Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

duza mi

problemy z dlugami

Polecane posty

Witajcie, ma do Was pytanko, moze ktos bedzie umial pomoc. Chodzi o bliska mi osobe, ktora ma dwa obywatelstwa, wlasciwie cale swoje zycie mieszkala w niemczech, okolo dwoch lat mieszkala w Polsce, i przez ten czas zostao pare dosc sporych rachunkow niezaplaconych(wodociagi, energia), osoba ta nie miala stalego zameldowania w polsce, upomnienia przychodzily na adres rodziny. Jako, ze dlugi zostaly kompletnie zignorowane przychodzily tez upomnienia z sadu, na nic nie zostalo odpowiedziane. Minely moze z dwa lata. Czy np przy przekraczaniu granicy, przy kontroli paszportowej moga wyjsc te zaleglosci? Chodzi o to, ze ta osoba musi teraz jechac do polski z powodu powaznej choroby czlonka rodziny i chce pozalatwiac te sprawy, ale zastanawiamy sie czy jesli te dwane dlugi wyjda przy granicy to moze zostanie zatrzymana?? jak myslicie? wiem ze to troche pokretnie napsiane...:/ z gory dzieki za pomoc

Gość kilopo
wg mnie raczej nie :) na granicy bardziej bedzie ich interesowac posiadanie narkotykow albo morderstwo niż długi za wodę i gaz :)

:) heh, chodzi o to czy te niezaplacone dlugi nie sa gdzies w komputerze i nie wyjda przy wprowadzaniu nazwiska?

Gość upupup

Gość jkadhoaidh
nie w tym kraju.. spokojnie może jechać.. nic mu nie grozi

Gość kilopo
watpie czy na granicach maja kartoteki z dluznikami wodociągowymi :) nie maja prawa sprawdzac na granicy czy płacisz za gaz ...

dzieki:) ona sie strasznie boi, ze skoro juz przychodzily jakies listy z sadu to moze jest jakis areszt czy cos, a ja sie kompeltnie na tym nie zanm i nie umiem pomoc:/

Gość kilkaaa
na pewno tej osobie nie grozi tylko list gończy jest powodem do zatrzymania

nie wiem w ogole gdzie mozna sie takich rzeczy dowiedziec, pewnie najlpeiej by bylo przez prawnika....

Gość Na pewno nie
ale radze długi posplacac bo w przyszlości będzie się to ciągnęło za toba i mozesz mieć duże problemy. To nieuniknione, swoje dlugi trzeba splacic, nie marady, nikt za ciebie tego nie zrobi