Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka82

Codzienne wzdęcia

Polecane posty

Gość olka82

Czy zna ktos z was moze jakies dobre tabletki na wzdecia,albo przyczyne dlaczego tak sie dzieje.Zauwazylam ,ze szczegolnie po produktach mlecznych mam wzdecia, najgorsze jest to ze w zasadzie juz nic mi nie pomaga ,ani Espumisan, ani inne reklamowane środki, a juz mnie to zaczyna wykanczac,bo jest to bardzo krepujace:(

Gość to idź do lekarza

Gość może masz uczulenie
na laktozę, owinnaś to sprawdzić, bo może nie powinnas jeść nabiału, powiedz o tym lekarzowi

Gość a ja mam tak samo
z tym, że największy ból podbrzusza i wzdęcia mam jak jestem w pracy:O gdy jestem w domu to nic tak drastycznego się nie dzieje, ale w pracy to po prostu wręcz zwijam się z bólu:( nie wiem jak sobie z tym poradzić? zawsze jadlam dużo nabiału i jakoś nie miałam żadnych problemów

Gość czasami wyglądam
jak w 7 mies ciąży. kiedys mi jedna pani w autobusie ustąpiła miejsca mysląc ze w ciazy jestem:(

Gość najprostszy sposob
na pozbycie sie wzdec -to nie laczyc bialek z weglowodanami

Gość a ja mam tak samo
a czy od owoców też mogą pojawiać się wzdęcia? na przykład od jabłek?

Gość moga ale tylko wtedy
gdy zaraz zjesz cos co zawiera bialko.Zasada jest taka .Jezeli jesz owoce to godzine przed i po nie jedz nic innego .To na serio dziala

Gość a ja mam tak samo
dziwi mnei jednak fakt, że kiedyś nie miałam czegoś podobnego, a od jakiegoś czasu to męczy mnie praktycznie codziennie aż odechciewa mi się cokolwiek jeść w pracy na samą myśl o konsekwencjach po:O

czasem jest tak, ze w dorosłym wieku pojawia sie nietolerancja na produkty mleczne..widocznie tak na ciebie działają mleko i jego przetwory...czy tak samo działają na ciebie produkty fermentowane, np: kefir, jogutr, maślanka?? jabła fermentacją w jelitach dlatego mogą powodować wzdęcia...

Gość a ja mam tak samo
no właśnie to kefiry, maślanki czy jogurty (naturalne) powodują te wzdęcia, bo rano, gdy zjem muesli z mlekiem nic mi się nie dzieje i w ogóle w domu to jest ok, ale w pracy to tragedia:O

Gość olka82
A byl ktos z was moze u gastrologa?Warto sie wybrac wogole?

znam to ;) o jakiś 3 miesiecy mnie to meczy ale.. mi pomaga jedzenie ryżu białego i gotowanego kurczaka :) czasami do tego warzywa zalezy ile mam czasu na przygotowanie.. jak nie mam czasu to jem sam ryż z masłem staram sie jesc co 2-3 godziny :P to pomaga mysle ze moj problem to wiecej stresu.. i brak regularnych posiłków.. ktos tam ma racje ze 2 szklanki ciepłej przegotowanej wody pomagają. moj dzien zaczyna sie tak: 2 szklanki wody po 20-30 min dopiero sniadanko czyli ryz biały ;) 15 min i gotowe.. puzniej za 2 godzinki znów ryz z mieskiem czy z warzywami gotowanymi oczywiscie, po okolo 3 godz jogurt i po upływie znów 3 godz jedna bułka biała z masłem i serkiem wiejskim z miodem i w sumie tyle po calym dniu pozwalam sobie wieczorem zjesc czekolade :D dzis to jadłam i tylko rano miałam :D wazne jest to zeby tez nie popijać posiłków! np. pijesz 2 szklanki wody na czczo po 30 min.. dopiero jesz albo jesz sniadanie po 2 godzinkach dopiero woda ;) zeby nie rozcieńczać soków trawiennych :P zasada jest prosta im wiecej łaczysz produktow w jednym posiłku tym jest gorzej :D jestem happy jakies pytania to pomogę :D