Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problema mam dużego

problem z wyborem kierunku studiów.

Polecane posty

Gość taka tam xxxzzzyyy
zalezy jeszcze jakie miasto bo u nas po socjologii nie ma nic,male miasto i wszystko "obstawione",moi znajomi sa po socjologii i nic nie znalezli,jada do Anglii,a co sadzicie o fizjoterapii?

taaak, tylko że autorka się nie określiła tak do końca, a wszystcy jej tą socjologie proponują. Niech dziewczyna nie sugeruje sie głównie kafeterią!! bo kurde może sobie krzywde zrobić. a po co??!!

Gość taka tam xxxzzzyyy
ale co sadzicie o fizjoterapii,ja juz nie mam 20 lat,ale marzy mi sie jeszcze ten kierunek,nie wiem jednak czy bede miala prace po tym

Gość problema mam dużego
kumam czaczę,jestem otwarta,lubie ludzi,zdecydowana, ale czy ja bede miala przyszlosc po tym kierunku studiow?? odpowiedzi sa mieszne.

Gość problema mam dużego
lubie czytac ksiazki,lubie gadac z ludzmi,lubie spotykac sie z ludzmi. lubie duzo rzeczy:) trudno sie okreslic:)

Co do socjologii. Ja też studiuję socjologie :) dopiero 2 semestr ale słucham wykładów z otwartą gębą bo są tak fascynujące! :) wreszcie wiem że jestem na swoim miejscu! :D polecam ten kierunek!

to co napisałaś powyżej autorko świadczy o tym, że masz zadatki na przyszłego socjologa, bo czytać trzeba dużo ale są to same ciekawe \"życiowe\" książki :) że już nie wspomnę o tym, że lubisz przebywać z ludzmi :) a socjolog to obserwator, to ktoś taki kto gdy usłyszy głosy za drzwiami to podejdzie bliżej by ich podsłuchać! ;)

Gość problema mam dużego
lubie takie rzeczy. odwazna jestem i szczera do bolu ;) moze sie skusze na socjo :)

Gość problema mam dużego
dzieki za wypowiedzi:) jeszcze jakies propozycje?? czy po dziennikarstwie w dzisiejszych czasach mozna znalezc prace za godziwe pieniadze?? ;)

Gość problema mam dużego
fajny pomysł ale troche nierealny :D

Gość problema mam dużego
tak,mam zamiar na socjo skladac papaiery. tylko najpierw musze mature dobrze napisac,ale trzeba zaczac sie uczyc :D a zostalo mi 48 dni ;) bedzie klops jak nic:D

Gość mysssssz
a ja studiuję sobię żywienie człowieka i jest bardzo fajnie :) Tylko w ch** nauki :(

Gość problema mam dużego
po tym mozna zostac dyplomowanym dietetykiem?? jezeli o to chodzi, to pociesz sie tym ze teraz masz w ch*j nauki ale potem mozesz zalozyc swoj gabienet i odchudzac ludzi,albo im doradzac :D gdybym byla dobra ze scislych przedmiotow jak chemia ale takze bardzo dobra z biologii to bym na to poszla :) teraz to sobie moge gdybac :D niedlugo po ptokoch byndzie ;)

Gość klara_rara
bez urazy,ale moim zdaniem jak nie wiesz na jakie isc studia,to moze zrob sobie rok przerwy i sie zastanow.bo Twoje reakcje na posty sa troche smieszne..pare osob napislo Ci,ze poleca socjologia,wiec stwierdzilas,ze idziesz!ludzie,troche myslenia!rece opadaja... ps.pisala studentka socjologii(zeby nie było ;-) )

Gość mysssssz
akurat wiesz niejaki pan Religa chce uniemozliwić Nam wykonywanie zawodu dietetyka po tym kierunku, z reszta nei tylko nam ale i 20 przedstawicielom róznych zawodów. Ja akurat jeszce mogę wybrać sobie specjalizacje ale tysiace studentów przede mną którzy juz wybrali dietetyke zostanie bez pracy... nie wspominając o takich co pracuja w tym zawodzie od lat. jesli to wejdzie od 2008 roku to zdecydowanie zmienie zainteresowanie na może jakąs higienę i kontrolę procesu produkcji, sanepid te sprawy.. ale jak narazie nei ma co gdybać bo podobno dziekan juz pisma pisze ;) a Tobie szczerze doradze przemysl to co chcesz robić. Byłam w podobnej syt. nie wiedzialam gdzie iść, koleżanka szła na zootechnike, poza tym to było związane z biologią więc stwierdziłam, że pójdę i ja ale mimo, iż studia ciekawe to perspektywy bardzo marne dlatego juz po pierwszym semestrze przenioslam sie na żywienie (odrabialam kilka przedmiotów ale warto bylo) wiem, że to jest to co chce robić i co mnie interesuje.. poczytaj informatory, pogadaj z ludzmi.. przemysl to bo nie wszystkim udaje sie przeniesc tak jaj akurat mi sie udalo. Niektorzy przez zly wybór tracą rok.

Gość mysssssz
I absolutnei nie rób sobie roku przerwy! potem się moze okazać, ze w ogole zrezygnujesz ze studiów. Zamiast takich szalonych pomysłów, które Ci podpowiadają, lepiej poczytaj troche o róznych kierunkach i podejmij sama decyzje.

Gość klara_rara
tak oczywiscie,a potem sie okazuje,ze Ci ludzie koncza studia i dziwimy sie tytuł mgr moze zdobyc kazzdy..lepiej sie zastanowic,w koncu studia to dobrowolny wybor,a nie przymus.i lepiej zeby był umotywowany zainteresowaniami lub chociazby jakimis przemysleniami,a nie opiniami innych ludzi na forum.

Gość mysssssz
ja tam bedę mieć mgr inż ;P

Gość mysssssz
z tym, że na studiach dziennych, państwowych nie jest tak łatwo z tytułem, zwłaszcza na przedmiotach ścisłych..

Gość problema mam dużego
klara_klara widzisz to nie jest tak ze ludzie mowia idz na socjo to ide. dlugo sie zastanawialam na co pojsc. mialo byc prawo,dziennikarstwo,socjo,politologia,psychologia,filologia angielska. ale w koncu z fililiogi zrezygnowalam,dziennikarzy teraz duzo czyli tez odpada,na psyche trza biologie zdawac, na poli to w ostatecznosci jak juz nigdzie mnie chciec nei beda,tylko po to by studiowac,ale to jest wyjscie awaryjne nr 2 nr 1 to wyjazd za grancie na rok a nr 3 to jakis kurs policealny 1-roczny. na prawo z hist podst mnie nie wezma. i zostaje socjo :) dlatego postanowilam zadac pytanie inaczej. napisalam co zdaje i na co mozna i oplaca sie pojsc ;) rozumie mnie ktos troszke ???;) czekam na dalesze opinie. warto poznac zdanie innych ludzi :)

Gość klara_rara
skoro chodzi Ci tylko o opinie,to socjo oczywiscie poecam,to moje trzecie rozpoczete studia i mam nadzieje je juz zakonczyc;-) Chociaz nie wiem czy polecac,bo widze,ze socjologów tu od groma i moze lepiej nie napedzac sobie konkurencji;-)

Gość mysssssz
ale jesli chcesz jakiś kurs to tylko studium dwuletnie.. przynajmniej po tym masz tytuł technika .. no i zawód. Klara co studiowałaś? pochwal sie :)

Gość problema mam duzego
atak socjologów :D strasznie ich tu dzisiaj duzo ;)

Gość piekna lusesita
prawo jest dobre..ale niestety trzeba je lubic....

Gość problema mam duzego
zgodze sie z powyzsza wypowiedzią :D

Gość klara_rara
do mysssssz a no troszeczke filozofii i łyczek italianistyki,az w koncu socjo i jej pozostane wierna;-)

Gość problema mam duzego
a wlasnei co z filizofia?? czy to ciekawy kierunek???

Gość mysssssz
filozofia...... brrr.... w ogóle podziwiam was dziewuszki.. bym chyba zwariowała gdybym miała zastanawiać się nad sensem istnienia. Zdecydowanie wole racjonalne podejscie a biologia, chemia i pokrewne duzo wytłumaczą ;)

Gość klara_rara
no baaardzo ciekawy,ale tu to juz trzeba byc bardzo "w temacie" .to trzeba kochac.tego sie nie da tak po prostu przebrnac.plus bardzo rozwijajace..