panna dzeszczowa 0 Napisano Marzec 17, 2007 widzisz ja miałam bardzo nieregularne i bardzo bolesne zreszta jak prawie każda młoda kobieta tableti regulują cykl i po odstawieniu zostaje tak ja sobie wyregulowałas wiele moich koleżanek tak miało że po odstawieniu wszystkie dolegliwosci ustąpiły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 17, 2007 do przedmowczyni: napewno nie pomoga tab antykoncepcyjne, zalez jakie to sa nieregularnosci, czy siegaja po kilkadziesiat dni (tydz na pus tydz na minus to nie sa jeszcze nieregularnosci!!) przejsc sie do gin- endo(!!) zrobic wszystkie badania hormonow i wtedy pomyslec, pojscie do gin po tabletki na uregulowanie cyklu to jak isc po najmniejszej lini oporu i dla lekarza i dla pacjentki - bo one tylko maskuja te nieregularnosci... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 17, 2007 moja wypowiedz byla do a coooo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panna dzeszczowa 0 Napisano Marzec 17, 2007 z tym sie zgodze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a coooo Napisano Marzec 17, 2007 miałam robione badania hormonów, moje regularnosci są naprawde duze, co 2, 3 miesiące... od zawsze. Myslałam ze z wiekiem to przejdzie, teraz mam 24 lata i wiem ze nie przejdzie mi tak. Moj lekarz przepisał mi anty, bo współzyje, a potrzebuje jakis hormonów, wiec dostałam anty. Dobrze sie czuje i w ogole... tylko zastanawiam sie czy oprocz tego są inne sposoby... Ufam mojemu lekarzowi, tak jak pisałam zapytałam sie go czy to grozi bezpłodnoscia, a leczy bezpłodnosc, stwierdził ze nie. Z drugiej strony wiem, ze moge miec problemy z zajsciem w ciaze... ale to nie przez anty. Wiecie nie chce szkodzic mojemu organizmowi, ale co jest gorsze, okres co 2 czy 3 miesiace, czasem nawet mialam lepsze odstepy czasu, czy regulowanie go jakims sposobem tabletkami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szczesliwazyrraffka Napisano Październik 5, 2009 Chciałam powiedzieć, że przez 5 lat bez przerwy brałam tabletki antykoncepcyjne i po odstawieniu w drugim cyklu zaszłam w ciążę- nie martwcie się, każdy organizm jest inny, niekoniecznie tabletki są powodem trudności z zajściem w ciążę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 123... Napisano Maj 30, 2011 Organizm przyzwyczaja się do działania tabletek antykoncypcyjnych, hormony sa dostarczane z zewnątrz co oszukuje nasz organizm, ale nie powoduje to bezpodności co najwyżej wpływa w pewien sposób na podświadomość kobiety, która przez jakiś czas nie chciała mieć dzieci. Tabletki obniżają popęd seksualny kobiety i to może byc jedynym powodem tej właśnie "bezpłodności". Mogą też powodować brak orgazmu, a on właśnie jest jedną z rzeczy która pomaga dotrzeć plemnikowi do komórki jajowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ile kosztuje ??? Napisano Maj 30, 2011 co za bzdury ze ogazm pozwala dotrzec plemnikom do celu???? a co z ciaza po gwalcie? tez kobieta ma orgazm bo zaszla w ciaze po gwalcie? bralam tabsy 5 lat, staram sie o dziecko od 17 mcy od odstawienia, mam podwyzszona prolaktyne, co tez jest wynikiem brania tabsow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dori9 0 Napisano Maj 30, 2011 ja bralam tabsy 5 lat ,po ich odstawieniu wrucily bole miesiaczkowe a okres trwa 5 dni ,nie dwa jak przy tabsach.No i pol roku niemoge zajsc w ciaze jestem pewna ze to przez tabletki.Z pierwsza corka udalo sie odrazu,bo wczesniej nigdy niebralam hormonow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niepowoduja Napisano Sierpień 8, 2011 raczej z zajściem w ciążę nie powodują problemów, przynajmniej o tym nie słyszałam...ale problemy mogą się pojawić z innymi narządami, np nerki, wątroba...właśnie dlatego wolę metody naturalne. Nie chce na starość mieć problemów, po co mi to. wolę wydać jednorazowo więcej pieniędzy na np cyclotest - monitor cyklu i być pewna, że będę zdrowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja bym nie brała Napisano Sierpień 8, 2011 ja miałam ten problem, kiedy rzuciłam tabletki okres zatrzymał mi się na parę miesięcy, musiałam chemicznie wywoływać, tabletkom mówię NIE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja bym nie brała Napisano Sierpień 8, 2011 aha o ciążę staram się już 2 lata od kiedy rzuciłam tabletki, nic z tego nie wychodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Antybraczka Napisano Sierpień 12, 2011 Brałam tabletki od 17 roku życia i miałam trzy przerwy w braniu każdą po 5 miesięcy. oraz przerwy na okres zajścia i ciąży. Obecnie mam 35 lat i bez problemu zaszłam w jedną oraz w drugą ciążę i to w pierwszym cyklu w obu przypadkach .To zależy od dobrania tabletek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach