Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja juz nic nie wiem

kto po wielu latach wyleczyl tradzik definitywnie?

Polecane posty

Gość ja juz nic nie wiem

jesli sa takie osoby, to niech daja znac i opisza swoj przypadek, jaki to byl tradzik i co go pokonalo? zastanawiam sie czy wyleczenie tradziku jest mozliwe tylko dzieki lekom zewnetrznym? zawsze myslalam, ze od wewnetrz to podstawa, leczylam sie juz roznymi lekami od wewnatrz takze... nawet antybiotyki i hormony, bylam u laryngologa i pwoedzial, ze mam ogniska zapalne i migdalki do wyciecia, juz sadzilam, ze moze to jst tego przyczyna, do tego sporo lat wstecz zlapalam gronkowca, chociaz na wymazie sprzed kilku miesiecy nic nie bylo... moze akurat byl "uspiony", dzisiaj poszlam do dermatologa, zawsze chodzilam panstwowo, a dzisiaj prywatnie, powiedziala mi, ze tradzik nie ma nic wspolnego z gronkowcem, ze to tylko taki mit, objasnila caly proces powstawania pryszczy, itd... zapisala leki zewn. jak lubexyl, dalacin t, duac i zorac, podstawa leczenia to zoac, czytalam w internecie to wypowiadaja sie dobrze a nieraz b. dobrze o tych lekach. pytalam sie dermatologa czy jest mozliwe w koncu ra zna zawsze wyleczyc tradzik, to powiedziala, ze tak - pewna tego co mowi... niby takie leczenie ma trwac ok. pol roku, juz po miesiacu ma byc dobrze, nie mam straszengo tradziku, ale wychodza mi podskurne gule i zostaja slady:( zmagam sie z tym od tak dawna, ze... jak kiedys z tego sie wylecze, to chyba zatancze na rzesach! hehe prosze o jakiekolwiek informacje, czy ktos wyleczyl tradzik bez jego powrotu? i za pomoca jakich lekow? a moze ktos leczyl sie tymi lekami co ja, mniej wiecej taka sama kuracja? bede stosowac to wszystko, ale juz sama nie wiem co mam o tym myslec, co inny lekarz to inna opinia, inne leczenie...

Gość ja juz nic nie wiem
tam mialo byc "podskorne" oczywiscie :)

Gość Wyleczona dopiero
Antybiotyki, hormony- :-O Leczylam 6 lat, zew i wew, pomogla mi zdrowa dieta i izotek, to chyba jedyny lek na tradzik, zaluej ze czekalam tyle lat, zanim zdecydowalam sie na niego 😭

Gość ja juz nic nie wiem
wyleczona dopiero - dzieki za szybki komentarz:) wiem, ze antybiotyki nie sa ok, bylo ok jak bralam, pozniej wraalam, wiec nigdy sie juz na takie cos nie zdecyduje, czytalam, ze komus pomogl antybiotyk na zawsze z tym, ale to sie epwnie zdarza raz na... hormonami leczylam sie tylko 3 miesiace, stwierdzilam, ze nie bed esie tym faszerowac, skoro wasy mi nie rosna, to chyba nie jest az tak zle i nie musze ich lykac;] boje sie skutkow ubocnzych srodkow anty i tych w przyszlosci tez... chociaz pewnie mnie tu kos zjedzie, ze nie ma, moze i nie ma i nie bedzie a moze sa i beda, dlatego wole nie ryzykowac odzywiam sie zdrowo, moze malo owocow i warzyw, al eduzo herbatek ziolowych pije, zadnych slodyczy, pizzy, fast-food'ow jak juz to sporadycznie ale gratuluje Ci! i strrrrrrasznie zazdrrrrroszcze:) co do izoteku to slyszalam duzo pozytywow o nim, tylko ze jest b. silny... a powiedz mi jak dlugo stosowalas izotek i ile czasu minelo od odstawienia go?

Gość Wyleczona dopiero
Silny, ale Ja bralam najmniejsza dawke 0,4 przez co leczenie trwalo 10 miesiecy Leczenie skonczylam rok temu- luty 2006 Na jesien mialam mikrodembrazje- 4 zabiegi Cera zdrowa, jedyne co wrocilo to przetluszczajace sie wlosy i skora, ale to normalne, nie ludzcie sie ze ten cudny mat w czasie brania zostanie na zawsze Pryszczy nie mam w ogole, choc czasami wyskoczy jakis przed okresem Slady, blizny- prawie wszystko zeszlo, pod swiatlo widac jeszcze kilka nierownosci, ale minimalnych

Gość Wyleczona dopiero
Dieta duzo pomaga, musze ja trzymac, czasami robie odstepstwa i cera bardziej sie przetluszcza Kiedy musiala myc wlosy codziennie, teraz raz na 3 dni, cera matuje co 4 h, kiedys co 30 minut

Gość Wyleczona dopiero
najwazniejsze ze zapomnialam juz co to sa pryszcze, mam nadzieje ze tradzik nie wroci juz nigdy, zoabczymy

Gość ja juz nic nie wiem
to rzeczywiscie rewelacyjnie podzialal na Ciebie, a mialas jakies skutki uboczne? jak to mi nie pomoze, albo tradzik wroci to moze bym dermatologa poprosila o to Ty mialas tlusta cere a ja? w wieku np. 16 lat to swiecilam sie, szczegolnie w poludnie to lusterko, a pozniej albo mi to minelo ale tez czesciowo za sprawa lekow to sucha cera, kiedys kosmetyczka musiala mi ja bardzo intensywnie nawilzac, obecnie po myciu mam spieta i sucha, dopiero jak naloze krem jest ok

Gość ja juz nic nie wiem
powiem Ci, ze rok od odstawienia to duzo i jak juz nie wrocil to juz jestes na dobrej drodze, chociaz z tym gown** nigdy nic nie wiadomo;/ ale zycze Ci, zeby juz nie wrocil, bo to potrafi zryc psyche, jak juz pisalam nie mam strasznego, wiec nie wyobrazam sobie miec pryszcza na pryszczu... okropnosc, nienawidze tego!! dobrze, ze zdarzaja sie takie przypadki jak Twoj, takze zawsze mozna miec nadzieje:))

Gość Wyleczona dopiero
mialam mala dawke, skutkow ubocznych prawie w ogole, przez pierwsze 2 ms- suche sluzowki nosa, troche oczy mnie piekly- ale wtedy kiedy siedzialam za dlugo przy komputerze, i stawy mnie troche bolaly skora oczywiscie byla sucha jak diabli, wlosy tak suche ze mycia nie wymagaly nawet przez 2 tyg, jakbym sie uparla, zaczerwienienie lekkie skory minelo t po 2-3 ms, pozniej to juz zapomnialam ze biore izotek Aha- na poczatku czesto wystepuje pogorszenie, i nie wolno wyciskac, jak wyciskalam i zostaly okropne slady, jakich wczesniej nie mialam, na skroni, jak sie tak pod swiatlo przyjezec to widac jeszcze, dlatego radze uwazac i trzymac rece przy sobie mialam pogorszenie straszne, dola przy tym nieziemskiego, po 4 ms to juz nic na twarzy nie bylo- pryszczy, wtedy zobaczylam jak tradzik zmasakrowal mi twarz, wszystkie blizny wtedy sa wyrazne, dola mialam jeszcze wiekszego, ale slady rozjasnily sie po jakims czasie, w lecie juz wygladalam dobrze, a po zluszczaniu prawie nic nie pozostalo

Gość Wyleczona dopiero
dokladnie, to dopiero rok, po innych lekach mialam przerwe czasami 3-6 ms i wracalo, tu nie wrocilo a minal ponad rok, mam nadzieje ze nie wroci, mi tradzik odebral chec zycia, doszlo do tego ze przestalam sie spotykac z ludzmi, bylam samotnikiem i chcialam sie nawet zabic :-O

Gość ja juz nic nie wiem
te skutki uboczne co napisalas, to jest nic, jeszcze jak sie ma osiagnac taki efekt jak Ty osiagnelas, no po prostu tak Ci zazdroszcze...:) dzieki za rady, zapamietam to sobie, gdybym w przyszlosci stosowala ten lek, to bede kazac przywiazac sie do krzesla:) ale mam nadzieje, ze nie tylko Ty sie wyleczylas i moze jeszcze sie ktos znajdzie?? jak by bylo wiecje takich osob, to rzeczywiscie nastawienie od razu by sie poprawilo:)

Gość ja juz nic nie wiem
ktos jeszcze sie wypowie???? ;)

Gość hebb
moja doktor chciała mi przepisać lek o podobnym działaniu nazywa się AKNENORMIN tylko że jak usłyszałam o skutkach ubocznych to postanowiłam odłożyłyć decyzje o terapii tym lekiem http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4748847&start=0 na tym forum jest wszystko :)

Gość Dziewczęca
Ja wyleczyłam. Kosmetykami mocno nawilżającymi przeznaczonymi do skóry suchej i wrażliwej.