Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana11tydz

komu mdlosci przeszly po 12 tygodniu?

Polecane posty

Gość zalamana11tydz

hej :) mam termin na 12 pazdziernika. od 6tego tygodnia strasznie wymiotuje, 2 razy bylam w szpitalu na kroplowkach, lezalam po 4-5 dni. prawi nic nie jjem, od jedzenia mnie glownie odrzuca. czasami wymiotuje co godzine przez caly dzien i noc. boje sie,ze mi to nie przejdzie... moze ktos tez tak mial i moze mnie pocieszyc, bo juz jestem taka wykonczona. a kogo sie nie spytam to:"taaak to ja nie wymiotowalam.." i mam wrazenie,ze sa tylko zadowolone,ze im sie to nie przydarzylo

Gość zalamana11tydz
nikt mnie nie pocieszy?

Gość Alexxxa
No, ja też dodam, że tak to nie wymiotowałam. Słabiej, ale do końca 16 tygodnia. Czy lekarz przepisał ci leki przeciwwymiotne?

Gość zalamana11tydz
lekarz przepisal mi promethazine, po ktorych spi caly czas, ale tez potrafie po nich wymiotowac (o ile utrzymam w ogole ta tabletke w zoladku co najmniej 30 min) dostalam tez ondansetron, ktory podaje sie ludziom po chemioterapii przy silnych mdlosciach. wzielam to dopiero dzis, bo boje sie ze to silny lek i balam sie o dzidziusia. myslalam, ze wytrzymam na tym innym leku ale dzis juz jestem zdesperowana dostalam tez cos cytrynowego do picia i powiem, ze NIGDY wiecej tego nie wezme-prawie sie wykonczylam.....

Gość zalamana11tydz
a w szpitalu jak lezalam to z kroplowka dostawalam vomex

Hej, Ja mam termin na 10 pazdziernika ;) Najgorzej sie czulam w 9 i 10 tygodniu, teraz w 12 jest juz lepiej. Mniej mdlosci itp. U ciebie tez sie poprawi.

Gość zatroskana
mnie przeszlo po 14 tyg :)

Gość też też
mnie też przeszły po 14 tc ale powróciły w 30tc:(

Gość _d_
nie....

Mi też niestety przeszły dopiero w 5 miesiącu (około 17-18 t.c.) ... ale pod koniec ciąży wróciły :o

Gość fvsdfvsfvsd
Czytałyście wczoraj o poronieniach, na Wirtualnej Polsce? Podobno kobiety które nie mają mdłości stosunkowo częściej nie donaszają ciąży. Więc rzygajcie ile wlezie, to uspokajający objaw.

U mnie leci 13tc, a niestety ani mdlosci ani wymioty nie przeszly...

Gość zlamana11tydz
hej :) ostatnio mam nawet troche apetyt, a jak wiecej jjem, tp lepiej sie czuje...chyba kwasy zoladkowe maja sie czym zajac jjem arbuza i piergoi ruskie (niestety kupuje mrozonke) wieczorami mdli nadal...zeby juz sie koczylo...12 tydzien juz leci

mnie mdlosci wrocily w 3cim trymestrze ale juz nie takie straszliwe jak na poczatku..:)wszystko da sie przezyc:)

Ja miałam aż do 8 miesiąca. Pomagały mi specjalne herbatki przeciw mdłością. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.