Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszystko jedno jaki

Mleko kozie!

Polecane posty

Gość wszystko jedno jaki

Witam! czy któras z Was podawała, ewntualnie podaje swojemu maluchowi kozie mleko? Jesli tak to od kiedy? Jeden lekrz powiedział mi że można podawać kiedy dziecko skończy rok. Drugi ,że 6, 7 miesięcy i można podawać (oczywiście rozcieńczone). Mój synek ma prawie 8 mcy. I ma uczulenie na mleko krowie. Pzdr! E.

Gość Alexxxa
Ja sama piłam w czasie karmienia, bo mój syn miał uczulenie na mleko krowie. Po paru dniach okazało się, że na kozie też. Kupowałam mleko w kartoniku, które jest drogie i ma paskudny smak. Może masz dostęp do świeżego, które jest lepsze. Jeżeli nie, to chyba możesz od razu pożegnać się z myślą, że dziecko to przełknie.

Gość wszystko jedno jaki
Bardzo dzięki za spis i podpowiedź! Ja własnie .. "wieśniak" jestem i nie ma problemu z trzymaniem "swojej" kózki.... Po za tym jestem tak zmęczona karmineiam.. Mały gryzie , szczypie, trzy razy miałam zapalenie.... Córkę karmiłam.... 4 lata (!) i nic złego sie ni e działo... a teraz, do tego ta skaza.... Próbowałam sztuczne mleko ale go nie chce mój maluszek pić.. Z reszta nie dziwie się.. jest... obrzydliwe.. :(

Gość Alexxxa
No to masz jeden problem mniej :) Nie potrafię ci pomóc, ale na pocieszenie dodam, że u mojego syna po skończeniu roku alergia znikla i teraz może jeść nabiał bez żadnych problemów.

Gość wszystko jedno jaki
Alexxxa! Dzięki za wsparcie :) mam nadzieję, że dobrze będzie choć mój "pierdziel" kofany nie ma alergii skórnej tylko.... jelitową... Jak tylko napiłam sie mleka, albo zjadłam "coś z krowy", zaraz robił kupkę z krwią.... :(

Gość upupup

Gość Ewi 1
Mój synek też był uczulony na białko mleka krowiego dlatego poszłam z nim do alergologa i zapisał mleko sojowe na receptę mimo tego bardzo drogie przyzwyczaił się mój synek i pił. Po pół roku podawania temtego mleka pediatra zaproponowała nam mleko ISOMIL (Jest 1 i 2)też na receptę puszka kosztuje ok 9 zł.Jest ono w smaku lepsze niż to poprzednie i to mleko pił do 3,5 roku. W wieku 4 lat zrobiłam mu testy na alergię i okazało się ,że już nie ma alergii na białko mleka krowiego. Teraz codziennie rano i wieczorem robię mu płatki z normalnym mlekiem lub kakao.

Gość wszystko jedno jaki
Dzięki! za wszystkie nazwy mlek i podpowiedzi :) :)

Gość nie mam synka
ani córeczki, tym bardziej z alergia :) ale mialam zajecia z pediatrami i oni nam służyli radami, tak dla wszystkich przyszlych mam:) i odradzali podawania jakiegokolwiek mleka (czy to krowie czy kozie) dziecku do skonczenia 1 r.ż. Byli to młodzi lekarze Jeżeli twoje malenstwo ma takie sensacje po spozyciu mleka przez ciebie, to moze wstrzymaj sie jeszcze te 2miesiace.? wytrzymałaś 8 to moze i te 2 dasz jeszcze rade. A świeże kozie mleko jest smaczne:) moj chrzesniak tez ma alergie na mleko krowie (puchnie po nim) i z miła checią zastąpił bebilon kozim.tzn smakowało mu:) (bebilonem byl karmiony od wczesnych miesięcy, matka miala zbyt malo pokarmu)

Gość mleko

Gość mleko
kozie jest bardzo alergizujace i do tego ma duzo soli!!! nie jest zalecane dla tak małych dzieci!!! ewentualnie mozna podawac dziecku po skończeniu przez niego 2-giego roku zycia.

Gość wszystko jedno jaki
I pewno tak zrobię:) troszkę jeszcze odczekam...