Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka87772

Cellulit - regularny masaż

Polecane posty

Gość olka87772

Czym masujecie partie ciała pokryte cellulitem? Chodzi mi czy uzywacie do tego specjalnych szorstkich gąbek, rękawiczek czy czegoś jeszcze innego?

Gość szorstkich gąbek
pomaga

jesli nie masz tendencji do rozstepow to masuj sie rekawicami szorstkimi a najlepiej taką gumową. celulit schodzi ....sama doswiadczylam!!!!!!!!!!!! do tego oliwka np.Ziaji przeciw ceilitowi. powodzenia

Gość Mini_Mini22
dziewczyny czyli na rozstepy nie mozna stosowac takiego masazu?

mini... powiem Ci ze zalezy od skory. moja dermatolog powiedziala ze masaz jest dobry na roztepy jednak w moim przypadku celulit znikl, a skora stala sie bardzo cienka. nie wiem dlaczego, ale zamiast na roztepy podzialac dobrze, to zaczynają mi wychodzic nowe!!!!!!!!! przestraszylam sie dlatego na razie sobie dam spokoj z tymi masazami. moze nie umiem po porstu sie masowac, robie to za dlugo i zle...? nie wiem gdzie jest przyczyna chcialabym ją poznac , ale jak?

sinobrody, masz tylko celulit czy roztepy tez? i po bance chinskiej nie wychodzą ci zadne nowe roztepy? aha jeszcze jedno. moja dermo powiedziala ze WYŁACZNIE rekawica z sizalu, a nie gumowa jesli chodzi o rozstepy.

Gość Mini_Mini22
a wiesz ze ja ostatnio zauzwzylam u siebie rozstepy i zaczelam sie zastanawiac czy t o nie od masazu wlasnie, dlatego tez tu zapytalam..

Gość do gory to

Muszę przyznać, że masowanie ciała i stosowanie balsamów antycellulitowych bardzo pomaga. Skóra staje się jędrna, a tzw. pomarańczowa skórka się zmniejsza. Jeśli chodzi o rozstępy to wątpię, czy da się je zlikwidować domowymi sposobami. Mam ich sporo. Białe i różowe. Co wiosne stwierdzam, że jest ich coraz więcej. To po \"zapasach zimowych\", chociaż jestem szczupła. Jedynie uda się je wybielić różnymi balsamami na rozstępy, ale nie gwarantuję 100 % efektów :O

Gość Mini_Mini22
a mozesz podac jakis dobry balsam? a moze masc na blizny pomoze?

Słyszałam o maściach na blizny. Podobno pomagają, ale nazwy nie znam. Na cellulit używałam wiele rodzai balsamów. Między innymi z Avonu taki foletowy (też nazwy nie pamiętam), ale raczej go nie polecam. Kosztuje około 60 zł, a efekty są takie jak po balsamie za 15zł :O. Używałam jeszcze TaliaFitness, taki zielony. Nawet całkiem dobry. Z tej samej firmy jest jeszcze kostka (coś w rodzju mydła z drobinkami) do masażu. Obecnie używam Slim extreme czy jakoś tak. Jest to serum antycellulitowe, zwalcza takze rozstępy. Ma fajną konsystencję. Kiedyś miałam z tej samej firmy serum na rozstępy. wszystko w granicach 16zł.

dziewczyny wchodzcie na topic o rozstepach jesli macie takie sklonnosc(tez tam siedze:) takze tam wiecej cos o tym. slyszlaam ze niejaki CEPAN jest stosowany na roztepy(preparat na blizny)ale czy cos pomaga. NIE DA SIE USUNĄC ROZTEPOW KREMAMI... jedynie zmniejszyc,spłycic

Gość nie ma to jak
lodowaty prysznic co wieczor na nogi...plus kilka przysiadow...po dwoch tygodniach cos sie juz poprawia ;)

Mozecie cos napisac odnosnie samego masazu rekawica,tzn ile czasu masujecie i jakie ruchy czy z dolu do gory,czy z gory na dol czy to bez roznicy?

Mam cellulit i rozstępy, ale rozstępy to mi szczerze mówiąc zwisają. Są na tylnej stronie ud i na pośladkach. No i po wewnętrznej. Po masażu bańką poprawiła mi się widocznie jędrność skór. Rozstępy zostały, ale nie szpecą aż tak, bo; jakby to powiedzieć... wyobraźcie sobie pomiętą bluzkę. Jeśli wisi na wieszaku to widać jaka jest nierówna i źle się układa, ale jeśli się ją ubierze to pomięte miejsca już aż tak nie rzucają się w oczy. Z rozstępami to samo. Na jędrnym ciele widać tylko bielsze kreseczki. Mnie osobiście nie przeszkadzają. Pozdrawiam :)

a co sądzicie o kosmetykach Flos-lek?? a dokładniej o linii SLIM LINE ??

Gość gfhjjdd
ja masuje codziennnie druciana szczota i zapewniam zdziala cuda hhehhe

osobiście nie polecam drucianej szczotki :P najlepsza jest gumowa można taka kupic w rossmanie :)