Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pierożyca

czy musze wyrabiac nowy paszport?

Polecane posty

Za miesiac wyjezdzam do Irlandii, na mniej wiecej rok. Paszport straci waznosc pod koniec 2008 roku. Wiec nadal jest wazny, natomiast mam problem ze zdjeciem - bylo ono zrobione , gdy mialam lat 16, teraz mam 24. Czy to moze byc problem? Na zdjeciu nie mam makijazu i mam zupelnie inna fryzure, ale w sumie jakbym sie nie pomalowala, to nadal bede \"rozpoznawalna\" :P . Jak uwazacie, czy mimo to moga robic mi problemy na granicy?

Gość żadnych
ostatnio jechałam z synem - ma 14 lat. Paszport ważny do końca roku, a zdjęcie w nim z początków przedszkola... chłopak trochę się zmienił :D, ale nikt na granicach wstrętów nie robił

Gość asdfghjmk
w EU poruszasz sie nawet na dowod osobisty, poza tym jak paszport traci waznosc za granica to i tak na niewaznym zawsze mozna wrocic do swojego kraju, co do zdjecia-zalezy ale raczej problemow nie robia

eee... masz na mysli Irlandie, czy moze Islandie? bo to Islandia nie jest w UE, Irlandia jest, wiec mozesz w ogole nie miec paszportu... swoja droga strasznie sie wszyscy przywiazali do tych paszportow :P ja wyjezdzalam do Anglii z samym dowodem osobistym, a wszyscy dookola na lotnisku sciskali te paszporty w rekach, az mi sie nieswojo zrobilo i poszlam sie upewnic, czy naprawde po UE mozna sie poruszac na samym dowodzie... choc oczywiscie wiedzialam, ze mozna, ale jak widac, przyzwyczajenie jest druga natura czlowieka :)

Irlandia, Irlandia :) Paszport wole miec , bo przy zalatwieniu wielu spraw urzedowych nalezy miec 2 dokumenty tozsamosci, a prawka nie mam. Wyrobilabym sobie na wszelki wypadek nowy, ale nie wiem, czy zdaze, bo zostalo mi ok. miesiaca..

Glupie pytanie :/ - a tak w ogole to stary paszport, w odroznieniu od starego dowodu, nadal jest waznym domumentem?