Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś mi doradzi

Mam brzydką cerę. Jest coś, co mi pomoże?

Polecane posty

Długo walczyłam z trądzikiem, w końcu pomogły mi hormony. Trądziku praktycznie nie mam, ale ciągle coś mi wyskakuje, zwłaszcza w połowie cyklu. Mam głębokie blizny po trądziku, pryszcze podskórne. Moja skóra jest bardzo jasna mimo, że jestem brunetką, dlatego wszystko widać na niej jak na dłoni. Mam pełno nierówności, grudek. Praktycznie wszystkiego można się doszukać na mojej buzi. Skórę mam bardzo tłustą, skłonną do przesuszeń. Myję twarz żelem, przecieram tonikiem, dbam o jej czystość. Jak myślicie co mogłoby mi pomóc? Może krem LRP? Vichy? albo jakaś maść? Nie stać mnie na zabiegi z kwasami itp.

Moze sprobuj zrobic sobie taki tonic woda destylowana( w ampulkach w aptece) i polopirynka, tabletke rozdrabniasz i mieszasz z woda, wlewasz do jakiegos naczynka buteleczki, najlepiej robic male ilosci takie tylko na kilka dni zeby nie stracilo swoich wlasciwosci, przy regularnym stosowaniu, skora sie złuszcza , znikaja przebarwienia i jest czysciutka, tylko to trzeba stosowac regularnie codziennie np rano i wieczorem przemywasz wacikiem umyta twarz, pozniej dajesz jakis krem nawilzajacy i wsio, mi to pomaga przebarwienia i wszelkie niedoskonalosci znikaja po czasie, i w dodaktku tania metoda

Ddominika dzięki, postaram się wypróbować. Masz na myśli zwykłą Polopirynę stosowaną przy przeziębieniach??

Gość okuu
mozesz tez spróbowac Acne derm. Jest to masc z kwasem. Mozesz poczytac o niej na necie np: http://www.i-apteka.pl/go/_info/?id=539 Złuszcza skóre, dobrze działa na przebarwienia itd. Na zadne kremy typu LPR czy VICHY bym nie liczyła, chyba, ze nawilzanie, ale jak juz to wybierz LPR albo Avene, bo Vichy to masakra jakaś:), wiecej chemii niż dobrego. Najlepiej to smarowac sie AD na noc a na dzień nawilżać skóre oraz uzywac filtrów, bo na słońcu moga wyjsc jeszcze wieksze przebarwienia. Jak juz bedziesz chciała miec ciemniejsza skóre, to lepiej posmaruj się samoopalaczem niż wyleguj na słońcu...

na tłustą cerę dobre sa kremy z cynkiem - cynk wysusza skore.Cynk mozesz tez przyjmowac w postaci tabletek.

Gość Maniaaaa
napisz do mnie na gg 6999877

Gość kakjaaka
MAm podobny problem jak Ty i zaczelam stosowac pellling migdałowy domowym sposobem. Zrobilam 2 razy i naprawde wiudac róznice. polecam bo to koszt zaledwie kilku zlotych

Hej ja bym Ci na przeprawienia poleciła aspiryne. Sama mam dośc jasna buzie choc jstem brunetka i tez mam przebarwienia. Ja stosuje krem IWOSTIN na noc i juz mi sie tak buzia nie swieci. A z tej aspiryny robie maseczke. rozkruszam dwie tabletki, kilka kropel wody i nakladam na buzie przebarwienia szybciej schodza i goi pojedyncze syfki.

kakjaaka - w jaki sposób ten peeling migdałowy ? w domu... mam podobny problem jak założycielka topiku ! tyle że ja mam same mega blizny.

Jeju zalezy mi na tym.... trądzik już praktycznie znikł ale pozostały mi mega plamy, blizny... Jak dokładnie zrobić ten tonik z poliporyne s? z aspiryny ? A ten peeling migdałowy domowym sposobem ? Czekam na odpowiedź !!!!!!! :))))

Gość kakakakka
Sorry spalam ale juz Ci mówie. Potzrbujesz tylko kwas migdałowy do kupienia na www.mazidl.pl za 7 zlotych wode destylowana i opcjonalnie alkohol (ja nie uzywam bo sie boje że bedzie za mocne) Musisz jakos przygotowac twarz do zabiegów kwasami np. przecierajac tonikiem z kwasami (przepis jest na mazidłach) a potem zabrac sie do robienia peelingu. Kwas+woda+ ewentulanie alkohol i nakladasz na twarz na kilka minut. Tylko trzeba bardzo uwazac na proporcje żeby kwas nie byl zbyt mocny bo można sie poparzyc. JA bralam 2 razy 16procentowy peeling na twarz i widze poprawe ale mysle zrobic nastepny mocniejszy. NA www.wizaz.pl wejdz w forum Biochemia i tam jest temat "doswiadczenia z kwasem migdalowym" czy jakos tak i tam dziecwzyny pisza o wlasnorecznie robionym pellingu, poradach i skutkach wszytskiego :)

Gość wierna fanka
a ja polecam mikrodermabrazje ale tylko u kosmetyczki. Polecam gdyz likwiduje blizny tylko jest to spory wydatek ale warto. Polecam

Gość tonik aspirynowy
stary przepis http://biochemiaurody.fora.pl/viewtopic.php?t=381&highlight=tonik+aspirynowy trzeba przechowywac w lodowce i czesto przygotowywac nowe porcje. Drogo to wychodzi. Warto przejrzec oferte mazidel (mazidla.com - sklep z polproduktami). P. Kobylka proponuje rozne kwasy i przepisy. Z tym, ze jak sie stosuje takie zabawki i zluszcza skore, to trzeba sie koniecznie smarowac grubo filtrem (spf40, spf 50). Warto tez zamowic stamtad kwas askorbinowy do serum z wit. c. rozjasnia i delikatnie zluszcza