Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duchaaa___

DIETA wedlug grupy krwi AB

Polecane posty

Gość duchaaa___

bylo tutaj duzo tematow zwiazanych ,ale chce aby wpisywaly sie tutaj glownie, choc nietylko, osoby z grupa krwi AB. Jak sie czujecie bedac na tej diecie? z tego,co wyczytalam,to rzeczywiscie produtky, ktore wczesniej spozywalam a ktore nie sa zalecane dla tej grupy krwi powodowaly pewne dolegliwosci lub byly obojetyne. Te zas ktore sa wskazane, jem i czuje sie dobrze, chociaz wczesniej nie wiedzialam, co powinnam jesc. Jest w tej diecie duzo produktow, o ktorych nie slyszalam, nie wiem w zwiazku z tym, jak je stosowac przyrzadzac. np : jarmuż,kiełki lucerny, karczoch jerozolimski, okra, kiełki lucerny, mniszek lekarski, oberżyna, pasternak, przyprawa miso (?? ) Piszcie prosze. 🌻 ps. co znaczy w grupie krwi RH- ??

Gość duchaaa___
podnosze ;)

dupiate są te diety z grupą krwi!!! według mojej grupy (mam A) powinnam prawie nic nie jeść tylko zielsko wcinać!!!! co ja jakaś krowa jestem czy co??!!

aha..jeszcze jedno..Ty jesteś AB czyli mieszańcem, więc wolno Ci praktycznie jeść to co mają grupy A i B ale poczytaj sobie jakie pierdoły są w innych grupach....skoro wcześniej to było przystosowanie się człowieka do otoczenia, to niby dlaczego nie mieliby się przystosować ludzie z grupy A do jedzenia mięsa a z B do zielska??!! ta dieta ma jakieś źródła prehistorycznie, a nie uwzględnia w ogóle bliższej nam historii!!

Gość duchaaa___
:D no moze nie samo zielsko, ale nie ukrywajmy,ze spozywanie miesa zwlaszcza czerwonego nie sluzy, oczywiscie w nadmiarze, dlatego tez w tej diecie eliminuje sie miecho ;)

Gość duchaaa___
no ale ja zauwazylam,ze nawet nie wiedzac o tej diecie a jedzac te produkty czuje sie znacznie lepiej, niz wcianajac mieso, zywnosc przetworzona, slodycze itd itd. wiec cos w tym jest :)

dla jednej grupy sie eliminuje a dla innej nie..poczytaj o grupie myśliwych..poza tym jak mam uzyskać witamine B12 która jest w mięsie?? przez faszerowanie się tabletkami?? wszystko jest organizmowi potrzebne, ale w umiarze..poza tym nie uwierze, ze Ci co obrabiali pole nie mieli nawet głupiej kozy czy innego zwierza...

Gość duchaaa___
przeciez wit B masz noietylko w miesie Według Piramidy Żywności opracowanej w Instytucie Żywności i Żywienia, w zdrowej diecie każdego dnia powinny znaleźć się: - produkty zbożowe, które są dobrym źródłem węglowodanów złożonych, białka roślinnego a także witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku, błonnika pokarmowego - warzywa i owoce, których ok. 60 dag dziennie zapewnia organizmowi wystarczającą ilość witaminy C i beta-karotenu. Dostarczają one również kwasu foliowego (witamina z grupy B), flawonoidów, składników mineralnych i błonnika. Potas zawarty w warzywach i owocach obniża podwyższone ciśnienie krwi. - chude mleko, które można zastąpić jogurtem, kefirem a częściowo także serem. Mleko i produkty mleczne są najważniejszym źródłem wapnia w naszej diecie, są także dobrym źródłem wysokowartościowego białka i witamin z grupy B. Poza tym oleje roslinne tez ja maja ;)

B ale nie B12 a to różnica;) B to tylko ogólnikowe pojęcie..najwięcej jej jest w mięsie i produktach pochodzenia zwierzęcego..a w mojej grupie mi pie... o kiełkach:/

Gość duchaaa___
:D no to kiepsko, ale przeciez to,ze nie masz jesc miesa, nie znaczy,ze nie mozesz czasem sobie "pofolgowac " Dlaczego masz spozywac wit B 12 jesli wolno spytac?

Gość duchaaa___
"najbogatszymi źródłami witaminy B12 są produkty pochodzenia zwierzęcego, czyli wątroba, nerki i serce, a także chude mięso, ryby, skorupiaki, sery i jaja. Ostatnio pojawiły się doniesienia o obecności tej witaminy w bardzo małych ilościach w grochu i innych roślinach strączkowych oraz w siewkach zbóż." ryb musisz duzo jesc ,