Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem z zębami

podziwiam tych którzy leczą zeby w przychodniach

Polecane posty

Na prawdę. Ja mam duże problemy z zębami, ale zawsze chodziłam do prywatnych lekarzy. Po prostu mama od malego mnie prowadzała. Przez długi czas bałam się dentystów, ale w końcu z fobi się wyleczyłam. Nigdy nie bylam uprzedzona do tych przyjmujących na nfz, i nawet osatnio do takiego trafiłam.Właściwie to do przychodni stomatologicznej(byl to zaklad niepubliczny).Jak ładnie się zapowiadało!! nowocześnie- ale tylko na zewntrz. Jak weszlam do środka i usiadlam na fotelu mialam chec uciekac! Nie przyjeto mnie na NFZ bo byl koniec miecha, tylko prywatnie. Poprosiłam ładnie o znieczulenie-pani mi odmówiła,nie podajac powodu.W sumie podala- mała dziurka. Tylko ze nie wiedziala ze ja panicznie sie balam zawsze dentysty.leczenie bylo dla mnie koszmarem!!! Ale przezylam. Przyszedl czas na dopasowanie plomby. Kazala zaciskac ten swoj papierek i sie pytala czy jeszcze. Odpowiadalam "jeszcze"z 10 razy. Na koniec juz zniecierpliwiona sie pyta po raz kolejny "juz?" no niestety nie bylo już. czulam ze plomba mi sterczy. Powiedzialam ze jeszcze troche.Dopilowala i powiedziala starczy.zwrociłam pani uwage ze jeszcze mnie uwiera, ale ona stwierdzila ze takie troche to moze byc. No nic. pomyslalam ze sie sama dotrze.W domu zerknelam do lusterka, a plomba sterczala na jakies 2 mm!!!!! i znacznie róznila się kolorem od zeba.(wszystkie plomby do tej pory byly niewidoczne)Zdenerwowalam się i poszlam do prywatnego dentysty, ktory mi za darmo dokończył spartaczoną robotę, czyli przypilował i wypolerowal plombe.Ponarzekał tez na wypełnienie. Minął miesiąć,a zab robiony przez panią z NZOZ ukruszyl się. przy plombie. Dlaczego nigdy nie mialam takiego problemu lecząc się prywatnie? W przychodni zaplacilam za plombe 40 zl bez znieczulenia, u swojej nowej dentyski place 70 zl ze znieczuleniem.Wole tą druga opcje:) Ja już nie odwiedze nigdy podobnego zakładu. Ale jeżeli Wy leczycie sie państwowo i macie dobrych dentystów to tylko pogratulować szcześcia:)

Gość a ile za wyrwanie
?

wyrywałam górną piątkę ze wskazań ortodontycznych i zapłaciłam 60 zł prywatnie.

Ja uważam że korzystanie z usług któregokolwiek ze \"specjalisty\" w publicznej placówce to doskonała rozrywka dla wielbicieli mocnych wrażeń. :o

Gość a ja chodzę na NFZ i mam
bardzo dobrą denstystkę, młoda, miła i fachowa.