Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eko.

Roczne dziecko - nadwaga !

Polecane posty

Gość
ło matko!!!!!!!

Widziałam. Koszmar:( Ale wiecie, rodzice to robią z miłości do dziecka, ślepo. Karmią, żeby było zdrowe. Mi kiedyś mądra pani profesor powiedziała, że dzieci i zwierzęta mają przewagę nad dorosłymi ludźmi - bo jedzą kiedy potrzebują, a nie dlatego,że jedzenie stoi na stole. To było w związku z okresami \"niejadkowymi\" u moich dzieci. Najważniejsze, to nie zmuszać, nie zawsze to działa - bo niektóre dzieci by się wycieńczyły z głodu, ale chodzi o ilość jedzenia. Coś co dla nas wydaje się porcją \"w sam raz\" dziecku rozpycha żołądek. Więc zmuszanie go do jedzenia w przyszłości będzie prawdopodobnie skutkowało nadwagą i brakiem kontroli nad ilością jedzenia.

Gość Alexxxa
Mamo - nie przeczytałaś uważnie. Dziecko jest odżywiane prawidłowo, lekarze szukają przyczyn otyłości. Najprawdopodobniej jest to wina hormonów. Dziecku należy współczuć, bo jest chore, podobnie rodzicom. Nie wiem czy zwrociłyście uwage na komentarze. Tam wypowiada sie matka chłopca, który ma 5,5 roku i waży 32 kg. Ona uważa, że to normalne.

Gość słuchajcie a ile
prawidłowo powinno ważyć dziecko jednoroczne ? duża to nadwaga, 25 kg ?

Gość mialam w rodzinie
takie dzieci ktore w tym wieku tyle ważyly. nie byly w stanie same usiasc. Odzywiały sie normalnie. BYlo to rodzenstwo, najpierw jedno przez to przechodzilo, potem drugie po paru latach. Przeżyly ten okres i wszystko minęło. Waża normalnie i sa slicznymi dziecmi w wieku szkolnym.