Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteria20

zmiana tabletek a ich skutecznosc

Polecane posty

Gość kafeteria20

witam... mam nadzieje,ze nikt mnie nie wysmieje nie wzburzy sie ale odpowie szczerze...w tym miesiacu zaczelam brac antykoncepcje...lekarz przepisał mi yasmin... ale ciagle zapominam go wziasc,gdyz źle dobrałam sobie godzinę,zwykle mam wtedy cos innego na głowie to po 1 a po 2 tabletki te sa dla mnie zbyt drogie,chcialabym zaczac brac inne czy jak zaczne brac inne od 1 dnia miesiaczki tak jakbym zaczynala je brac na nowo to beda one skuteczne antykoncepcyjnie juz od tkzw.pierwszej tabletki? z góry dziekuje za odpowiedzi

a ten yasmin bierzesz już w tym miesiącu, czy dałaś sobie spokój, bo nie za bardzo zrozumiałam. jeśli bierzesz to bierz do końca, idź do lekarza po nowe tabsy. weż tak jak ci każe (czasem mówią żeby wziąć zaraz po końcu poprzedniego opakowania, a czasem żeby zrobić przerwę) jak sobie dałaś spokój idź do lekarza, poczekaj na @ i weź.

Gość kafeteria20
nie,koncze to opakowanie,tak dla zasady bo watpie zeby były choc troche skuteczne bo po tym jak 2 raz zapomnialam to brałam je jak mi odpowiadało a zabezpieczałam sie w inny sposob.Dziękuje bardzo za odp :)

to radzę powiedzieć lekarzowi o tym fakcie, bo on wtedy najprawdopodobniej potraktuje to tak jakbyś wogóle nic nie brała. poza tym tak na przyszłość, jak weźniesz 1 tabletkę o porze która ci nie odpowiada to zawsze możesz ją zmienić. pamiętaj można zapomnieć jej wziąć do 12 godzin więc jak chcesz zmienić to odczekaj te kilka godzin i wtedy weź. jeśli się boisz że taka długa przerwa może zaszkodzić to zrób to skokami, tzn np bierzesz o 10 a chciałabyś o 20 to albo czekasz 10 godzin i wtedy bierzesz, albo bierzesz jednego dnia o 10, kolejnego o 11 itd aż dojdziesz do tej 20. ja tak zmieniałam i to kilka razy w zależności od tego co robiłam i jak mi pasowało.

Gość a najlepiej
to sobie ustaw przypomnienie w komorce