Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek123

pomocy prosze

Polecane posty

Gość tomek123

mam ogromny problem, jestem młodszy od swojej dziewczyny o 3 lata, jestem na 2 roku studiów, ona kończy właśnie swoje, jesteśmy ze sobą już 3 lata, mieliśmy plany żeby teraz się zaręczyć, ja chce wziąć ślub na 5 roku studiów lub po piątym, mam bardzo trudne studia, ona nie może tyle czekać, mówi że nie potrafi bezemnie żyć(mieszkamy 30km od siebie i widujemy sie w weekendy tylko), lecz ja mam dopiero 20 lat, za rok chce odemnie ślubu, i żebyśmy zamieszkali razem, eh, mówi że odejdzie jak nie weźmiemy ślubu za rok, bo nmie może dłużej czekać, co mam zrobić, co o tym myślicie wszyscy :((

slub to marzenie kazdej dziewczyny (no prawie:P), i od malego marzymy aby ubrac kiedys biala suknie i wypowiedziec sakramentalne tak. Ale nie za wszelka cene.. Wiesz co, mam 25 lat i kochajacego chlopaka, mysle ze fajnie byloby za niego wyjsc, ale nie naciskam na niego, nie stawiam mu warunkow, bo z tego nic dobrego nie wyniknie. Takiej decyzji nie mozna podjac pod wplywem kogos. Oswiadcz sie jej, bedzie pewna, ze tego chcesz, bedzieci o krok blizej, ale wytlumacz jej, ze nie chcesz jeszcze slubu, podaj jej racjonalne argumenty. Zapewniaj, ze ja kochasz i ze na pewno chcesz slubu, tylko troszke pozniej...

Gość to moze ....
jak kobieta tak bardzo nalega na slub to jest cos nie tak...daje jakies warunki? zastanów się...czy naprawde Cię kocha... bo czy zakochana kobieta moze zmuszac i stawiac warunki albo slub albo odchodzę???????to nie jest normalne i ja na Twoim miejscu powiedziałabym albo poczekamy albo sobie idę....

Gość to moze ....
moze mieszka u rodziców a dzieki slubowi chce sie od nich uwolnić? wyedy slub to nie jest dobry sposób..

Gość desert rose....
Jak dla mnie, sytuacja przez Ciebie opisana jest conajmniej dziwna... A do czego jej się aż tak spieszy? Boi się, że przestanie Cię kochać, jeśli jak najszybciej nie weźmiecie ślubu?:O Na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad jej uczuciami względem Ciebie... Ona chyba Cię szantażuje...:D

Gość tomek123
tak mieszka u rodziców, i nie może tego znieść już, ciągle płacze, ciągle płacze że nie możemy sie widywać tyle ile by pragnęła, że każda noc bezemnie jest mordęgą

Gość desert rose....
Tomek, nie daj się sprowadzić do parteru kobiecie...;) Wiesz, to, że jesteś młodszy nie znaczy wcale, że Twoje zdanie się nie liczy, to facet powinien mieć jednak decydujące zdanie:classic_cool:

Gość no cóż ...
troche zaborcza ta jej miłość ... jesteście jeszczcze bardzo młodzi , nie rozumiem tego a jestem od was sporo starsza i wiem że take decyzje muszą być podjęte przez obie strony jednakowo a nie wymuszane. Do niczego dobrego to nie prowadzi . Myśle że powinieneś jeszcze raz spróbować porozmawiać z nią i przedstawić swoje argumenty. Przeciż nie powiedziałeś że nie chcesz sie żenić tylko że nie tak szybko skoro dopiero zaczołeś studia. Nie rozumiem też argumentu albo sie żenisz teraz albo odchodze. Gdyby miała 30 lat to jeszcze do zrozumienia .. ale w tym wieku?

Gość to moze ....
czyli ona Cię kocha? jestes targa przetargową jej wybawieniem... slub ma tylko uratowac jej tyłek przed rodzicami!!!!!!!!!!!gdyby kochała to nie nalegałaby tak tylko poczekała na lepszy moment. powiedz jej ze chcesz poczekac.. jak kochajaca kobieta moze dawac ultimatum slub albo rozstanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!?? zastanów się nad tym

Gość tomek123
dosłownie nie powiedziała mi tego, ślub albo odchodze, lecz powiedziała że nie wie czy będzie potrafiła dłużej czekać, że nie może, że zbyt mocno cierpi

Gość cos smiesznego...
ja mojego faceta widuje raz na kilka tygodni!! a tez jestesmy ze soba długo....dziewczyna sciemnia...do róznych sytuacji mozna sie przyzwyczaić a tym bardziej po 3 latach! mówi ze kocha a jej zachowanie o tym nie swiadczy mysi tylko o swoim tyłku!

Gość cos smiesznego...
wytrzymała 3 lata i juz chce się poddać????ale mocna ta jej miłośc ja Cię krecę...

Gość tomek123
mówi mi, że cierpi też dlatego, bo ma pewne zasady, sypiamy razem, i też przez to cierpi, strasznie ją to boli że przed ślubem... mówi żę nie chce więcej się wstydzić tego, że przed ślubem...

Gość desert rose....
Tomku, też mi się wydaje, że ona ma nie do końca szczere intencje...:O Gdyby Cię kochała, to przecież zrozumiałaby Twoją sytuację i cierpliwie poczekała. To co w takim razie mają powiedzieć żonu marynarzy...?? Przemyśl wszystko na spokojnie i nie podejmuj decyzji pod wpływem nacisków, jakie ona na Tobie wywiera.

Gość mróweczka mala
to szantaż a nie milość !! jej zachowanie bardzo mi sie nie podoba , a dziewczynie wrecz nie wypada wymuszać ślubu !!! zastanów sie czy ona naprawde cie kocha czy tylko nie jesteś sposobem na zmiane jej miejsca zamieszkania i sposób życia !! jeżeli stawia taki warunek albo ślub albo koniec, wybierz koniec !!!

Gość tomek123
nie szczerze intencje, lecz jakie intencje?

Gość cos smiesznego...
ok... nie chce uprawiac seksu przed slubem tak wiec po co idzie z Tobą do łóżka?????????masz naprawde smieszną dziewczynę!!!!!!!!!!!!!!super wytłumaczenia...a moze to prowokacja? ja nie myslałam ze kobiety sa tak głupie i robia z siebie kretynki.. a Ty ja do tego seksu zmuszasz czy co?

Gość desert rose....
Z tym sypianiem przed ślubem, to na moje oko wymówka... Raz, że jakby faktycznie miała takie niezłomne zasady, to tymbardziej nie byłaby teraz taka niecierpliwa, a dwa- jeśli Cię kocha i pragnie z Tobą spędzić resztę życia, to niby dlaczego przeszkadza jej to, że ze sobą sypiacie...?? No bez przesady...:) Ona coś chyba kręci...

Gość tomek123
bardzo ją kocham, wiem że ona mnie też, może i dalibyśmy sobie jakoś rade, lecz smuci mnie sam fakt tego że nie może poczekać :((

Gość usa-ko-sama
A nie mozecie zamieszkać razem przed slubem? Jeżeli ona kończy swoje studia wcześniej, to zamieszkajcie razem do czasu aż ty skończysz swoje. I nie rozumiem czemu ona szantazuje cię w taki sposób? Odejdzie od ciebie jeżeli się nie pobierzecie i po kilku dniach znajdzie innego chętnego, z którym raz dwa weźmie ten upragniony ślub i wyprowadzi sie od rodziców?

Gość tomek123
przedstawiłem wam to może zbyt prosto, bo tu nic nie jest proste.. ona patrzy na innych i płacze że mogą być ile chcą ze sobą, że mają wolność, jej rodzice nie pozwalają zbyt czesto do mnie przyjeżdżać, nie wiedzą o tym że razem sypiamy, widze że cierpi, nie wiem czy naprawde by zerwała ze mną, jedyne co widze to jej cierpienie

Gość cos smiesznego...
bo cos ma na sumieniu i wszystko wskazuje na to ze chce slubu bo chce uwolnic się od rodziców! masz byc jej paszportem do lepszego zycia moze?

Gość tomek123
na sumieniu? co masz na myśli?

Gość cos smiesznego...
człowieku a co ja mam powiedzieć????????q ciagu 1.5 roku byłam u mojego faceta 300 km dalej tylko 3 razy!!!!!!!!!!!!!!!on przyjezdza do mnie co kilka tygodni... zawsze jak się zeganmy to prawie ryczymy na dworcu a ludzie patrza na nas z politowaniem...raz usłyszałam od pewniej pani ze bardzo musimy sie kochac skoro tak trudno nam sie rozstawać... ale zyjemy!!!!!!!!!!i choc mozemy wziac slub za rok gdy ja skoncze studia to jednak wole z tym poczekać jeszcze kolejny rok...by to była w pełni swiadomo decyzja a nie ucieczka od rodziców!

Gość tomek123
z tym sypaniem chodzi o to, że się męczy z tym, że tak jest, miedzy innymi dlatego że jest z konserwatywnej rodziny i jest religijna

Gość mróweczka mala
dobrze sie zastanów !!! masz dopiero 20 lat !!!! to nie wiek dla faceta na zakladanie rodziny i ona powinna o tym wiedzieć !!! wywiera na ciebie nacisk i to bardzo sprytnie bo wykorzystuje twoje uczucia, powiedz stanowczo nie !!!

Gość cos smiesznego...
tez jestem z religijnej rodziny i z seksem chcemy poczekać a mam juz 23 lata... czy ja ktos do seksu zmusza?????????

Gość tomek123
dla mnie to wszystko jest strasznie ciężkie, bo naprawde ją kocham :( i mógłbym wziąć ślub, to nie jest tak że nie chce, lecz boje sie żę nie poradzilibyśmy sobie

Gość desert rose....
mróweczka mała--> mnie również się wydaje że ona wywiera na chłopaka nacisk..., powinien się sprzeciwić, poza tym z racji różnicy wieku ona może chcieć się rządzić w związku.. Tomek, masz dopiero 20 lat! Daj sobie trochę czasu, jeśli ona nie rozumie Twoich obaw i potrzeb, to chyba Cię nie kocha... A jak kocha, to poczeka...:)

Gość tomek123
może też chodzi o to, że wszystko musi ukrywać przed rodzicami..