Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aaaanulka

pytanie do instruktorów

Polecane posty

wewnętrzna strona ud: siadasz na podłodze, ustawiasz przed sobą krzesełko, stopy na zewnątrz nóg krzesełka, z całej sily zaciskasz stopami nogi krzesełka, tak jakbyś chciała te nogi do siebie przysunąć, liczysz do 10, puszczasz i znów ściskasz, kilka razy w ciągu dnia:) leżenie bokiem, ciało w lini prostej, łokieć na podłodze nogę którą masz na górze stawiasz przed kolanem drugiej nogi, oczywiście zgiętą, noga wewnętrzna pracuje góra dół. To samo ćwiczenie ale nogę zewnętrzną postaw z tyłu. Oj nie wiem czy zrozumiesz, troche namieszałam. teraz boczki: leżysz na podłodze, nogi ugięte w kolanach, przyciągasz prawe kolano do lewego łokcia i odwrotnie, 3 serie po 10 powtórzeń, potem lezysz, podnosisz zgięte w kolanach nogi pod kątem prostym do podłogi, robisz takie wahadełko-przenosisz nogi z jednej na drugą stronę ciała, starasz się nie dotknąc nogami do podłogi, zrób tyle ile dasz rade, rowniez swietne na kregosłup, pierwsze cwiczenie mozesz zrobic tez prostując nogi skłon-noga zgięta, a jak zmieniasz noge to ta która nie pracuje jest wyprostowana nad podłogą. ojejku, strasznie chaotycznie napisałam:( ale powodzenia:)

Dziekuje za cwiczenia:) Na uda zrozumialam a na boczki tego pierwszego nie rozumie:P Moze zna ktos jeszcze jakies ćwiczenia??:)

a ja mam pytanko z innej beczki moge? ile powinno sie cwiczyc na steperze? by nie przesadzac :( bo ja cwicze 5 razy w tyg po 33 minuty i mnie kolana czasem bola.. teraz chce cwiczyc 4 razy ale po godzince? co o tym myslicie? pozdrawiam

prawie25, nic dziwnego że Cię kolana bolą!pewnie jeszcze dołozyłaś sobie najmocniejsze ustawienie...gratuluję! Dziewczyny zeby zrzucić tłuszczyk należy ćwiczyć długo ale na średnim obciążeniu!!!! Czyli pred steperem zrób sobie najpierw 10 min rozgrzewki, potem aerobiku trochę a potem na step i spalaj:) no chyba że chcesz mieć nogi ja pudzian! I nie przez godzinę ten steper! Dobrze jest jak jest 30 min! I nie 5 ale 4 razy w tygodniu, daj nogom i stawom trochę odpocząć, bo się kontuzji nabawisz. W sumie trening niech ma ok 60-75 min, ale w tym rozgrzewka, trochę aerobowych, potem step, potem streching, i będzie ok! Co do ćwiczeń na boczki: jeszcze raz mówię, postaram sie łatwiej;) Leżymy na podłodze: -nogi uginamy w kolanach, stopy na podłodze. - przyciagamy na zmianę prawe kolano do lewego łokcia i lewe kolano do prawego łokcia - noga która nie pracuje jest albo prosta albo ugięta w kolanie i stoi na podłodze:) teraz było jasniej? 2 ćwiczenie: - leżysz na podłodze, uginasz nogi w kolanach, unosisz do góry, tak że tworzy się kąt prosty między biodrami a udami, i między udami i łydkami, - na zmianę przenosisz nogi na prawą i na lewą stronę ciała, starasz się nie dotykać kolanami do podłogi. 3 ćwiczenie, zwykłe skręty tułowia, stoisz na podłodze, ręce w bok-zgięte w łokciach, dłonie na klatkę piersiową, obracasz się w lewo i w prawo 4 ćwiczenie najzwyklejsze skłony do boku, lewa ręka na biodro, prawa w górę i skłon do lewego boku i odwrotnie:) powodzenia:)

dziekuje bardzo :))) lisia czapa tylko, ze ja mam nogi zatluszczone jak nie wiem co - bynajmniej dla mnie.. choc juz po tyg cwiczen jest lepiej.. jakby zarys miesni widac.. chcialabym do wakacji wyrzezbic sobie je ladnie :) reszta ciala jest ok.. przy 162cm waze 50kg.. tylko tluszczyk na miesnie z nog chce zamienic :) a na obciazeniu najmniejszym cwicze..bo czytalam , ze wtedy sie chudnie.. a na wiekszym to na miesnie? juz sie sama w tym gubie pozdrawiam :)

lisia czapa: juz wszystko zrozumialam:)dzieki za pomoc:) mam jeszcze jedno pytanie.Co jest najlepsze na wysmuklenie ud??Dosyc duzo ćwicze i umiesnily mi sie uda,chcialabym zeby byly smuklejsze.Chcialabym zaczac biegac rano przed sniadaniem,co drugi dzien ale troche sie boje ze jeszcze bardziej sie umiesnią.

annulka: teraz polecam streching, rozciaganie...przestań na razie wzmacniać uda, bo mięśnie będą rosły...może po prostu duzo spaceruj, pływaj, skacz na skakance? nic z obciązeniem, bardziej spalanie i dotlenianie organizmu podczas wysiłku...bieganie też nie...a może taniec? prawie 25: tak, jesli chcesz spalic to musisz mieć trening dłuższy ale na mniejszym obciążeniu, a jaęli chcesz wzmocnić mięśnie to krótszy na większym obciążeniu...tłuszczyk zaczynamy spalać po ok 20-25 min( w zalezności od treningu), na początku mamy spalanie bztlenowe(czyli jeśli poćwiczysz ok 15 min to będziesz mieć tylko zakwasy-wytwarza się kwas mlekowy), jeśli dłużej to zaczyna się spalanie tlenowe-czyli topimy nasz tłuszczyk...to jest sekret schudnięcia i wysmuklenia ciała... dlatego tak jak mówię, zaczynaj gimnastykę od lekkiej rozgrzewki, następnie szybsze ćwiczenia przy szybszej muzyce do 132 bitów na minutę(np piosenka Geri Halliwell It\'s rainy man ma ok 132 bit/min, czyli ćwicz przy muzyce o podobnym tempie ok 20 min. Później zacznij ćwiczyć na stepie ok 30 min, na koniec rozciaganie-obowiązkowe, bo trzeba mięśnie wyciszyć, uspokoić, dać im odetchnąć i rozciągnąć je żeby były długie i smukłe a nie krótkie i nadęte:) żeby odbudować tkankę mięśniową i wyrzeźbić ciało potrzeba ok 10 tygodni...1 tydzień z tego co zrozumiałam masz już za sobą...więc nie zniechęcaj się tylko trenuj dalej...z każdym dniem jesteś coraz bliżej sukcesu... buziaki

lisia czapa : dzieki :) ja cwiczylam po 33minuty, wiem ze spala sie dopiero tluczsz po ok 20min, od wczoraj zaczelam cwiczyc po godzince :) w godzinke robie 4700 stepow ogladajac film :) zakwasow nie mam zanych :) bo cwicze na najmiejszym obciazeniu, a wczesniej biegalam troszke :) dolaczylam tez cwiczenia rozciagajace przed i po cwiczeniach :) czyli wychodzi w sumie po 10 minut rozciagania razy 2 plus 60 minut na speperze.. w sumie moglabym wiecej..ale godzinka 4-5 razy w tyg wystarczy :) poce sie strasznie ..hehe ;)dzieki za rady :) pozdrawiam !!! udanego wekeendu zycze :D

dzięki i życzę powodzenia...dobrze, że zaczęłaś się rozciagać:) w razie pytań wal śmiało, jak zawsze pomogę...daj znać jak postępy i nie zniechęcaj się:)

lisia czapa : tym , ze potrzeba ok. 10 tyg by wyrzezbic cialko :) jak to sie mowi : \"You make my day :D\" buziaki papa

lisia czapa: ehmm.. a jak mierzyc? w najszerszym miejscu uda, lydki i w pupie? ;) zrobilam sobie nawet tabelke w excelu :) data, czas, kalorie, ilosc stepow ;) to prawie jak obsesja jakas hhihihi napisze, jak bede w domu :) bo narazie jestem w pracy :D pozdrawiam

jeszcze jedno pytanko: czy wieczorem po cwiczeniach mam juz nie jesc nic? ..pic wode tylko ? :) tak mi sie o uszy obilo :) chyba, ze wystarczy tylko cwiczyc.. nie objadam sie na noc, tylko o lekkiej kolacji mysle, np. kalafiorek gotowany itp :)

nie jedz nic najlepiej przez ok 2 h po ćwiczeniach, bo organizm jeszcze wtedy spala, metabolizm jest większy...jezli jesteś głodna to ten kalafior jest ok, ale staraj się wypić wodę, albo wodę z 1/4 szklanki soku pomarańczowego i szczyptą soli(taki najprostszy napój izotoniczny-a skoro się pocisz to uzupełni niedobory elektrolitów w organizmie). Z tą tabelką to gartuluję pomysłu...chyba sama też taką zrobię...ja zaczęłam bloga pisać, żeby bardziej się kontrolować:) Grunt to mieć świadomośc co dobrego a co złego dla siebie robisz:) Jak mierzyć? Już mówię: talia w najwęższym miejscu...mierzy się talie a nie obwód brzucha:) biodra na wysokości kości biodrowych. pośladki w połowie wysokości pośladków, tam gdzie najbardziej wystają:) łydka: najlepiej postaw stopę na palcach, mierzysz w najszerszym miejscu, w połowie wysokości mniej więcej to wypada. ramię: najlepiej na wysokości pachy. Piersi na wysokości sutków. pod biustem-to juz wiadomo Uda-na wysokości pachwiny:) Jeśli się nie obrazisz to skopiuję z Ciebie pomysł z tym zapisywaniem: kiedyś jak się ważyłam i kontrolowałam obwody byłam dużó szczuplejsza:) jesteś genialna. A jak nie na kompie to przynajmniej w zeszycie:) pozdrawiam

lisia czapa: ja niestety wagi nie posiadam, ale zmierze sie, i co 2 tyg bede to robic, bo chyba co tydzien nie ma sensu? mozesz zgapiac co ci sie podoba :D jak chcesz wysle ci moja tabelke na maila ;) a tabletki hmm, no koncza mi sie niedlugo, tzn pol paczki mam , jakies 15 zostalo, takze nie wiem, juz ich nie kupie bo nie mieszkam w Polsce :( chyba ze poprosze kogos by mi przeslal np. siostre :) nie wiem czy bez beda efekty .. powinny.. zobaczymy jak to wyjdzie :) jestem uparta takze powinno byc ok :D pozdrawiam

ja biore 2 razy dziennie l-karnityne, rano na czczo godzine przed sniadaniem, i ok godziny przed cwiczeniami :) kumpela pracuje w aptece, jest farmaceutka i mi polecila . mieszkam w Uk, dokladnie Londyn :)

a to dobrze, że bierzesz l-karnitynę:)myślałam że coś innego:) na bank l-karnityna jest w anglii, poszukaj albo popytaj w aptekach, może jest pod inną nazwą:)

znalazlam na ebayu, ale jakos boje sie kupic, ze moze nie to samo co w aptekach bedzie? moze pojde na silownie kolo mnie, moze tam maja? ;)

no tak racja, ale pod nosem i nie trzeba czekac na przesylke.. hmm chyba, ze taki sklep znajde w londku ;) pomysle jak mi sie skoncza :D hehe a Ty jak cwiczysz lisia czapa ? pozdrawiam !

mnie i prawie wszystko o mnie znajdziesz na topiku o Cindy, gdybyś chciała się przyłączyć to zapraszam:)

Gość do lisiej czapy pytanko
Mam takie pytanie :czy podczas cwiczen takich jak pilates i callanetics spala sie tluszcz? Bo bardzo chcialabym schudnac,spalic ten cholerny tluszcz. Beata.

Gość halo dzwonie do ciebie

raczej wzmacnia mięśnie, spala trochę słabiej, ale myślę, że jak poćwiczysz trochę dłużej to za jakiś czas zauważysz efekty...zarys mięśni, a za jakiś czas ładnie wyrzeźbione i smukłe ciało... żeby tak na 100% mieć pewność, że spalasz i to tak porządnie to wybierz jakieś ćwiczenia aerobowe: aerobik, rower, step, spacery, basen, skakanka... Pilates i callanetics uczą gracji, dają ładną sylwetkę, świetną postawę i sprężyste ciało i ładne ruchy...jeśli ktoś lubi takie formy ruchu to na pewno będzie zadowolony, a po dłuższym czasie(dłuższym niż w przypadku aerobów) na pewno zauważy poprawę ciała:) pozdrawiam

Gość lisia czapo dziekuje
za odpowiedź 😘

hej jelsi chodzi o l-karnitune to jest w UK w sklepie bardzo znanym ze zrowa zywnoscia i witaminkami: Holland&Barret, teraz jest nawet przecena mozna kupic 30 tabletek w cenia 5 futnow, normalna cene to ok 11 funtow wiec poszukaj w Lodnynie tych sklepow jest kilka!!!! Nazywa sie l- carnitine!!!! Powodzenia

audrey26 : dzieki :) kupie na bank, poszukam moze bedzie jakis sklep blisko liverpool street :) to po pracy skocze :) albo na lunchu, pozdrawiam ps. siedzisz w Londku?

wlasnie sprawdzilam te l-carnityne, posztuje najtansza ok.12 funtow , w sklepie online na ich glownej stronie, ale sprawdze w sklepie - moze tam bedzie taniej ;)