Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katie91

Kiedy zmienic kolczyk w pępku?

Polecane posty

Mam kolczyk od 4 dni i nie moge się doczekac kiedy zmienie tego ,,banana\" on nie jest leczniczy tylko taki zwykły ze stali chirurgicznej (tak to jest jak kolczyk robi kosmetyczka). Mam już kupiony nowy też ze stali chirurgicznej jak myślicie kiedy moge go zmienic? Podkreślam że do tej kosmetyczki napewno już nie pojade!!!

Gość Tanitana
ja mam kolczyk od kilku lat i nie pamietam dokladnie kiedy pierwszy raz go zmienilam ale radze Ci odczekac jeszcze troszke zeby zdazyl sie dobrze zagoic (mozesz przemywac woda utleniona i stosowac masc na gojenie jesli masz z tym problem) bo po co pozniej jakies problemy i rozbabrany pepek ;) Swoja droga ja przeklualam w studiu tatuazy i percingu i jestem bardzo zadowolona i tylko tak polecam ! (mam przykre doswiadczenie po przekluwaniu uszu u kosmetyczki), a tu nic praktycznie nie bolalo, zagoilo sie szybko i zadnych problemow :)

Gość Tanitana
przemywaj sobie przeklute miejsce woda utleniona 3% i mozesz stosowac antybiotyk w masci (bez recepty) Baneocin i jak bedziesz np zmieniala kolczyk to tez posmaruj sobie go wczesniej ta mascia....ja naprawde nie mialam zadnego problemu z gojeniem (nawet masc stosowalam moze z 4 razy)....mam nadzieje ze ta kosmetyczka nie zepsula Ci az tak pepka....jak cos to zawsze mozesz sie udac do profesjonalnego studia i cos Ci poradza

Gość celulitka
tzn nic mi się z nim za bardzo nie dzieje tylko troche jest czerwona skóra wokół kolczyka bo dzisiaj odwróciłam kolczyk bo kosmetyczce lepiej wkładało się go na odwrót JAk wczoraj byłam u niej żeby mi go dała jak ma byc to mi powiedziała że to jest jeszcze świeża rana i hamsko mi nim ruszała aż się dziwiłam że mi krew nie leci z niego a dzisiaj się wkurzyłam i go sobie sama odwróciłam przy udziale wody utlenionej i nic mnie nie bolało i jeszcze wszystko było oki do wczorajszej wizyty u niej tzn zaczeło mnie bolec najgorsze jest to że ona przebijała pępek mojej koleżance i tymi samymi rękawiczkami potem próbowała mi zmienic ten kolczyk