Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problema mam dużego

problem z wyborem kierunku studiów.

Polecane posty

Gość problema mam dużego

niedlugo matura. a potem studia. nie wiem kompletnie co wybrac. zdaje wos rozszerzony, polski i ang rozszerzone i podst historie. moze wie ktos gdzie moge pojsc na studia?? chodzi mi o kierunek. i co potem mozna robic. bede wdzieczna za opinie. napiszcie co wy studiiujecie i czy jestescie zadowloni z wyboru uczelni itp/ powazny problem mam,prosze o pomoc !!!' ;)

Gość niieeeee
idz na socjologie...ubawisz sie jak nigdy najlepszy kierunek na swiecie :D a juz jak z krakowa jestes to na uj na socjologie polecam :D

Gość problema mam dużego
a co po socjologii mozna robic?? szukam kierunku z przyszloscia ;) tylko obawiam sie ze dla humanistow nie ma zbyt wielu szans na dobra przyszlosc . scislowcy maja lepiej ,zazdrosze im ;)

Gość problema mam duzego
moze jeszcze ktos sie wypowie??

Gość niieeeee
po socjologi masz bardzo wiele mozliwosci, mozesz pracowac w sektorze socjalnym (DPS-y, domy dziecka, MOPS-y itp) mozesz pracowac w firmach w dziale rekrutacji pracownikow, mozesz pracowac w tv, lub dla jakiejs gazety, mozesz pracowac w szkole.....ehhh duzo by tu jeszcze wymieniac :D tak naprawde zalezy co cie interesuje, ale mozliwosci masz wiele a kierunek jest naprawde ciekawy i ....rozwijajacy....:D

Gość ja jestemmmmm
ja jestem po socjologii i nie bardzo wiem w czym moge dzialac...moze badanie opinii pblicznej tez wchodzi w gre?? prosze o odp. bo chcialabym cos zmienic i dzialac w swoim kierunku!!! interesuja ,mnie problemy spoleczenstwa i patologie, np. alkoholizm

Gość niieeeee
ja jestemmmmm ---> badania tez wchodza w gre...jak najbardziej :D jak interesuja cie problemy spoleczne np tak jak piszesz akloholizm to uderzaj do instytucji, osrodkow z cv i dyplomem ja postanowilam nieco inaczej wykorzystac swoj potencjal i zdobyta wiedze...zamierzam wyjechac :D a jaka mialas specjalizacje?? bo ja jestem po pracy socjalnej

Gość socjologiaaaaaa
gdzie mieszkasz ja na szczecinie i na WSH tez studiuje zaocznie socjologie - doradztwo spoleczne i zawodowe -----------super

Gość ja jestemmmmm
moja specjalizacja to socjologia mediow i PR ale zdecydowanie blizej mi do problemow rodzin alkoholowych...boje sie tylko ze nie mam zadnej praktyki w tym kierunku:( i chyba nie zechca takiego szczawia zielonego bez doswiadczenia...

Gość niieeeee
ja jestemmmmm ---> ale to nie jest problem...wierz mi :) nie wiem skad jestes ale u mnie w kraku to jest tak ze wszelkie placowki bardzo chetnie przyjmuja osoby na staz albo jako wolontariusze, po pewnym czasie ci wolontariusze bardzo czesto i to naprawde bardzo czesto dostaja etaty w tych placowkach, zalezy oczywiscie czy sie angazujesz i czy sie latwo uczysz...ale jak po socjoogii jestes to musisz sie latwo uczyc, bo na tych kierunkach nie ma lekko :D

Gość niieeeee
zreszta masz podstawy socjologii wiec nie widze przeszkod dlacze mialabys nie dostac pracy w osrodku dla alkoholikow np. mnie te studia nauczyly jednej bardzo waznej rzeczy...jestem elastyczna jak guma, swietnie sie umie dopasowac,,,,,nawet jesli chodzi o warunki mega ekstremalne :D

Gość ja jestemmmmm
moze i masz racje :) ja jestem z centralnej polski i juz raz mialam staz...po roku pracy poszlam w odstawke wiec jak sie domyslasz nie mam dobrego zdania nt. stazow... poza tym nie mieszkam z rodzicami wiec z czegos musze sie utrzymywac - i staz nie bardzo mi w tym pomoze:P tym bardziej wolontariat :( Z uczeniem i adaptacja do srodowiska (pracy) raczej nie mam problemow gorzej, jesli chodzi o kase:( :( :(

Gość ryszarda_P
Idź na prawo.

Gość ja jestemmmmm
ale ciesze sie ze jestem po socjologii bo otwiera ona oczy na rozne aspekty zycia...:)

Gość ja jestemmmmm
moze strzelic sobie jakis kurs na instruktora terapeutycznego?? (terapii uzaleznien)??

Gość niieeeee
no jasne ze mozna..ale nie wiem jak u ciebie bo u nas wszelkiego rodzaju kursy i szkolenia kosztuja tyle ze az sie oczoplasu mozna nabawic...:D ale kurs daje wieksze mozliwosci a startowalas juz moze z podaniem o prace do jakiegos osrodka?

Gość problema mam duzego
z historią podpst na prawo?? moze socjologia tylko ciekawe jakie są wymagania . w zielonej gorze chce isc na studia,nie chce wyjezdzac,ale moze wyjade ;)

Gość ja jestemmmmm
pisalam prace mgr o rodzinach alkoholowych i bylam w 1 osrodku (zeby zebrac kilka info). Pani dyr bardzo byla zadowolona poniewaz pomoglam jej dowiedziec sie o kilku rzeczach o ktorych nie wiedziala, ze istnieja....poprosila bym pozniej , po obronie odezwala sie do niej i podala jej kilka informacji o kilku tematach z mojej pracy. Niestety nie wrocilam do niej po obronie poniewaz wyjechalam z kraju. Niedawno wrocilam, (mam prace) ale ciagie mnie cos w kierunku ktorego sie uczylam :D

Gość niieeeee
nie wiem jak jest w innych miastach w krakowie jest test wiedzy ogolnej...bardzo do przejscia jesli jestes na czasie tzn czytasz gazety, ogladasz wiadomosci itp wiem ze na zaocznych jest rozmowa ale tez do przejscia mam nadzieje ze nic sie wile nie zmienilo odkad ja sie wbijalam na socjologie :D najlepiej wejsc na strone uczelni i poczytac :d

Gość niieeeee
ja jestemmmmm ---> no to na co czekasz ja juz uderzylabym do tego osrodka, sam fakt ze pokazujesz sie tam wiecej niz jeden raz dziala dla ciebie na plus :D

Gość problema mam duzego
czytam na stronie ale nic nie rozumiem :o 50 miejsc jest. jak sie przyloze do matury moze sie dostane. a jakie byly wymagania u was na sockologii?? pewnie pol,wos i ang rozszerzone co nie?/

Gość ja jestemmmmm
ja mialam jeszcze pytania z chyba 4 ksiazek.

Gość ja jestemmmmm
niieeeee chyba masz racje!! postaram sie uderzyc do tego osrodka!!

Gość problema mam duzego
moj boze drogi:) jak sie nie dostane na socjo to nie mam innego planu na zycie i studia :( ;)

Gość ja jestemmmmm
a na stosunki miedzynarodowe?? historia sztuki?

Gość ja jestemmmmm
na prawo tez mozesz uderzyc...tylko niestety jest tez geografia (oprocz historii)

Żeby być zadowolonym i spełnionym, to fajnie by było byś robiła coś co lubisz. Masz jakieś pasje?? zastanów się nad tym, bo szkoda żebyś popełniła błąd. Nie trać czasu na coś co i tak Cię nie będzie interesowało i zajmowało... wiem wiem to łatwo tak sobie mówić, ale spróbuj się poważnie nad wyborem zastanowić. Ja po roku zmieniałam kierunek studiów, bo nie był jednak taki jak chciałam. Moja koleżanka po dwóch latach zmieniła. I na serio szkoda czasu na coś co okaże się niewypałem (bo czasem tak wychodzi). Może dziennikarsto? albo psychologia?? (bardzo zajmujący kierunek) a filozofia?? (ale to trzeba czuć - mieć chyba we krwi)

Gość ja jestemmmmm
mam problema duzego-------a moze tez psychologia? sama chetnie bym sie wybrala:P fakt, socjologia chyba wybiera sie gdy sie lubi ludzi:P (zreszta nie tylko...)

na psychologii też trzeba lubic ludzi i ich problemy, pomaganiem ludziom!! w pedagogice trzeba lubić ludzi (bo pedagogika to nie tylko dzieci, w tym także gerontologi - czyli pedagogika ludzi starszych)

Gość pf
popieram morfea a co do tej zachwalanej socjologii to niestety u nas w okolicy kończy to co druga osoba która lekko chce sobie przebrnąć przez studia a pracy po tym nie widać, takie realia bez obrazy dla tych co studiują.. ja sama studiuje kierunek humanistyczny który bardzo mi sie podoba aczkolwiek z pracą po tym też może być nie za ciekawie, jestem na 4 roku ale gdybym teraz miała od nowa wybrać kierunek zdecydowanie poszłabym na jakiś techniczny, humanistyczne były dobre pare(naście) lat temu a nie w czasach kiedy prawie każdy ma mgr 🖐️