Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bongo Bongo

A ja bym chciała żeby zgwałcili Romka G, Wierzejskiego

Polecane posty

i całą resztę tych za absolutnym zakazem ciąży, tak żeby zaszli w ciąże i poczuli wreszcie, że to nie jest takie łatwe i że nie można za kogoś decydować o jego ciele, zyciu... Łatwo jest mówić TAK dla aborcji tym których to nie dotyczy...

Gość qwertyna
"i nie można za kogoś decydowac o jego ciele, życiu". Ale obłuda.

jeżeli zlepek komórek uważasz za zycie to być moze jest to obłuda, dlatego nie mam ochoty dalej o tym z tobą rozmawiać- nigdy się nie dogadamy... :O

a ja bym chciala zyc w kraju, w ktorym kobiete traktuje sie jak pelnoprawnego obywatela, ktory ma prawo decydowac o swoim ciele, o swoim zyciu, a nie jest tylko naczyniem na sperme i samobieznym inkubatorem dla kolejnych obywateli \"IV RP\". Zyjemy w kraju absurdu ze sredniowiecznymi inklinacjami.

Gość przerąbane
odkąd wypadniesz z pochwy państwo ma cie w dupie

przepraszam, ale nie rozumiem, piszesz\"i całą resztę tych za absolutnym zakazem ciąży\", ale oni nie zakazują CIĄŻY tylko ABORCJI, i jeszcze \"Łatwo jest mówić TAK dla aborcji tym których to nie dotyczy... \" a oni mówią właśnie NIE dla aborcji. hmmm albo źle to napisałaś, albo ja już nie wiem ja uważam, że jakby dozwolili na wykonywanie aborcji, to w końcu lekarze nie dostawali by takich wielkich pieniędzy za nią, wykonywane byłyby w lepszych warunkach i wogóle. a nie tak jak teraz. przecież jak kobieta chce, musi to i tak to zrobi!!!! w krajach w których jest ona dozwolona, przecież też rodzą sie dzieci, nie każdy na oborcję idzie. moim zdaniem aborcja powinna być dozwolona! ja wiem, że nigdy nie zrobiłabym czegoś takiego, ale skoro inni mogą, to ich sumienie ich życie ich ciało.

gunia, otoz to!\"to ich sumienie ich życie ich ciało\". Kazdy moze miec swoj poglad na ten temat, ale prywatne poglady Giertychow czy inncyh debili nie maja tutaj znaczenia. w tej chwili caly ten spor ma charakter przepychanki politycznej, kto postawi na swoim, radykalna prawica czy skrajna prawica? a aborcje odbywaja sie codziennie i naprawde zaden oszolom u wladzy tego nie zmieni.

dokładnie mogliby tylko na nie pozwolić to może więcej kobiet po nich mogłoby w przyszłości mieć dzieci, może mniej wypadków w trakcie zabiegu by było, może w końcu nikt nie traktowałby kobiety która dokonała aborcji jak śmiecia. dlaczego kilka osób decyduje o życiu całych społeczności????

gunia, to jest wlasnie demokracja w naszym katolandzie :D uwazam, ze powinien byc w Polsce dostep do srodkow wczesnoporonnych i aborcji, a poza ty powinna byc opieka lekarska i psychologiczna dla kobiet, ktore decyduja sie na aborcje. Wbrew temu, co sadza ci kretyni, aborcja nie jest dla zadnej kobiety przyjemnoscia, grzeszna pieszczota ani decyzja typu \"pojde sobie zrobic skrobanke\" tak jak \"pojde kupic bulki\". Taki zabieg to zawsze dramat i ogromne obciazenie psychiczne dla kobiety, a do tego dochodzi prawo, ktore jest przeciwko niej, spoleczenstwo, ktore uwaza ja za morderczynie i na ogol trudna sytuacja osobista, ktora moze sklonic kobiete do zabiegu. Dlatego tak goraco popieram Partie Kobiet Gretkowskiej, ktora ma szanse wejsc do Sejmu i pokazac tym prawicowym mulom, gdzie ich miejsce.

Gość Tusia20
A ja uważam że aborcja powinna być dozwolona tylko w trzech przypadkach: - pierwszy to jest gwałt - drugi to jest uszkodzony płód, wrodzone wady, przez które dziecko będzie niepełnosprawne.. - trzeci gdy kobieta jest narażona na utratę życia nosząc dziecko. W innych przypadkach czyli: dziewczyna daje dupy na prawo i lewo, gówniara rucha się bo tak uważa że zaimponuje kolerzankom i kolegom, uważam że aborcja powinna być zabroniona!! Jeżeli nie chcą rodzić to niech nie puszczają się albo niech się zabezpieczają. Seks jest dla dorosłych, którzy już zdążyli sobie zaufać i są gotowi w razie czego przyjąć dziecko na świat zapewniając mu dobre życie.. Inaczej nazywam to patologią.. A ci ci piszą że to zlepek komórek to sami za miast mózgu mają zlepek ale z gówna!! Bo już przy zapłodnieniu rodzi się życie!!

Gość Tusia20
Bongo Bongo i jeszcze jedno.. Napisałaś tu jedną rzecz w której sama sobie zaprzeczasz!! Skoro ani Romek ani Wierzejski nie mogą decydować i ludzkim ciele to kobiety podczas gdy decydują się na aborcje właśnie decydują o ciele małego człowieka!! Pomyśl co piszesz chyba nie jesteś jeszcze dorosła i Giertych przeszkadza ci tylko w szkole..usiądź do nauki a nie do internetu

Tusia napisala: \"dziewczyna daje d**y na prawo i lewo, gówniara rucha się bo tak uważa że zaimponuje kolerzankom i kolegom, uważam że aborcja powinna być zabroniona!! Gdyby w naszym kraju istniala edukacja seksualna, dostep do wiedzy o antykocnepcji, to te nastolatki, ktore \"daja na prawo i lewo\" nie zachodzilyby w ciaze. Ale nasze wladze wola obludnie udawac, ze problemu nie ma, edukacja seksualna praktycznie nie istnieje, w narodzie ciagle panuje ciemnota, wiec mlode dziewczyny zachodza w ciaze. Poza tym piszesz tak, jak bys wiedziala co czuja dziewczyny, ktore zajda w ciaze i zdecyduja sie na aborcje? bylas keidys w niechcianej ciazy? Domyslam sie, ze nie. Wiec nie powinnas sie wypowiadac w tak kategoryczny sposob na ten temat. Aborcja to nie jest zabieg kosmetyczny, a twoj ton wypowiedzi wskazuje, ze myslisz podobnie do skrajnieprawicowych politykow, ktorzy wiedze o kobietach i ciazy czerpia z Radia Maryja i kolek rozancowych. \"ci ci piszą że to zlepek komórek to sami za miast mózgu mają zlepek ale z gówna!! Bo już przy zapłodnieniu rodzi się życie!!\" Tak?? to ciekawe. Moze podasz tytuly artykolow, nazwiska badaczy, ktorzy to ustalili? bo ja o tym nie slyszalam,a interesuje sie ta tematyka. Slowem, pierdolisz glupoty;) Poza tym polecam postudiowanie slownika otrograficznego zamiast zagladnie do dupy koleŻankom i wypowiadanie sie na tematy, o ktorych nie masz pojecia.

Gość bez przesady z tą ciemnotą
mnie też nikt nie uświadamiał, a jakoś umiem się zabezpieczać :o należy czytać, jeśli jeszcze ktoś wie, co to znaczy, udać się do lekarza, itd.

Rownie dobrze mozna powiedziec, ze szkoly mozna zamknac, bo jak ktos chce sie czegos dowiedziec, to moze wyczytac z ksiazek. edukacja seksualna odbywa sie najczesciej na podworku, wsrod dzieciarni, ktora glosi madrosci, zaslyszane od rownie madrych, starszych kolegow. Spoleczenstwo mamy pruderyjne, rodzice rzadko rozmawiaja z dziecmi o seksie, zabezpieczeniu sie itd. A wiekszosc ludzi prezentuje postawe bierna w kwestii zdobywania wiedzy na dany temat. Edukacja seksualna jest potrzebna.

Gość Tusia20
ciekawe do jakiej ty szkoły chodziłaś że nie miałaś takich zajęć u mnie były i wiem!! i to z rególy ci kochani rodzice oburzają się i nie pozwalają dzieciom na takie zajęcia chodzić co uważam za skrajny debilizm.. U mnie w szkole były zajęcia obowiązkowe! Nie pierdole jak się interesujesz to zacznij czytać a nie gadasz.. a mówiłam o tym ze aborcja podczas gwałtu może być usuwana i innych powodów .. Innych nie wiedzę potrzeby..

to, ze ty nie widzisz potrzeby, nikogo nie interesuje. Sorry, ale twoj poziom wypowiedzi nie kwalifikuje cie do dyskusji. A twoja szkola widocznie nie byla tak dobra, skoro nie nauczyla cie podstawowoych zasad ortografii.

Gość Tusia20
spójrz na swoje wypowiedzi zaprzeczające sobie z wielkimi bykami.. łyso? ty chyba nawet nie skończyłaś szkoły a ja mam już dawno szkołe i studia za sobo z dyplomami..z takimi jak ty nie ma dyskusji więc idź oglądać wieczorynkę chyba na ciebie czas.. nie mam czasu i ochoty zniżać się do twojego poziomu więc nie gadam narazie.

wiec jednak jestescie za aborcja? ps.Masz studia za \"sobo\" ? buahahhaha :D :D :D

Gość qwertzna
dziewczyny, opanujcie sie! Ja jestem przeciw aborcji ale nikogo nie wyzywam od gowien. Po prostu niektore z nas nie maja według mnie sumienia. Najłatwiej powiedzieć sobie ze parotygodniowy zarodek to nie czlowiek. Wtedy latwo jest pozbyc sie problemu. Ale nie ma sensu sie obrazac

dodam coś od siebie: 1. NIE ISTNIEJE w tej chwili środek antykoncepcyjny, który w indeksie Pearla miałby wartość 0 (oczywiście wszyscy antyaborcyjni krzykacze stąd wiedzą, co to jest indeks Pearla, prawda ;P?), więc gadanie, że tylko puszczanie się na prawo i lewo powoduje ciążę potencjalnie poddaną aborcji jest bez sensu tudzież nie na miejscu 2. Polska jest krajem, gdzie bodaj, że na 3 miejscu W OGÓLE stosowanych metod antykoncepcyjnych jest...stosunek przerywany, który metodą antykoncepcyjną nie jest 3. owszem, istnieje wątpliwość co do wprowadzenia pełnego wachlarza aborcyjnych usług, że tak to nazwę, wynikająca z mizernego poziomu świadomości seksualnej Polaków, aczkolwiek w małym stopniu dotyczy to kobiet najbardziej zainteresowanych tematem (ok. 20 - 40 rok życia) 4. stawianie praw i potrzeb \"nienarodzonego dziecka\" - a tym samym organizmu nie będącego w stanie przeżyć samodzielnie (ZWŁASZCZA w początkowej fazie ciąży, gdy jednak JEST to zlepek komórek) - ponad potrzeby i prawa kobiety, która jest, hm, organizmem już funkcjonującym i postawionym w określonej sytuacji życiowej - uważam za co najmniej błędne 5. do przeciwników aborcji - czy tak łatwo przejdziecie obok kobiety, która urodzi, ale odda dziecko do domu dziecka? myślę, że będzie to dla was kolejny powód do jej zrugania

rzeczywiście strasznie namieszałam w tym temacie :D ale to dlatego że pod wpływem emocji go pisałam ... :) Miało być : \"i całą resztę tych za absolutnym zakazem ABORCJI...\" i: \"Łatwo jest mówić NIE dla aborcji tym których to nie dotyczy\" Zupełnie poprzekręcałam :D aż się nadziwić nie moge. Wilecy obrońcy życia! :D- a najchetniej pozabijały by gołymi rękoma kobiety które nie uważaja aborcji za największą potworność... paradoks :O hellishbloodystorm - popieram Twój wpis i polecam aby go przeczytali wsyscy ANTY-- szczególnie 4 pkt!!! i na koniec polecam lekturę książki \"MILCZENIE OWIECZEK\"- Kaziemiery Szczuki.

Gość herro
ooo rzeczywiście Pani Szczuka to jest autorytet buhahaha:) Oj kobiety, nikt tu nie mowi by potrzeby dziecka stawiać powyżej potrzeb matki. Jedynie NA ROWNI. Żadne życie nie jest bardziej lub mniej warte. Każda istota która ma dusze i serce ma prawo żyć skoro powolano ją do życia. Dla Was to zlepek komorek, ale ja ostatnio widzialam zdjęcie USG dziecka mojej siostry w początkowych tygodniach- bynajmniej nie jest to zlepek komorek, tylko istota z bijącym sercem. W czasie pierwszych 8 tygodni ciąży powstają i rozwijają się wszystkie organy i narządy a serce płodu zaczyna się rozwijać w 18. dniu ciąży. Ktoś ,dla ktorego najważniejszym dobrem i wartością jest życie nigdy nie zgodzi się z waszymi argumentami o tym, że bieda, że niedobry czas czy milion innych rzeczy. Życie jest ponad wszystkim. Szkoda też, że myślicie że przeciwnicy aborcji to tylko nawiedzeni katolicy i Radio Maryja+LPR. Mój tata jest niewierzący, popiera liberalne poglądy, ale w kwestii aborcji jest przeciwny. Także nie szufladkujcie. Ps.Nikogo gołymi rękami nie zabiję jak odda dziecko- moja koleżanka tak zrobila pare lat temu. I choc jej nie rozumialam, to podziwialam że zdecydowala sie urodzic i zostawic w szpotlau.Jej dziecko ma dzis rodzine zastępczą.

u kurwa ! wczoraj w tv pokazywali ta kobiete co wugrała w trubunale praw człowieka. a zaraz jakiś z LPR-u wysmażył gadke, że życie nienarodzonego dziecka jest wyżej niż zdrowie matki. kurde, u nas niby prawo do aborcji jest w pewnych określonych przypadkach ale i tak nie da się go wyegzekwować. mniemam, że kobieta nie miała na skrobanke w czarnej strefie bo dwójka dzieci na wychowaniu i trzecie w drodze. straciła wzrok i co? 1000 becikowego i won, nie zawracać głowy. matka z pierwszaą grupą inawalidzka na garnuszku państwa, nawet na własne dzieci nie może zarobić bo z renty się nie utrzyma raczej. w sumie nie jestem zdziwiona, że poszła do trybunału. powinny iśc tam wszytkie polki, którym odmówiono prawa do aborcji z powodów zdrowotnych albo ze wzgledu na powazne wady płodu aborcja na zyczenie powinna byc dozwolona bo każdy może w swoim sumieniu rozstrzygnąć co jest dobre a co złe. szacuje się, że w polsce dokonuje się ok. 200 tysiecy nielegalnych aborcji rocznie. mniemam, że dokonuje tego te 10% niekatolików mieszkającyhc w polsce bo przecież jak twierdzi nasz rząd katolicy czegoś takiego nie zrobiliby prawda? kto zechce to i tak zrobi, decyzje trzeba pozotawić kobiecie. a co do gwałktów to przecież często zdarza się, że dziewczyna zachodzi w ciąże bo do seksu zmusił ją chłopak. ona nie pódzie w tym na policje bo nikt jej nie uwierzy ...

Przede wszystkim konieczna jest edukacja w zakresie antykoncepcji, ale nie w liceum, jest smieszne zeby o tym mowic do 15-17 latkow. Taka edukacje trzeba zaczac w gimnazjum, mowic o tym juz 13-latkom, zeby mialy wiedze i swiadomosc zanim zaczna wspolzyc. Badania wykazuja ze wiekszosc 16 latkow ma juz za soba pierwsze doswiadczenia seksualne, wiec mowmy o tym jak najwczesniej, nie wstydzmy sie ani nie bojmy zgoryszyc,napewno do seksu do nikogo kto nie mial zamiaru go uprawiac nie zachceci a moze uchronic przed tragedia nie jedna osobe. I niech te zajecia prowadza osoby kompetentne, obiektywne, nie siostra zakonna, ale specjalista ktory nie boi sie mowic i ma do tego odpowiednia wiedze. Uwazam, ze to jest wazniejsze od walki z aborcja, wazniejsze jest propagowanie, rozpowszechnianie antykoncepcji, bez zaklamania, bo nawet to kafe pokazuje jak mala jest wiedza na ten temat a najczesciej stosowana metoda to ciagle \"Kochanie, bede uwazal...\"