Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

XX21

Depilacja rąk

Polecane posty

Dziewczyny, czy Wy golicie ręce? Maszynka, krem, depilator, wosk? Czy później odrastają ciemniejsze i grubsze? Chciałabym się pozbyć włosów ze swoich rąk, ale boję się, że później będą jeszcze gorzej wyglądać i będę musiała golić codziennie... bleeee

Gość włosy na rękach .. eh
ja kiedys goliłam .. dawo dawo temu. powiem szczerze NIE WARTO :D musiałam prawie codziennie golic. Bo mam ciemne. Ciągle miałam wrazenie ze wszyscy widzą ze ogoliłam i jak mi odrastają. Troche sie najadłam stresu. A pozniej postanowiłam zapuscic :D przemywam wodą utlenioną i teraz nie mam tego problemu.

Gość hej hej hej hej hej
ja depilatorem jadę... boli. Przemywanie wodą utlenioną niewiele pomogło :(

Dzięki za odp. A jaką wodę utlenioną stosujesz?

Gość justynaa
Ja też mam taki problem jak ty :( Miałam długie, jasne włosy, ale zaczęli się ze mnie smiać postanowiłam coś z tym zrobić. Najpierw zaczęłam stosować wodę utlenioną. Ale tylko troszkę mi się rozjaśniły. Nastepnie sięgnęłam po krem do depilacji rąk . Juz po drugim dniu włoski odrastają ciemniejsze, twardze i podwójne. Z resztą wszyscy to pewni zauważyli. Nie wiecie co ja mam zrobić żeby uniknąć tych włosków? ! proszę pomóżcie ! od razu mówię, że nie polecam depilacji ! ale co ja mogę zrobić w tej sytuacji ? pomóżcie !:(

ja miałam z tym ogromny problem. próbowałam plastrów, ale zostawały ślady, woda utleniona mi nic nie dawałam. spróbowałam też rozjaśniacza, ale to efekt był makabryczny. włosy na rękach miałam ciemne i przy tym baaardzo długie i grube. a długie i grube pozostały tylko do tego nadałam i odcień świński blond. teraz chodzę na laser. włosów wyrasta mniej, a miałam dopiero jeden zabieg. resztę golę maszynką.

więc jeśli problem z włosami jest spory to jedyne wyjście laser. z maszynką jest straszna męka. sama golę to wiem. codziennie trzeba. ale jeśli nie masz dużo włosków to spróbuj plastry.

Ja też golę- maszynką... i uważam, że o wiele lepiej wyglądają takie ręce niż zachaszczone jak u faceta :P

Gość agatacwi
ja pierwszy raz i jedyny poszłam do kosmetyczki na depilację woskiem.. nie było tak źle ale pierwsze włosi odrosły po tygodniu a reszta stopniowo. teraz minęły 4 tyg mam już ok cztero milimetrowe... ale zapuszczam...bo dużo z tym kłopotu.. ale jak ktoś ma kasę to warto woskiem polecam!!

Gość ja nie gole
mam brazowe wloski :)

Gość Manana
Ja golę depilatorem. Są miejsca, gdzie w ogóle nie odrastają, ale i miejsca, gdzie rosną. Po depilatorze mam spokoj gdzies przez tydzien, potem zaczynaja odrastac, ale zdecydowanie ich mniej jest. Polecam.

Ja co 2-3 dni golę włosy maszynką. Skóra jest przyzwyczajona do depilacji i włosy nie odrastają już tak szybko. Woskiem i depilatorem nie jestem w stanie usuwać owłosienia, ponieważ mam niską tolerancję bólu. A golić muszę, bo włosy na rękach wyglądają nieestetycznie. Oczywiście można się spierać, że to fanaberia, że powinno się golić włosy na nogach i te pod pachami, ale skoro dbam o gładkość nóg, tak samo naturalne jest dla mnie golenie rąk.

Ja używam kremu do depilacji,stosuje mniej więcej raz na dwa tygodnie.Odrastają bardzo wolną i nie są szczególnie widoczne.

Gość Annakia
Jeśli chodzi o mnie, to nie wiem czy zaczęłabym golić ręce, gdyby nie moja koleżanka :P Z natury miałam jasne włoski na rękach, ale kiedyś będąc młodziutką nastolatką (miałam jakieś 12-13 lat) koleżanka z oburzeniem na mnie popatrzyła i spytała: "Ty nie golisz rąk?!" Zrobiło mi się trochę głupio, bo myślałam, że to jakiś wymóg o którym nie wiem i jak tylko przyszłam do domu to skosiłam wloski na rękach :P Robię to do dziś i uważam, że to świetna sprawa, rączki są takie milusie i gładziutkie :) Poza tym w przeciwieństwie do nóg depilacja rąk nie jest w ogóle kłopotliwa, mi zajmuje jakieś 2 minuty- zwilżam ręce wodą i golę zwykłą maszynką, średnio co 2-3 dni.

Gość Kłopotliwa
mam jasne i długie włosy na rękach strasznie odbijają światło i bardzo je widać, nie wiem czy golić ręce boje sie ze będę mieć ciemniejsze włoski itd. koleżanka mówiła mi ze jak sie goli ręce po roku wyglądają jeszcze bardziej niemakabrycznie

Gość Justynka15
Też mam ten problem, wiec wiem co to znaczy :-( niestety. ale pocieszam sie tym ze moja przyjaciołka tez ma ten problem i pare dziewczyn z klasy takze i jakos z tym zyjemy. Nie powiem troche to krepujace i przyznam ze kiedys depilowalam rece kremem i maszynka ale mie to denerwowalo. przyszla zima i postanowilam zapusci. Pozdrawiam :-)

[zgłoś do usunięcia] XX21 Dzięki za odp. A jaką wodę utlenioną stosujesz? buahahaha:D dobre:)

spróbuje tego wosku skoro każdy pisze że taki dobry, jednak mam pytanie :) czy po jednym razie użycia wosku będę musiała go potem regularnie stosować? bo chciałabym aby włosy u mnie były krótsze i mniej rzucały się w oczy:/

więc co z tym woskiem? musze potem koniecznie o stosować jeśli raz uzylam czy jak nie chce to nie?

Gość gienowefa
ja depiluje depilatorem ale tak czy inaczej odrastaja ciemniejsze . jednak warto bo ma sie na troszke spokoj. Znowuz mam problem z przedramieniem bo tam tez mam chaszcze ale boje si tam golic gdyz nie wiem jaki bedzie efekt. zrestza wlosy tez mam po wewnetrznej stronie:(

Gość Gogoś
A czy po depilacji macie problem z wrastaniem odrastających włosków? A jeśi tak to jak temu zapobiegać by minimalizować??

Gość gienowefa
ja narazie nie ma tego problemu na lapkach. Do depilatora mialam dolaczona takie drapiace cos i tym traktujesz skore regularnie, (masujesz) aby wloski nie wrastaly

Gość wsciekłajestem
nosz #$#$%*^%&%% bo w ogóle co za palant miał taki głupi pomysł zeby kobiety miały okres i były owłosione?! jakiś debil po prostu!

Gość wsciekłajestem
aha i ja golę sobie maszynką Venus Gilette , polecam, jest duzo lepsza niz jakies tam zwykłe , zwykła musiałam golić codziennie a nawet 2 x dziennie, a tą tak co 2-3 dni. i niektóre włoski odrastają mi o dziwo nawet jasniejsze...

Gość olaa__17
Ja golę ręce maszynką. :) Jako 11-12 latka zaczęłam to robic. Niby małam jasne włoski ale długie i gęste - okropnie to wyglądało. To nie zajmuje wiele czasu, 2-3 minutki i po sprawie. :)

Gość Magda_kc
ja również mam problem z przedramieniem. od łokcia do dłoni nie ma problemu, to zwykłą maszynką, ale boję się troche na przedramieniu, nie są takie długie ale gęste i nie wyglądaja estetycznie... A wy golicie na przedramieniu? i czym?

Gość laluchna69
Magda ja goliłam (bo juz przestałam) zwykłą maszynką jednorazową. Włosy nie odrosły mi ani grubsze, ani ciemniejsze. (Może dlatego, że jestem blondynką i na nogach, ręcach mam baaaaardzo jasne, cienkie włoski) Zrobiło się jednak ich więcej od łokcia, do dłoni, dlatego przestałam je golic. od łokcia do przedramienia , jak już wyżej pisałam, nie zrobiły się ani grubsze, ani ciemniejsze. Muszę dodac, ze mi wloski bardzo wolno odrastają. Na nogach malutkie odrosty depiluje raz w tygodniu, czasami rzadziej. i są to naprawde małe odrosty

Gość Mrs Winter
Cóż, temat depilacji jest mi baaaaaaaaardzo bliski. Przeszłam chyba przez wszystko, co mieściło się w granicach mojej kieszeni. Jako 9 latka miałam na rączkach bardzo dużo długich, ciemnych włosów. Mama na moje własne życzenie depilowała mi je kremami różnego rodzaju. Niestety włosy wyrastały szybko i kuły mnie pod bluzeczkami. Jakiś czas później przerzuciłam się na wosk, potem pastę cukrową bo była tańsza. Nie mam na szczęście problemu z wrastaniem włosków pod skórę. Z czasem włoski zaczęły wyrastać cieńsze, jaśniejsze. Kupiłam sobie w końcu depilator i teraz go stosuje. Na szczęście o wiele rzadziej niż na początku plastry. Niestety proces wyrastania cieńszych i jaśniejszych włosków rozciąga się na przestrzeni lat i trzeba mieć wiele samozaparcia i szeroką tolerancję bólu, aby zobaczyć efekty. Pozdrawiam, Mrs Winter

Gość XxLexixX
Ja gole maszynką i mam problem bo odrastają bardzo twarde i kujące, czy mozna tego jakoś uniknąć??????????