Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadijka

ma ktos moze aparat Samsung Digimax S1000???

Polecane posty

Gość nadijka

bo zastanawialam sie nad kupnem... ale nigdzie nie ma zadnych opinii na jego temat...

Gość ja mam s500
i jest super, przynajmniej jak dla amatora

Gość nadijka
ale jak tam zdjecia wychodza??? nic sie nie rozmazuje???

Gość ja mam s500
zalezy jaka ustawisz opcje, jak chcesz rozmazane to mozesz miec rozmazane, ale mozesz miec tez normalne, dobrej jakosci, ja sobie chwale ten aparat, prosty w uzyciu, duzy ekranek, ladne zdjecia, w sam raz dla laika.

Gość a co to za
rozmazane zdjęcia?:D jak nie będziesz ruszac aparatem przy robieniu zdjęc to będą ostre a nie rozmazane:P

Gość nadijka
pytam bo w paru opiniach na temat S500 bylo ze zdjecia zawsze za porozmazywane jak sie je robi bez lampy...

Gość He-Men
Jak się robi zdjęcia bez lampy przy słabym świetle to zawsze zdjęcie będzie skopane:P, a za ile ma być ten aparat?? Moze coś się innego znajdzie:D

Gość nadijka
to znaczy chcialabym zmiescic sie tak w 1000zl... :o

Gość He-Men
1000 zl to duzo, można wiele aparatw fajniejszych znaleśc niż Samsung:P, to jeszcze zalezy czy to ma być duży czy mały aparacik. Duże mają więcej ustawien, w zasadzie są lepsze. Maly jest wygodniejszy, zawsze można w kieszej wsadzic:P

Gość nadijka
myslalam o jakims Canonie... ale juz sama nie wiem...

Gość nadijka
w sumie zawsze bedzie lepiej jak wydam mniej niz 1000zl :D zostanie na cos innego ;)

Gość He-Men
Jak nie chcesz wydawać tak dużo, to z tych najtańszych (w granicach 500 zł), kup coś sobie a apartów Nikona. Chyba że masz zamiar gorliwie bawić się w fotografowanie:P, to można byłoby zaszaleć i kupic coś za tego tysiąca:D

Gość nadijka
Nikona??? jakos nie do konca jestem do nich przekonana... :o myslalam tez o Canonie A630...

Gość He-Men
Cannona można:P, ale to już naprawde najbiedniej kosztuje z tego tysiąca. Jakby nie przeszkadzała wielkośc to dla siebie bym kupił np Fuji S5600 , cena 800 zł. By zostało na ładowarke i karte pamięci.

Gość nadijka
najbiedniej :( masz racje... ale porownujac do tego Fuji S5600 jest nieco lepszy... ma wiecej pikseli i takie tam... :o

Gość nadijka
a tak ogolnie to czym przede wszystkim powinnam sie kierowac przy wyborze aparatu? bo juz naprawde nie wiem... niektore roznia sie technicznie tylko szczegolami a ceny sa zupelnie inne... :o

Gość He-Men
eee tam lepszy:P To tylko naciąganie marketingowe:D Megapikseli???? a po co komu więcej niż te np 4 MP?? Im więce megapikseli to wcale nie znaczy że zdjęcia będą lepsze. Tylko większe. A co to, masz monitor ze 30 cali???:D:D:DPowiedz w czym jest lepszy a spróbuje rozwiać wątpliwości:D

Gość nadijka
nie no! monitor mam 19 cali :P ale ten Fuji mimo wszystko jest troche za duzy... tak mi sie wydaje... nie musi byc z now malutki... ale bez przesady...

Gość nadijka
i jak to z tymi megapikselami??? z tego co wiem to o wielkosci zdjec decyduja nie megapiksele tylko rozmiar zdjec ktore moze robic dany aparat...

Gość nadijka
np 3072 x 2304

Gość He-Men
Ja bym wziąl tego Fuji:P, ale rozumien że za duży:D Ale duzy zoom x10 to fajna sprawa;) A nie x4 w Cannonie albo x3 w tym Samsungu. Ale kto co woli:P Co byś nie kupiła to będzie dobrze:), każdy apart ma jakies niedoróbki. Osobiście na pewno bym Kodaka nie kupił. Widzialem troche zdjęc i dla mnie jakieś dziwne się wydają. Nie wiem dlaczego:D Tak samo aparaty Casio też jakieś sa niespecjalne, jak za takie ceny. Panasonici np. są najczęsciej zaszumione przy dużej wartości ISO. Zawsze mozna się czegoś czepić. Patrz na gwarancje, i kup jakiś z 2 letnią gwarancją.

Gość nadijka
dzieki :) bede musiala w koncu na cos sie zdecydowac ale... :o na pewno bedzie ciezko...

Gość nadijka
duzej wartosci ISO??? a co to znaczy? :o

Gość He-Men
Te MP to zwyczajnie rozdzielczośc zdjęcia, np 4 MP to 2272x1704 , 6 MP to 2816x2112 Są ważniejsze funkcje na które warto spojrzeć jak czas naświetlania , wartośc ISO,

Gość nadijka
co daje to ISO???

Gość He-Men
Nie będe tłumaczył tylko powiem że w uproszczeniu to zdjęcia dzienne robi się np. na ustawiniach ISO 50,100,200 a do nocnych trzeba ustwić np 200,400 Bo jeśli byś dała np niższą wartość i robiła zdjęcie bez statywu to wyjdzie zamazane zdjęcie.

Gość nadijka
za wiele to z tego nie rozumiem ale mimo wszystko dziekuje :)

Gość He-Men
Ale namięszałem w głowie:D 🖐️ A jak zwyczajnie potrzebujesz tylko aparaciku aby czasami pstryknąc jakieś okazjne zdjecie i nie chcesz zbankrutowac to kup sobie Canona A530, wystarczy:P Np. w takim sklepie internetowym jak Agito koszyuje chyba 540 zł+ wysyłka z 15 zł+karta pamięci 40 zł +ładowarka z 50,60 zł i w zupełnosci wystarczy

Gość nadijka
jeszcze raz dziekuje :) az tak bardzo nie namieszales... chyba raczej pomogles 🖐️

Gość nadijka
a chcialam jeszcze o cos zapytac... chyba ze Cie juz tu nie ma... co oznacza ilosc punktow na ekranie LCD???