Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość belamari

zamierzam pozyczyc pieniedze od znajomego, jak spisac umowe?

Polecane posty

Gość belamari

Potrzebuje na wyjazd dosc duza, jak dla mnie sume pieniedzy, czyli ok.2000 zl. Znajomy sie zdeklarowal, ze mi pozyczy, a ja chce z nim spisac umowe, ze te pieniadze pozyczyla, i zobowiazuje sie do zwrotu. Pisal ktos moze kiedys cos takiego? Mozecie zaproponowac, jak takie pismo ma wygladac

Gość pf
to jakieś jaja? :o ta umowa ma być niejako dla was więc sami sobie wymyślcie jej forme i się pod nią podpiszcie.. a tak w ogóle dziecko w podstawówce coś takiego samo by potrafiło napisać :o

Gość pf
a jak masz taki poważny problem z napisaniem to podaje wzór :o Umowa pożyczki (pomiędzy osobami fizycznymi) W dniu ................. w .............................. pomiędzy .........................................., zam. .................................. legitymującym się dowodem osobistym nr ............ wydanym przez ........................................... zwanym dalej Pożyczkodawcą a ................................... zam. .................................. legitymującym się dowodem osobistym nr ............ wydanym przez ............................... zwanym dalej Pożyczkobiorcą została zawarta następująca umowa: Par.1 Pożyczkodawca udziela Pożyczkobiorcy pożyczki w wysokości ...................... zł (słownie złotych ............................................................... ) na okres od ..................... do................... Pożyczkobiorca zapłaci odsetki od zaciągniętej pożyczki w wysokości .........% w stosunku miesięcznym/rocznym *), łącznie ....... % co stanowi łącznie zł ................. słownie zł ................................................................... Par.2 Pożyczkobiorca wyżej wymienioną pożyczkę przyjmuje i potwierdza odbiór całej kwoty w gotówce. Par.3 Pożyczkobiorca oświadcza, iż zwróci ww. kwotę wraz z odsetkami w następnym dniu po upływie terminu określonego w Par.1. Par.4 Pożyczkobiorca ponosi wszelkie koszty zawarcia niniejszej umowy. Par.5 Strony oświadczają, iż termin spłaty pożyczki może zostać przedłużony za pisemną zgodą obydwu Stron. Par. 6 Za opóźnienie w zwrocie pożyczki Pożyczkobiorca zobowiązany jest do zapłaty odsetek w wysokości .........% dziennie. Par. 7 Podatek od czynności cywilno - prawnych strony opłacą po połowie / opłaci ................... *) Par. 8 W sprawach nie uregulowanych niniejszą umową stosuje się przepisy Kodeksu cywilnego. Par. 9 Właściwym do rozstrzygania sporów mogących wyniknąć w wyniku realizacji niniejszej umowy jest Sąd........................ Umowę sporządzono w ................ jednobrzmiących egzemplarzach, po ................ dla każdej ze stron. Pożyczkodawca Pożyczkobiorca

Gość belamari
pf, wlasnie o taki wzor , jaki napisalaas/es mi chodzilo, wiec dzieki :) Oczywiscie, dziecko w podstawowce by takie cos machnelo od reki, a ja takam glupia :/