Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak zapraszać

JAk zapraszać

Polecane posty

Gość Jak zapraszać

No właśnie niedługo zacznę zapraszać gośći i tak się zastanawiam wesele będie spore, około 170 osób, nie wiem czy zapraszać z dziećmi czy bez dzieci dalszą rodzinę, jakoś nie mam pchoty żeby biegało dużo dzieci i zajmowało mieijsca osobom dorosłym że tak powiem, niee wiem czy je wliczać czy nie.. mam też trochę kuzynostwa w wieku nastoletnim, nie wiem czy zapraszać z osobami towarzyszącymi czy nie, czy dawać oddzielne zaprosznie osobie która ma np 17 lat Podobnie mam z chrzestnym, nie widziałam go bardzo dawno nawet nie wiem gdzie mieszka, nie mówimy sobie dzien dobry na ulicy choć mam wrażenie że mnie poznaje... Co sądzicie o tym wszystkim? Pozdrawiam 🌻

Gość a jak sobie wyobrazasz
-zaprosisz kuzynke z mężem a dzieci powieasz aby oddali do przechowalni? Normalnie wysyłasz zaproszenia i zapraszasz rodzine ...podajesz na zaproszeniu termin do którego powinni goście potwierdzić swój udział . Z drugiej strony wesele z dziećmi to raczej średnia przyjemność i pewnie sami z tego zrezygnuja ci co mogą ale tobie nie wypada tego sugerować ... jak przyślą ci potwierdzenia zobaczysz ile będzie dorosłych i ile dzieci:)

Gość dzieci dzieci
Wg mnie jesli nie chcesz zapraszac z dziecmi to nie zapraszaj. Pamietam jak moi rodzice byli proszeni na slub bliskiej rodziny a dzieci (my) nie. Nikt sie nie martwil i nie obrazil.

Gość Jak zapraszać
No właśnie jak wszędzie i tu opinie są podzielone ;) dzięki za odzew A co myslicie o tych nastolatkach w wieku powiedzmy 15-18 nie wiem czy ich zapraszać oddzielnie z osobą towarzyszącą czy po prostu dopisać do zaproszenia rodziców i w trakcie rozmowy powiedzieć że jak mają jakąś połówkę to mogą zabrać ;) jak myslicie? Może im głupio np jeśli mają starsze pełnoletnie rodzeństwo

Ja praktycznie wszystkich zapraszam z parą, chyba że mają okolo 15 lat to nie. No i wiadomo, jesli to bliska rodzina (chlopaka czy dziewczyny) to mozna zaprosic z os towarzyszaca a jesli dalsza, to raczej nie. Dzieci bede zapraszam ale tylko dlatego ze po piewrsze chce, po drugie wieksza czesc rodziny bedzie dojezdzam kilkaset kilometrow i nie mieli by gdzie dzieci zostawic.