Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Seszelia

Ja, On i narkotyki

Polecane posty

Gość Seszelia

Witam wszystkich. Związałam się z facetem bardzo dobrze wychowanym i czułym który jednak zanim zostaliśmy para przez 7 lat palił marichuane z roczna przerwą gdyz zainspirowała go subkultura hip-hop i jego koledzy. Postawiłam mu warunek,że jeśli jeszcze kiedykolwiek zapali rozstajemy sie bez względu czy będziemy małżeństwem czy jakkolwiek to się dalej potoczy. Przestał palic jestem tego pewna widujemy się codziennie , kontorluje go i w ogóle gdyby to zrobil przyznałby się gdyż jest bardzo uczciwy w obec mnie.Pochodzi z dobrej rodziny,dla mie zrezygnowal z papierosów, nie pije alkoholu praktycznie.Zaczął się uczyć i poważniej podchodzic do wielu spraw chciałabym jednak zapytać was dziewczyny bardziej doświadczone jak te 7 lat mogło wpłynąć na niego i w ogóle jak to u was było jesli spotkała was taka sytuacja. Podkreslam,że jest naprawde dobrym facetem.Jest czuly,troskliwy,szarmancki,gotuje mi i opiekuje się mną naprawde wspaniale..jednak musze wiedzieć..zwłaszcza,że chciałabym kiedyś miec z nim dziecko i musze znać zagrożenia. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Gość Seszelia
Up

Gość dziewczyno
Sam przestanie, o to sie nie musisz martwic, kazdy kiedys dorasta do pewnych decyzji :) rownie dobrze moglby powiedziec, ze nie chce, zebys pila piwko lub palila papierosy i straszyl odejsciem. Zaproponuj mu moze pewne ograniczenia w paleniu (raz w tygodniu?), pojdz na kompromis. Jezeli kocha to zrozumie. Spokojna rozmowa to klucz do sukcesu.

Gość Seszelia
No tak ale ja zdecydowałam sie uciać to drastycznie.Poprostu z dnia na dzień i jak na razie juz 7 miesiecy czyli tyle ile jesteśmy razem skutkuje.Mnie tez zabronil pic, palic nie pale więc luzik. Wszystko dla mnie naprawde ok może iśc na piwko jak chce,moze wyjsc z kumplami i lajcik..ale narkotyków nie toleruje.Chyba gorzej nie mógł trafic hehe

ja jestem z facetem , ktory pali od 12 lat... i jeden blad robisz w tym wszystkim.. nie stawiaj mu warunkow... :( to nie przyniesie skutku

i niestety mialo to wplyw na jego organizm.. czekaj znajde Ci stronke , gdzie to jest wyjasnione.. ;) ale glowka do gory..

Gość Seszelia
Zauwazyłam ,że dłużej mysli.Jeśli ma sklecić jakieś skomplikowane zdanie to sie miesza a kiedy pytam go co robil 2 dni temu mówi,że nie pamięta.Kiedy pytam co robimy za dwa dni mówi,ze nie planuje az tak do przodu hehehe DRAMAT

Gość Seszelia
Dziekuje bardzo :) No ale jak Ty sie do tego odnosisz?Nie przeszkadza ci to czy jak inaczej .Jak wypracowałaś sobie dystans do tego?

problemy z pamiecia... bardzo czesty efekt uboczny.. :( problemu z koncentracja.. :(

No wszystko ladnie pieknie, tylko czesgos nie rozumiem.Chlopak poki co pokazal ze potrafi, wszystko jest ok, a Ty doszukujesz sie problemu.Bo kiedys pali...No ok, palil.Ale juz nie pali.Czy Moze Ty jestes z tych ktore lubia facetow z problemami zeby miec kogo naprawiac?

wiesz.. inaczej do tego podeszlam.. jestesmy razem od ponad 2 lat.. wiedzialam , ze pali.. i wiedzialam , ze od tylu lat.. nie chcialam stawiac mu warunkow, bo wiedzialam , ze to silniejsze od niego.. chce przestac, tak mowi.. wierze mu. widze, ze teraz zastanawia sie przd zapaleniem kolejnego blanta.. to jest walka przeciwko marysce.., a walczymy razem.. :(

nie pochwalam tego, ale w jakis sposob zaczelam to tolerowac.. zaakceptowalam ten fakt.. wierze, ze mu sie uda.. :) dodam.. ja nie pale.

Gość Seszelia
Nie nie centralnie nie chce mu robić jazdy z czegoś czego niema..chce być tylko przygotowana na to co może mnie spotkac jeszcze czyli np jakiś kryzys za rok lub coś takiego..chce wiedziec jak sobie wtedy z tym poradzić..Neonowko

Neonowka-- >> przeczytaj jeszcze raz topik : \"(...) jak te 7 lat mogło wpłynąć na niego i w ogóle jak to u was było jesli spotkała was taka sytuacja. \"

\"kontorluje go... \" - nie dziękuje - wolę palić :O

Seszelia , Ty sie nie martw na zapas, tylko ciesz sie tym ze jest dobrze.I moja mala rada, lepiej zeby on sie nie zorientowal ze gryziesz sie tym, i nie kontroluj go ostentacyjnie.Bo to pierwsze popchniecia do tego zeby znow zapalil.Wiem co mowie, jestem zona palacza.Pozdrawiam Cie:)

Gość Seszelia
GGGabi podziwiam Cie

Seszelia -->> nie ma co podziwiac.. :0 odpowiednie podejscie do zycia i bedzie dobrze.. :)

Jeszcze raz sie wtrace:) A propo Gabi, tu nie ma co podziwiac.Ona jest poprostu z facetem ktory jara.I po co dorabiac do tego jakas ideologie?:)

Neonowka -->> dokladnie , taki jest fakt.. prawda taka, jakbym nie chciala to bym tego nie ciagnela.. :)

Seszelia-->> jeszcze jedna rada.. ale ciezka rada.. Jesli chcesz z nim byc , planujesz z nim zycie , nie daj mu powodu, nawet pprzez chwilke aby pomyslal , ze watpisz w nigo.. nie ufasz mu itd.. Musi wiedziec , ze w nigo wierzysz..

Gość Seszelia
Hehe może źle to napisałam ale to nie jest tak,że kiedykolwiek się przy nim zdemaskowałam z ta kontrolą.Głebokie patrzenie w oczka on uznaje za mój miłosny gest hehe a ja patrze czy ma czerwoniutkie.Jak pytam co robil to analizuje odpowiedź ale w życiu się nie pytam "paliłeś?" itp hehehe tak jak ja się z tym tajniacze to nie macie pojęcia hehe

zaufaj mu poprosu.. tak jak bedziesz go \"kontrolowac\" ty wpadniesz w jakas dziwna manie .. i do konca zycia bedziesz sie doszukiwac czegos...

Gość Seszelia
No właśnie..w sumie masz racje GGGabi ...po co się schizowac na zapas :) Dzięki za uświadomienie mi tych rzeczy :)

nie ma sprawy.. mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy... ale tak naprawde juz sie ulozylo... :) uwierz w Niego , a bedzie dobrze.. 🌻

Gość powiem Ci coś w zaufaniu
paliłem przez 6 lat...i nie wierzę w to że to przestanie ciągnąć...narkotyki to taka dawka wrażeń że nie ma sposobu żeby CAŁKOWICIE uwolnić się od chęci brania tego....szczególnie po tak długim czasie - albo Cie oszukuje albo toczy mocne bitwy z samym sobą :O oczywiście to tylko mój punkt widzenia - ja nie pale ale ciągnie mnie mocno - tez mam ultimatum od kobiety mojej

Gość Seszelia
Ja wiem,że go ciągnie.Zwłaszcza jak oglądamy jakieś dokumenty o rapie i czarnuchy na nich pala i maja jakas fajna faze to poprostu widze ,że się zamyśla..że chciałby jeszcze zapalic zapuścić rap i posiedzieć z chłopakami..no ale coś za coś teraz ma mnie.Mamy wspólne plany..chcemy byc razem, miec dzieci kiedyś,prowadzić jakieś normalne zycie i na takie rzeczy już niema miejsca.Wkraczamy w dorosłość Hellou!