanie?

Polecane posty

Gość Piekna lusesita

czesc dostalam 3 pokojowe mieszkanie ( 72m )...dlugo na nie czekalam i naturalnie bardzo sie ciesze...ale teraz mam maly problem..nie mam pojecia od czego zaczac urzadzanie, jak do tego sie zabrac!...moze mi ktos podpowie...najlepsze sa wlasne doswiadczenia...a moze zna ktos jakies ciekawe strony inte. ...nawet nie wiem, w jakim stylu powinnam je urzadzic? :) jak nie mialam mieszkania to mialam miliony pomyslow jak je urzadzic, a teraz jak je juz mam to mam problem!

Przede wszystkim zastanow sie, jaki kolor scian chesz miec....

problem niby błachy a potrafi spędziść sen z powiek po pierwsze usiądź spokojnie w miejscu gdzie dobrze się czujesz wyobraź sobie to mieszkanie takim jakie chciałabyś żeby było wyobraź sobie kolor scian , może tapet, kolor sufitu ... czysta biel czy lekki błękit przypominający niebo.... mieszkanie powinno pasować do Twojej osobowości zgywać się z Tobą a nie \"walczyć\" popatrz co jesteś w stanie zrobićteraz a co później w którym pokoju chcesz spać a wktórym jeść czy odpoczywać pozwól niech mieszkanie samo po paru dniach \"powie \" ci gdzie się dobrze czujesz . gdzie powinno stać łóżko a gdzie stół osobiście w nowym mieszkaniu przez jakiś czas na początku \"jeździłęm\" z meblami przynajmniej raz w tygodniu do momentu gdy poczułem że stoją na swoich miejscach czasami takie umeblowanie mieszkania zajmuje sporo czasu ale efekt jest po prostu wyczuwalny. i jeszcze jedna małą uwaga jeśli ktoś będzie ci pomagał postaraj się kierować pracami według tego ja sobie wyobraziłaś podchwycenie zbyt szybko cudzych pomysłów choć ciekawych sprawi że możesz czuć później że nie jest to twoja inwencja. po jakimś czasie możesz przemyśleć pomysły i wprowadzić je w czyn to daje możliwość \" przespania \"się z tymi pomysłami i uniknięcia błędów przy urządzaniu się powodzenia i dobrego mieszkania... T4

Gość Piekna lusesita
to chyba najlatwiejsze....zdecydowalam sie na kolory pastelowe...moze to dziwne, ale kuchnie chcialabym miec w kolorze brazowym!...reszta moze byc w bezowym i jasny liliowy. ale co dalej?

Gość Piekna Iusesita
nie wiem czy kanape to przymocowac na srodku sufitu czy tak bardziej w kącie? a żyrandol na środku?

Gość upupup

Gość Piekna lusesita
jasne......podszywaczu nie masz wyobrazni:)

no widzisz, to pierwszy krok juz masz za soba....teraz juz mozesz do koloru scian powoli dobierac meble.... Moja sypialnia jest w kolorze bezowym, a raczej w kolorze mlecznej kawy....

Gość Piekna lusesita
wlasnie takie chcialbym miec sciany w duzym pokoju!!! ...kawowe:)...z tymi meblami to mam problem, nie wiem czy kupic szybko z ikei:)..czy troche poszperac na targach....szczegolnie ze teraz zaczynaja sie flomarki:)...no , ale to oczywiscie potrwa...!

Gość zacznij od...
tych pomieszczen, ktore sa Tobie najbardziej potrzebne, lub od tych , na ktorych urzadzenie masz jakis pomysl. :) Polecam cieple kolorki, i jakies dodatki, zeby bylo przytulniej :)

Gość zacznij od...
nie z ikea. Ja mam szafe i lozko z ikea, ale nie polecam zbytnio. Jak skrecisz i rozkrecisz, to pozniej ciezko skrecic ponownie. Jesli kanapa z ikea to czesto psuje sie mechanim do rozkladania. Poszukaj lepiej czegos z drewna

Gość Piekna lusesita
zaczynam chodzic na flomarki :)... boje sie tylko zeby nie miec mieszkania w ktorym wszystko jest, ale nic nie pasuje do siebie...zaczynam od kuchni..!

Gość Piekna Iusesita
aaa piernicze chyba sobie urzadze nowoczesnie to mieszkanko. tzn. mata do spania i kubel do srania.

Gość Piekna lusesita
piernicze??ß kto takich slow uzywa..chyba stare baby:)??

Gość gość
Fajnym motywem są płyty z betonu architektonicznego vhct.pl, np w formie dużego dekoru na ścianie lub jako element wystroju. To tworzy niepowtarzalny klimat

Gość gość
Na ścianie jako dekor ja bym idealnie wpasowała płyty z betonu architektonicznego VHCT.PL, No to jest coś, co naprawdę się podoba i jest nowinką na rynku. Dla mnie byłoby to idealne wnętrze.

Gość gość
Mnie zainspirowała do poszukiwań ciekawych innowacyjnych trendów oferta betonu architektonicznego VHCT.PL. Wygląda to wyjątkowo oryginalnie na tle typowych i standardowych wystrojów wnętrz.

Gość Aga Olejska
Przyglądnęłam się tym płytom vhct.pl i wygląda to rzeczywiście nieźle. Na pewno nie można z tym przesadzić, żeby nie usyzkać zbyt zimnego efektu, ale elementy w formie dekoru na ścianie np wygądają świetnie!

Gość gość
Ja urządzałam swoje nowiutkie mieszkanie z pracownią architektoniczną ARCHITETTO. To świetni fachowcy i pasjonaci, mają niesamowite wyczucie stylu i idealnie rozumieją oczekiwania klienta. Oferują: realizacje „pod klucz”, projektowanie mebli, analizy jakości wnętrz, doradztwo inwestycyjne, nadzory autorskie, koordynację międzybranżową, inwestorstwo zastępcze

Gość gość
Ja urządzałam swoje nowiutkie mieszkanie z pracownią architektoniczną ARCHITETTO. To świetni fachowcy i pasjonaci, mają niesamowite wyczucie stylu i idealnie rozumieją oczekiwania klienta. Oferują: realizacje „pod klucz”, projektowanie mebli, analizy jakości wnętrz, doradztwo inwestycyjne, nadzory autorskie, koordynację międzybranżową, inwestorstwo zastępcze

Gość gość
ja zaczelam od wizji tego co chcialabym zawrzec w tym mieszkaniu, rozrysowalam to sobie, rozpisalam i udalam sie do architekta (www.ampmdesign.pl), który poradził mi jak to wszystko zrobic, zeby nie pomniejszyc optycznie mieszkania :)

Gość Architetto
Wspólnie z nami zaprojektujesz nowoczesne, stylowe i funkcjonalne wnętrza: mieszkalne, biurowe, użyteczności publicznej. Nie ma wyzwania, którego się nie podejmiemy. Wraz z Architetto odmienisz wnętrza nawet bardzo starych mieszkań lub domów i zaprojektujesz restauracje nawet w nietypowych przestrzeniach. Martwisz się o dokumenty? Spokojnie – zadbamy o wszelkie procedury zmiany sposobu użytkowania miejsca. Przygotujemy dla Ciebie kompletną dokumentację projektową, sporządzimy drobiazgowy kosztorys i zadbamy o dobór wykonawców. Możesz być pewny, że Twój projekt zostanie zrealizowany w 100%! Z nami taniej! Aby ułatwić wierną realizację projektu, współpracujemy z wieloma producentami. Dzięki temu umożliwiamy Ci zakup ich materiałów za naszym pośrednictwem, po niższych cenach! Zajrzyj do zakładki O nas i dowiedz się więcej. Zapoznaj się także z etapami powstawania projektu!

Gość gość
Ja zaprojektowałam moje mieszkanie z pracownią architektoniczną ARCHITETTO. To świetni fachowcy - mają niesamowite wyczucie stylu i idealnie rozumieją oczekiwania klienta. Mam teraz mieszkanie jak z katalogu.

Gość Ariana789
Ja też pracowałam z ARCHITETTO. Są świetni, mogę polecić każdemu. Też Cię tak korzystnie na koniec podliczyli?

Gość Amela99
Ja zdecydowałam się na fachową pomoc profesjonalistów. Pół roku temu korzystałam z usług pracowni ARCHITETTO.PL i mogę im wystawić wzorowe świadectwo. Wszystko, cała współpraca, przebiegała przykładnie, bez problemów, a efekt końcowy był więcej niż zadowalający. Polecam jednak zdać się na profesjonalną rękę - naprawdę robi różnicę.

Gość gość
A czy ktoś korzystał z usług dekoratora wnętrz ze Szczecina? Zastanawiam się nad taką opcją, ponieważ mam problem z salonem. Chciałabym, żeby był nowoczesny i wszystko do siebie pasowało. Jeżeli ktoś miał styczność z taką osobą ze Szczecina to proszę o jakieś informacje.

Gość gość
Ja korzystałam z usług Studio Atre (www.studioatre.pl) i jestem zadowolona. Wykonali wszystko na czas i mile mnie zaskoczyli;)

Gość Mariola_1984
U mnie przy urządzaniu mieszkanka motyw przewodni to klimat włoch i Toskanii, ktorą oboje z mężem kochamy, no i udało nam się znaleźć np taką śliczną fototapetę z Łukiem w Toskanii www.dekowizja.pl/img/inspiracje/d/fototapeta-sredniowieczny-luk-w-toskanii.jpg Świetnie się prezentuje w naszym dużym salonie. Do pokoju dziecięcego też wybraliśmy fototapetę ale z motywem akurat basniowym :) uwielbiam takie dodatki, które nadają wnętrzom charakterku!