Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Leanne

WRAŻLIWCY ŁĄCZMY SIĘ!

Polecane posty

Chciałabym założyć nowy topik, na którym będą sie spotykać i wymieniać poglądami osoby o skórze wrażliwej.Doradzajmy sobie w sprawie kosmetykow i nie tylko.Zapraszam:)

Gość katiiiiiiiii
witam ja mam wrazliwa do tego naczynkowa! jakiego filtra uzywacie na slonce?

Podobo niezłe są też La Roche-Possay, ale nie wiem, nie próbowałam:) Napiszcie coś o kosmetykach, ktore wam podpasowały, i odwrotnie;)

odświeżam:) Coś niechętnie jesteśie do pisania;)

Gość aprilGirl
jeśli chodzi o krem z filtrem, to od roku jestem wierna kremowi z firmy demrmedic sun protect 30, wcześniej używałam avene 20, ale nie byłam zadowolona.

Gość aprilGirl
miało być: dermedic ;)

Ja teraz używam 50+ z La Roche-Posay. Bardzo dobry,szybko się wchłania,nie jest tłusty,dobrze chroni,nie przeszkadza w zrobieniu makijażu,wydajny.Same plusy,gorąco polecam:)

A te dermedic chyba troszkę tańsze są od zagranicznych?

Witajcie, Ja jestem koszmarnym nadwrażliwcem zresztą im dalej tym gorzej:( Na dzień dzisiejszy buziaka smaruje Nanobase. Tłusty krem z nanoczasteczkami wazeliny jest naprawdę fajny bez emulgatorów, konserwantów, zapachów i barwników. Nie ma nic w sobie agresywnego. La Roche Possay podrażnia mi skórę, jeszcze Avene jest jako tako do zaakceptowania, krem do nadwrażliwej skór jest dobryy, uzywam też puder Avene. Niestety inne odpadają albo zapach albo inne cuda które mmnie uczulają :(

Gość aprilGirl
tak, kremy dermedic sa tańsze od zagranicznych kremów vichy czy avene. Też mam bardzo wrażliwą cere, na dzień używam kremu dermedic 30, a na noc AA help nawilżający.

Ostatnio właśnie się zastanawiałam nad kupnem tego AA help, ale jakoś nie mam zaufania do tej firmy:(

Gość aprilGirl
hm...dermatolodzy...u wielu już byłam... Naturalnych kosmetyków jeszcze nie uzywałam, jesli chodzi o firmę AA to też nia miałam do niej zaufania, ale krem nawilżający z serii help miło mnie zaskoczył, tak samo jak i balsam masło czekoladowe

Też byłam u wielu dermatologów.Żaden mi w zasadzie nie pomógł:( Tylko strata kasy:( Koniecznie spróbuj tych naturalnych! Gorąco polecam.Inne komsetyki też mają świetne.

Gość aprilGirl
Galenic Messager Multiwitaminowy krem - to jest mój ulubiony krem, moja skóra najlepiej go toleruje :)

A o to za firma Galeanic? Nie słyszałam o niej nigdy.

Gość aprilGirl
kremy firmy Galenic można kupić chyba tylko w aptece, są rewelacyjne i drogie ( jak dla mnie). Wbij sobie w google Galenic, może znajdziesz coś dla siebie :)

Rzeczywiście nie są najtańsze. Chyba zostanę przy sparwdzonych Avene i La Roche-Posay.

O,fajny:) Tak tani i wysoki filtr:) Trzeba będzie wypróbować:)

a i jeszcze zaczęłam łykać capivit sun system, może coś pomoże na to słońce, chyba już nie lubię lata:O, muszę kupić jakiś kombinezon+parasolke+rękawiczki:O albo nie będę wychodzić z domciu:D

Ja ostatnio nabyłam też Nivea baby z filtrem 50+-mleczko w wygodnym opakowaniu z dozownikiem.Niestety,nie jest jeszcze dostępne w Polsce.Ja kupiłam je w Czechach.Szkoda,bo ma wysoki filt i jest tanie ( w przeliczeniu na złotówki około 20 zł). Zamówiłam też sobie 40 z Lavey,ale jeszcze nie doszła.