Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cyrkoniaa1

klinika Novomedica w Mysłowicach- proszę o opinie

Polecane posty

Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecko zresztą jak większość par o których tu czytam . Zdecydowałam się tam wybrać mając nadzieję, żę uda się nas obojga skutecznie zdiagnozować i ustalić gdzie tkwi problem... Mam prośbę czy ktoś korzystał z usług tej kliniki i może mi coś wiecej powiedzieć na ich temat?

Gość cyrkoniaa
ponawiam swoją prośbę

Gość _d_
cyrkonia my tam robilismy tylko badania - bo podobno dobrze robia... poza tym mamy niedaleko :) Ale jesli chodzi o leczenie to nie polecam, bo za duzo roznych niekorzystnych rzeczy slyszalam o tym miejscu. Przede wszystkim bardzo drogo... i niewiele za tym idzie... Ja jestem zdania, ze lepiej znalezc lekarza przejetego i z intuicja, zeby dobrze zdiagnozowac, zeby pokierowal na badania odpowiednie, zeby mial doswiadczenie, zeby wiazal fakty i potrafil interpretowac wyniki. A liczyc kase kazdy potrafi - nie?? :) Pozdrawiam!

Gość swirek72
do -d- ja tez mam niedaleko do nowomedica i szukam dobrego lekarza , mozesz kogos polecic???

Gość anwa
jeśli jesteście ze Śląska to polecam Provitę w katowicach, jestem jej pacjentką, świetni lekarza, znają się na niepłodności. pierwsza wizyta 150zł, kolejne już tańsze. nie jest to mało ale jak policzyć kase straconą u przypadkowych lekarza to głowa boli.

Gość _d_
konkretnych nazwisk nie napisze na forum. wazna jest na pewno konsultacja z dobrym endokrynologiem - nawet jesli wyniki sa w normie.... jakby cos to zostawiam maila :)

Gość _d_
My czekamy wlasnie na narodziny naszego Malenstwa :D

Gość zuza4912
Witam wszystkich wraz z mezem leczymy sie w Novomedice od prawie roku miałam juz jeden zabieg in vitro metoda imsi niestety nie udalo sie teraz w lutym bedziemy podchodzic do drugiej proby w Novomedice jest bardzo sympatyczny personel naszym lekarzem prowadzacym jest Dr.Miciński to jest nasza pierwsza klinika wiec nie mamy porownania z innymi klinikami jesli ktos leczy lub leczył sie w innej klinice to prosze o odpowiedz na mojego E-maila jesli macie jakies pytania to piszcie jesli bede umiala odpowiedziec to bardzo chetnie pomoge

Gość gość
witam ja też jestem pacjentką dr micińskiego miałam piersze podejście w grudniu dwa zarodki nieudane został nam jeszcze jeden mrozony jutro jedziemy na wizyte myśle że w lutym drugie podejście pozdrawiam

Gość gość
Witam tez jestem pacjentka novomedici i dr.Micinskiego . Jestem zakwalifikowana do in vitro.narazie biore zastrzyki.juz 2razy bylam na usg jutro mam isc trzeci raz.

Gość gość
czy da sie wytrzymac te zastrzyki?

Gość gość
Czesc da sie wytrzymać zastrzyki to pikuś najgorsze czekanie na bete

Gość gość
Witam mam pytanie czy podchodziła któraś z was do trasferu z mrożonych zarodków cyklem naturalnym jak to wygląda?

Gość gość
ja tez bede miec z mrozonych plemnikow ale jeszcze daleko do tego dopiero zaczynamy ? jakies badania byly najgorsze do in vitro?

Gość gość
Cześć na jakim jesteś etapie?

Gość gość
Mnie sie w Novomedica , udało za 1szym razem... Dr Błaszczyk , dodam tylko ze miałam 3 podejscie w uk :) powodzenia!!!

Gość gość
Mi w Nowomedika niestety dwa podejścia iv nie udane. Zarodki bardzo ładne lecz sie nie zagnieżdziły

Gość gość
Pierwsze in - vitro w Novomedice nieudane, podchodzimy dalej ale nie podoba mi się podejście do pacjenta dosłownie chamskie i oczywiście na kasę

Gość gość
cześć dziewczyny mi w nowomedika udało sie za trzecim razem właśnie jestem w 6 tyg ciąży w piątek jade na piersze usg pozdrawiam

Gość gość
odradzam ta klinike mialam tam 2proby zadna sie niepowiodla teraz zmienilam kliniki iteraz wiem co to jest leczenie nieplodnosci a tam nawet podstawowych badan niezrobili tylko odrazu zastrzyki i do in-vitro . jak mozna zrobic zabieg jak sie ma endymetrioze czy np.lipidy czy nadrzerke?! oni tylko patrza na kase i nic wiecej moze p.dr,musi sobie zalozyc okulary jak robi usg ODRADZAM NAPRAWDE

Gość gość
cześć dziewczyny moim zdaniem jak ma sie udać uda sie ja w novodemica leczyłam sie kilka lat miałam kilka lat temu invitro i nie doszło nawet do trasferu bo było trzy zarodki złej jakości w tamtym roku 2013 pobrano 7 zarodków 3 były dobre lecz nie chciały zostać z nami w tym roku jeszcze raz ostatnia próba pobrali 11 zarodków dalej trzy przetrwało dwa podane jeden na zimowisku udało sie bliżniaki 10 tydzień

Gość gość
Witam, Odradzam stanowczo, to nie jest klinika tylko mini - klinika, ich budżet z dofinansowania jest kroplą w morzu, tego, co w innych klinikach ale nie o to chodzi, niemiłe traktowanie zarówno lekarzy (dr Miciński, który burczy pod nosem w ogóle go nie można zrozumieć co mówi, zresztą mówi bardzo pretensjonalnie, jest niemiły, każda wizyta to katorga, nie tłumaczy o co chodzi bo mu się nie chce, a może jakby było płacone z własnej kieszeni to by mu się chciało? dr włodarczyk bada bardzo boleśnie, podejście rutynowe, a jak się coś dzieje to nawet nie kwapi się żeby spojrzeć.) Ogólnie in - vitro nieudane, bardzo miłe pielęgniarki naprawdę z wyjątkiem starszawej kobiety w okularach, która jest udaje miłą, a w rzeczywistości jak coś trzeba załatwić to robi problemy i np. prycha do słuchawki czy śmie komentować nawet. Poza tym chwalą się na swojej stronie, że od 2013 mają 6 dzieci, to rzeczywiście sukces na tyle par, które się tam przewija. Poza tym czeka się niemiłosiernie długo. Idźcie do klinik z prawdziwego zdarzenia!

Gość gość
wogole sie nie zgodze z powysza opinia...dr Micinski jest bardzo milym lekarzem, ja jak ide na wizyte wszystko dokladnie wytlumaczy,nie trzeba nic wyciagac od niego. Panie pielegniarki wszystkie sa mile i nawet ta pani w okularach mi zalatwila ze papiery z mojej bylej kliniki z ktorej sie przepisalam do niej na refundacje do in vitro zainterweniowala i byla klinika szybko przeslala,gdyby nie jej interwencja to nie wiem czy jeszcze bym byla w tej klinice. A wcale sie nie czeka długo ,jak papiery doszly to mialam pierwsza wizyte w maju ,jakies badania ,leki i lipcu leki juz na stymulacje a w sierpniu transfer,wiec chyba sie nie czeka az tak dlugo jak pisze ta osoba powyzej .

Gość gość
Piszę tylko dlatego, bo czuje się w moralnym obowiązku ostrzec innych przed tą poradnią, a mianowicie zacznę od tego, że wyłudzają pieniądze na zastrzyki do inseminacji, produkując tym samym mnóstwo niekompletnych komórek jajowych, gdzie na zachodzie jest to zabronione, gdyż grozi poronieniem lub ciążą wieloraczą (zagrożoną). Ponadto karzą robić wiele badań płatnych nie mających wpływu na płodność i wymyślają na siłę przyczyny niepłodności np. przeciwciała przeciwplemnikowe które mam, w ogóle nie są przyczyną bezpłodności i w żadnej klinice już się nie robi tych badań (tylko w novomedice) do tego jeszcze dwa wyniki badań które również miały niby sprawić problemy u mnie z płodnością okazały się bzdurą. Byłam ich pacjentką przez rok, nie będę opisywać szczegółów, ale sprawę spokojnie wygrałabym w sądzie o odszkodowanie. Przepisałam się do znanej P. doktor...i po wyleczeniu mnie ze skutków pseudo leczenia w novomedice ( tak naprawdę to byłam cały czas zdrowa) zaszłam naturalnie w ciążę po ponad 3,5 roku starań i mam zdrową córkę.

Gość gość
Witam jestem po pierwszej wizycie i niestety nie mam dobrych wrażeń. Pan doktor M. był niemiły buczał coś pod nosem a na zadawane pytania odburkiwał, że już niby tłumaczył. Byłam u wielu lekarzy ale on wręcz zniechęcił mnie do kolejnej wizyty i mam ochotę udać się do innej kliniki. Ale najgorsze było to, że ani nie przejrzał moich wynikow wcześniejszych ani nie interesowało go jakie juz miałam robione zabiegi najważniejsze było aby zrobić badania u niego!!!!

Gość gość
Witam ja właśnie urodziłam zdrowe śliczne dwie dziewczynki . Poczeły sie w Novomedica zabieg przeprowadzał dr Błaszczyk .Pozdrawiam Szczęśliwa mama bliżniaczek

Gość gość
Witam serdecznie. Prawie od 2 lat leczymy sie w klinice Novomedica,lekarz prowadzący to dr Błaszczyk. Wykonaliśmy z mężem mase badań na które wydaliśmy ok 5000zł

Gość gość
odradzam, jeszcze raz odradzam, Polecam Panią Magdalenę Biernat w Provicie

Gość gość
odradzam zdecydowanie odradzam klinikę i dr Błaszczyka leczyłam się tam 2 lata strata czasu i ogromnych pieniędzy. Sam dr