Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moja obsesja

Czy to już można zaliczyć do kompulsywnego objadania się- żarłoczności ?

Polecane posty

Gość Moja obsesja

Przykładowe menu z dziś : Jajecznica z 3 jaj, 2 lyzel oliwy, zielona pietrucha Bułka pełnoziarnista duza 1 plaster sera Zupa ziemniaczana 500 ml ryz z warzywami placek ziemniaczany 150 g żelek 120 g biszkoptów 370 g jogurtu wiśniowego (przerwy robie miedzy posilkami) 3 posilki, lacznie 2600 kcal Tak jest prawie codziennie Kolacja zjedzona po 22 Walcze z tym codziennie, od dawna 😭

Gość Paskudą byłam
moje menu z tpowego dnia sniadanie 3 bulki z maslem szynka serem majonezem i keczupem okolo 11 kawa 2 kremowki albo inne ciacha 13-14- 2 kanapki z majonezem i szynka 16 -obiad duza porcja zmiemniakow z sosem 2-3 schabowe sloiczzek buraczkow, kompot 18- zupa ktorej nie zjadlam na obiad 20- 3-4 kanapki 22- slodycze np 10 czekoladowych cukierkow albo tabliczka czekolady tuz przed pojsciem spac okolo 1;30-sok lub woda gazowana i czipsy lub paluszki nie zartuje tyle zwykle jadlam podczas napadow bulimicznych (od 4 tygodni jestem "czysta")

Gość Moja obsesja
Wierze ci, Ja w 2003 roku jadlam 5000 kcal dziennie, glownie w nocy, miedzy 1-3 h Myslalam ze wyszlam z tego, ale nadal nie jest dobrze Menu wczorajsze : Chrupki kukurydziane toffi -2 opakowania/ 700 kcal 3 kromki z maslem i szynka/ 600 kcal pol chleba ciemnego z serem 150g i filetem 100 g/ 1300 kcal 120 g ciastek- 600 3200 kcal I te pol chleba oraz ciastka o godzinie 23 Ja sobie z tym poradzilas ?

Gość Moja obsesja
Tak jest srednio 3-4 razy w tygodniu, zaczynam zawsze zdrowo, a koncze fatalnie

Gość Paskudą byłam
ja takie chwile normalnosci mam srednio co 3-4 miesiace i trwaja od kilku do kilkunastu tygodni. U mnie najczescie ma to miescje jesli przez 2 tygodnie nie wchodze na wage (co jest dal mnie nie lada wyzwaniem), nie "oczyszczam" sie wtedy nawet jesli jem do bolu-doslownie. po tych 2-3 tygodniach zaczynam jesc w miare normalnie 3-5 poslikow dziennie nie przekraczajc 2500kcal. oczywiscie strasznie wtedy tyje i koniec koncow zaczynam jesc mniej i mnie az nie wytrzymuje i obrzeram sie oczyszczajac prz okazji, to bledne kolo

Gość wlasnie obzata
no to mam to samo co ty ...:(((

Gość Paskudą byłam
przede mna leza wafle i sloik nutelli zastanawiam sie czy wytrzymie 10 minut

Gość wlasnie obzarta
nienwidze tego...:( anajgorsze jest to ze czytajac wasze "jadlospisy" to....no w zestawieniu z moim (podczas napadu) to wasze to przekaski...ja zjadam o wiele wiecej...:( nienawize tego :(

Gość wlasnie obzarta
czemu nie umiem zjesc jednego ciaska i ciszyc sie smakiem?? tylko od razu musi byc wiecej i wiecej a jak juz tyle zjadlam to te inne tuczace rzeczy tez moge wchlonac ...;(((

Gość Paskudą byłam
ja juz nie pamietam kiedy mi cos smakowalo, czasami wydaje mi sie ze utracilam zmysl smaku

Gość w i e l
swietnie wymiotuje sie po spaghettti albo ciastkach popijanych woda gazowana

Gość wlasnie obzarta
ja w tych krtkich chwilach "normalnego jedzenia" jak jem w toarzystwie kogos ( i sila rzeczy nie moge przesadzic do bolu ) to czuje ze jedzenie ma smak. i ciesze sie nim . ale te stany nie trwaja dlugo bo potem znowu przychodi ten pieprzzony glod::( czy mozn z tego wyjsc???z tego kola??

Gość wlasnie obzarta
hmmm ile jest wymotujacych tu i teraz? rea do gory, mam pytanie

Gość Moja obsesja
Ja walcze z tym dlugo Zaczelo sie w sumie 6 lat temu ale w 2003 bylo najgorzej, wymiotowalam wtedy nawet a te 5 tys to bez zwracania ! Najlepszy okres mialam od lutego 2006 do sierpnia 2006- jadlam normalnie, nawet slodycze, ale mialam duzo ruchu, posilki byly o normlanych porach i srednio 2100 kcal, odzyskalam wage bez wysilku, niestety we wrzesniu znowu zaczelam sie objadac, i tak walcze, raz dieta, raz obzarstwo, to juz tyle lat 😭 Jest lepiej, ale co to za pocieszenie ? Ze przytyje 5-10 zamiast 20 kg, dla mnie zadne !

Gość Moja obsesja
Nie wymiotuje, juz sie nawet nie przeczyszczam, tylko objadam, w grudniu mialam diete, schudlam, w styczniu cos mi odjebalo i zrobilam sobie diete 500 kcal, schudlam duzo i szybko, niestety caly luty i marzec jem jak swinia i efekt jest wiadomy 😭 Chudne, tyje, zyc mi sie nie chce, mysle tylko o zarciu, zaniedbalam wszystko inne, nienawidze siebie 😭 Bralam seronil, asentre, bioxetin na bulimie, pomoglo, zlagodzilo, teraz nie biore nic i wszystko wraca, jak bumerang

Gość Paskudą byłam
ja od wrzesnia przytylam 6 kg a napady mam od jakis 8 lat najgorszy okres to pazdziernik 2005-luty 2006 w tym czasie jadlam 2 razy dziennie i 99% tego ladowalo w kiblu-fak jadna ze schudlam 18 kg

Gość Moja obsesja
Ja schudlam 12 z czego 8 juz wrocilo

Gość Moja obsesja
😭 😭 😭

heh ja kiedys mialam niezla wyzerke :classic_cool: sniadanie: kanapki z pol chleba z maslem,szynka,pomidorem,zolty ser i majonez po sniadaniu poszlam sie przejsc (wszyscy jeszcze spali) i weszlam do 3 piekarni i w kazdej z nich kupilam po 1 drozdzowce i oczywiscie je zjadlam.Wrocilam do domu,wszyscy wstali i jedli sniadanie a ja z nimi :classic_cool: ale tym razem tylko 1 duza bule z szynka.W drodze na plaze kupilam kawalek sernika i zjadlam jakies 2 h pozniej. Obiad:ziemniaki,mieso,duzo tlusetgo sosou i jakas surowka.Potem paczka ciasteczek i w drodze do Sopotu lod:classic_cool:.W SOpocie sie zaczelo:gofry i kebab:D W domu kolacja typu kanapki,paczka ciastek,piwo i spac:D NA dodatek w srodku nocy sie obudzilam bo mialam ochote na cos slodkiego...I tak w ciagu 5 dni nad morzem przytylam 8 kg!!! dodam ze leczylam sie na wlasna reke z anoreksji hehe.DO tej pory sie zastanawiam gdzie to wszystko zmiescilam??:D

cytuje \"(przerwy robie miedzy posilkami) 3 posilki, lacznie 2600 kcal Tak jest prawie codziennie\" no to jakie to są kompulsy dziewczyno? 2600kcal je normalny człowiek, przerwy miedzy posiłkami, 3posiłki. tez bym chciała taakie \"duze\" kompulsy miec ;)

Gość truskavkova_landrynka
Kiedyś byłam bardzo chora i leżałam w szpitalu....miałam wtedy 16 lat :-) W czasie choroby schudłam jakieś 15 kg...i wazyłam 46kg/170cm... Zaczełam brać leki....w szpitalu i te wszystkie syfy na raz (tzn gdyby nie one to pewnie byłoby już po mnie) głównie sterydy Encorton i hormony. Włączyło mi się takie żarcie...że jakdłam chyba z 5000kcal dziennie i to było suche żarcie , przenne bułki, smętne rosoły, jajka. Nic innego jeśc nie mogłam, to był dopiero ból! Co noc sniły mi się cukierki, pierogi ruskie, zwykła kawa, kurczak a nic z tego nie mogłam ruszyć. W nocy miałam w szafce chleb przenny to zjadałam suchy, wiecznie byłam głodna...i zazdrościłam dzieciakom, że mogą zjeśc jabłko czy kanapkę z pomidorem... Waga 53kg trzymała mi się rok kiedy miałam ścisła dietę bogatobiałkową, ubogoresztkową ale potem w końcu przytłam do 70kg:-) Także mam wahania wagi od paru ładnych lat rzędu 10-20kg...

Gość Moja obsesja
To jest normalna kolacja ? placek ziemniaczany- 250 kcal 150 g żelek- 510 kcal 120 g biszkoptów -400 kcal 370 g jogurtu wiśniowego- 350 kcal Lacznie 1510 kcal

Gość Moja obsesja
Ło matko, wczoraj to bylo 2800 kcal ponad, lepsze to niz 5000 kcal, ale szkoda taka sama bedzie Myslalam ze juz wyszlam z tego, ale to co robie ostatnio martwi mnie i nie potrafie przestac, dzis sie trzymam, mam nadzieje ze bedzie dobrze, sprobuje jesc normalnie, nie wiecej niz 2000 kcal i zdrowo, zobaczymy 😭

Gość rooooo
sniadanie 2 kromki razowego chleba, serek ze szczypiorkiem, duza czerwona herbata = 476kcal obiado-kolacja brokuly, 2 zmieniaki z maslem, salatka z kapusty pekinskiej i mawchwi nie wiem ile to kcal

Gość CODZIENNIE ZJADAM
codziennie: 100g cukierków ok 450 kcl 1 kg jabłek ok 600 kcl herbatniki ok 300kcl bułka z serem, jajkiem bądź rybą ok 500 kcl I CZASEM DESER puchar lodów z bitą i owocaMI OK 600KCL W SUMIE OK 200 TYS WYCHODZI, MAM 23 LATA

Gość leuuuuuu
"To jest normalna kolacja ? placek ziemniaczany- 250 kcal 150 g żelek- 510 kcal 120 g biszkoptów -400 kcal 370 g jogurtu wiśniowego- 350 kcal Lacznie 1510 kcal" nie to nie jest normalna kolacja. ale nie tak wygladaja kompulsy. dla mnie byłaby to przekaska miedzy obiadem a podwieczorkiem.

Gość fgjklll
1 kg jablek ma 350-400 kcal, wszystko zawyzone, a 1500 na sama kolacje to kompulsy jak sie patrzy, zwlaszcza ze zdarzaja sie prawie codziennie, nikt zdrowy nie je dziennie 3-5 tys kcal dziennie