Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elduret

co zrobic pomocy krzywia mi sie zeby na dolnej szczece

Polecane posty

Gość elduret

nie wiem jak to sie dzieje , ale zaczynaja nachodzic na siebie coraz bardziej, czy to wina tego ze rosna mi osemki? jestem zalamana

Gość jeśli teraz wychodzą ci 8
to na pewno one - jest za ciasno w luku i trzeba je usunąć

Gość moim zdaniemm
niestety to prawdopodobnie wina ósemek i trzba bedzie je usunąć. Ja usuwałam jedną piątke z tego powodu i prawdopodobnie ósemki tez będą do usuniecia :(

Gość elduret
to pomoze? nie bede musiala nosic aparatu? bo jzu nie wiem nachodza na siebie te dwa dolne jedynki:(

Gość elduret
troche wystaja ale nie do konca, mam nadzieje ze to odwracalne bo zaczyna okropnie to wygladac,sama nie wiem jak to sie stalo ze nie zauwazylam wczesniej:(

Gość multimilioner
jeżeli zęby mają faktycznie za mało miejsca to będą krzywić się coraz bardziej. Ja czekałam za długo, jak poszłam do ortodonty - okazało się, że trzeba wyrwać dwie piątki dolne i założyć aparat stały. No ale teraz mam zęby proste.

Gość Mój pies zawsze miał
proste zęby, a teraz jeden wyszedł mu "przed szereg", ale on ma 13 lat. A Ty ile?

jeśli zawczasu je usuniesz - czyli już! to nie będziesz musiała nisić aparatu - ja nosze na górze bo mam krzywe ale dół prościutki i nie mam aparatu - ale gdy zaczęły wychodzić 8 (jedna poziomo..) jedynki zaczęły nachodzić na siebie - krzywić się - orto kazała usunąć - i teraz śladu nie ma - rozejdą się ząbki spowrotem jak nie będzie tych 8.

Gość elduret
kurcze mam nadzieje ze aparatu stalego nie bede musiala zakladac nie znam sie na aparatch, ale pewnie musialbym go nosic rok dwa no i troszke ksztuje

Gość elduret
jeśli teraz wychodzą ci 8 - dzieki pocieszylas mnie:) ja tez predzej zrobilabym sobie na gorze aparat bo tu jak na zlosc mam za duze przerwy

Gość tak jest
do dentysty (najlepiej chirurga szczekowego) marsz!! na marginesie-szczęka jest tylko górna-u dołu mamy żuchwę :-)

Gość GOSIARA79
Też mi nachodziły ( nadal nachodzą) dwie dolne jedynki.Chirurg szczękowy wyrwał mi dwie zdrowe ósemki żeby zwiekszyć łuk zuchwy i co?!! i nic. Jestem juz trzy lata po zabiegu a zeby się wcale nie przesunęły.Mysle że nie jest to regułą i jest indywidualne dla każdego pacjenta.Życze powodzenia.

Gość tak jest
nie jestem dentysta ale wydaje mi sie, ze usuniecie jak juz sie pokrzywilo nic nie daje bez aparatu-trzeba usuwac jak tylko zacznie sie zle dziac

nieprawda - wcale nie trzeba aparatu - mi się spowrotem przesunęły i są proste - ale ja nie miałam jakoś bardzo skrzywionych bo jak tylko zauważyałm ze się krzywią pobiegłam do orto po skierowanie do chirurga - zachodziły na siebie ja wiem, na max 2mm - jak miałyscie wieksze skrzywienie to już się mogą nie rozejść..

Gość o loboga
dyć ło tym dobrodziejki godoly :-O

Gość sce
Słuchajcie a ja mam taki problem z kolei. :/ Od trzech dni bolą mnie dwie jedynki dolne.To jest ból otępiający. Żadne tabletki nie pomagają. Czuję chyba że mi troszeczkę skrzywiły. Czy to możliwe ? Dlaczego tak się dzieje ? Pomóżcie ...

Gość nawet nie probuj
u mnie tak się zaczęło zanikanie kości szczęki, najpierw się krzywiły obniżyły , potem wypadł jeden, a w efekcie usunęli 21 zębów , nieodwracalnie postępuje nadal ,

Gość sprostownie
nie ma czegoś takiego, jak dolna szczęka. Szcęka , to część kości czaszki w górnej częśći jamy ustnej, a w dolnej jest żuchwa. Zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi, ale poprawność w pisowni też obowiązuje.