Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszla mama23

co trzeba juz miec w domku nim przywieziemy dzidzie ze szpitala?

Polecane posty

Gość pani fionka *******
brawo kasiu!!!:)

Gość ryszarda_P
Nie można całe życie chodzić na imprezy. Chyba, że chcesz być imprezowa "dzidzią piernik". A i ci faceci, z ktorymi szalejesz w łóżku kiedyś zapragną stabilizacji, albo znajdą sobie młodszą i mniej 'przechadzaną'.

Gość pani fionka *******
ja nie wiem nic na temat odzwyczajania od smoka bo nie dawałam i mało tego jakskończył 8 m-cy z powodu mojej choroby musiałam przestać karmić piersią i kupiłam butelkę po prostu z marszu a tu dziki wrzask !!!! po prostu nie chciał i juz i zrozpaczona zaczęłam karmic łyżeczką i był spokój ...potem całkowity pokarm stały i ok!! Ale powtarzam ja rodziłam w szpitalu,który kładł ogromny nacisk na naturalne karmienie i tam nawet wspomnienie o smoku lub butelce powodowało lawine dyskusji ,pogadanek ,przekonywań itd itp... wtedy byłam zagubiona załamana :jak to przecież to normalne -butle, smoki ale po prostu każdy robi jak uważa ale ja wiem ,że byłam ok . mojej szwagierki mały ma 2.5 roku i nawet mówi ze smokiem w buzi :( ..okropne ...ale im dłużej to trwa w jego wydaniu tym gorzej on chyba czuje że chcą mu go odebrać i nie wypuszcza go z rączek:) a z kolei moja siostra pierwszemu dawała a przy drugim już miała inną wiedze i też sobie poradziła ....myślę ,ze jednak należy bardziej słuchać swojej intuicji a będzie ok...🌻

Gość żałosna jesteś
Ja nigdy nie byłam na imprezie, wolałam sobie książkę w domu poczytać. I co ja niby miałam na tej imprezie robić? Cpać, palić i pić?- a fuuuj. Mogłam też tańczyć, ale nie lubię, muzyki to ja sobie mogę w domu posłuchać, a ze znajomymi wolałam się w szkole spotykać. Szkoła, to była moja impreza.

Gość pani fionka *******
a co zrobisz jak podczas szaleństw wpadniesz ...?

Gość pani fionka *******
:O aco to znaczy :DZIECIAK TO TYLKO PROBLEM?

Gość karrooola21
super....szkola to moaj impreza, bo padne:D ja szaleje w lozku z jednym facetem juz od 3 lat a przedtem innego nie mialam.a na imprzez ide sie bawic i piwo wypic, nie musze od razu cpac..zalosne jestescie, myslicie ze jak juz ktos sie bawi i nie siedziw ksiazkach tak jak wy a potem w garach i peluchach to jest puszczalski albo cpa..:D

a ja uwielbiam imprezowac ........................... ale odkad mam coreczke robie to tylko raz na kilka tygodni,bo szkoda mi dnia na kaca:-P czasem piekne chwile spedza sie w hotelu na wakacjach,ale gdyby zostac tam na caly pobyt byloby nudno i pusto.trzeba sie porzadnie ubrudzic,strudzic,poglodzic,pomarznac,zeby zdobyc gore czy przeplynac jezioro...i wlasnie te chwile sa najlepsze na tych wakacjach. tak samo w zyciu-niby o kupkach,ale...jest cudownie. ani jednej kupki bym nie dala komu innemu ,chyba,ze tatusiowi:-P do zmienienia oczywiscie:-D

karolo,to forum jest od tego,zeby rozmawiac o dzieciach. zgadzam sie,ze dzieciak to tylko prooblem,jesli rodzice nie sa gotowi. dlatego powinno sie zwlekac z decyzja o dziecku az sie go zapragnie ponad wszystko na swiecie-ponad imprezy tez:-) jednak najlepiej jest zorganizowac wszystko tak,aby i na przyjemnosci stare byl czas. ten topik jest o czyms innym i nie zdziwie sie,jak ktos mi o tym przypomni...

Gość ło bożesz te moj...
karooola -a czy myślisz ,że my nie przechodziłyśmy przez etapy imprezowania ,kaca ,biwaków ,nocnych wypadów itp itd.???? Myślę ,ze wiele z nas ale przychodzi pewien moment,że jakis czas sie kończy a inny zaczyna i wtedy ważne stają się kupki ,zupki ,rachunki ,zakupy,szczepienia ,ect.... przypomnisz sobie moje słowa za jakis czas i sama się zdziwisz jakie to naturalne :) a to na prawdę nie boli ...samo przyjdzie nie wiadomo z kąt nie wiadomo jak ... i wtedy będziesz patrzec z pobłażaniem na inne małolaty ,dla których ważniejsze sa imprezy a dla ciebie ...kupki i zupki ...pozdrawiam 🌻

nie czytalam wszystkiego ale wypowiem sie o smoczku. Jestem zagorzala przeciwniczka smoczkow. Moj starszy syn wychowal sie praktycznie bez smoczka..................... a mlodszemego probuje na sile przyzwyczaic do smoczka a dlaczego? bo ssie kciuka a wiadomo ze od smoczka jest prosciej odzwyczaic niz od kciuka. Nie polecam uzywania smoczkow \"dla swietego spokoju\" Tomek nie chce smoczka - wypluwa go. A ja za wszelka cene chce go przyzwyczaic. JA - przeciwniczka smoczkow

Gość
bo lepiej by ssał smoczek niz kciuk smoczek mozna w kazdej chwili wyrzucic jak przyjdzie juz na to czas a kciuka wyrzucic?? nie mozna!

tak tak .to prawda z tym kciukiem .moja bratowa byla rowniez taka przeciwniczka smoczka.skonczylo sie na tym ze jej corka ma 7 lat i nadal ssa palca i za nic nie moze jej tego oduczyc.a przeciez nie odetnie jej palucha.

A jest jakiś sposób, żeby temu zapobiec? Dziecku samo zdecyduje, czy chce ssać kciuka, czy można temu jakoś przeciwdziałać?

Gość mam 36 i pół
mozna przeciwdziałac - podac gryzaczka

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Jeszcze nigdy nie spotkalam się z takim chamstwem, żeby dziewczyny, która pisze o smoczku, że może jej się przydać napisać, że dzieci się przytula a nie daje smoczka, śmieszne,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dawać czy nie - trudna odpowiedź. jadnak do autorki topiku - najlepiej dowiedz się jakie panują zwyczaje w szpitalu gdzie rodzisz - u mnie o zgrozo ! - ja nie miałam smoczka i życzliwe panie pielęgniarki poprostu były wredne dla małego - synek urodził się duży 3900 i od samego początku byłl bardzo głodny i miał wielki apetycik a te krowy czyt. pielęgniarki zamiast dawać mu tyle samo albo więcej dawały mu coraz to mniej jedzonka tłumacząc że dziecko ma silny odruch ssania i jakby miało smoczek to by się uspokoiło a one dziecka nie będą przekarmiać! do dziś tego nie rozumie! ale dla spokoju mąż kupił ten cholerny smoczek i przyniosł do szpitala i Panie nagle zrobiły się miłe..

Gość Milkaaaaaa
Nie daję dziecku smoczka, mały nie ssie kciuka, ale co się stanie jeśli zacznie to robić mając 7 m-cy? Wtedy jest już za późno na smoczek, a za wcześnie na tłumaczenie.:(