Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atma666

ubez. urodzenie dziecka

Polecane posty

Gość atma666

Chcę sie ubezpieczyć, głównie chodzi mi o ubezpieczenie na wypadek urodzenia dziecka. CZy możecie mi podpowiedzieć jakiego ubezpieczyciela wybrać, przyznam że jestem kompletnie zielona w tych sprawach, z góry dziękuję:)

Gość na wypadek urodzenia dziecka
hahahahahahaha,dobre

Gość powiedz jaśniej
o co ci chodzi .

Gość atma666
który z ubezpieczycieli ma najkorzystniejsze warunki takiego ubezpieczenia, w jakiej wysokości są składki itp.:)

Gość ale to znaczy
że urodzisz dziecko i ktos ci wypłaci za to odszkodowanie?

Gość **** **** ****
ale chodzi ci o ubezpieczenie przed urodzeniem dziecka na takiej samej zasadzie jak od nieszczęśliwych wypadków (czegoś takiego chyba nie ma), czy dodatkowe zdrowotne które by obejmowało opieką zdrowotną w czasie ciąży i pokryło koszty porodu?

wiem o co ci chodzi,ale ten WYPADEK p.t. URODZENIE DZIECKA mnie powalił;) chodzi ci o wypłaty w tytułu urodzenie dziecka,śmierć rodziców,męża, nieszczęśliwy wypadek itd. nie mam pojęcia jakie są oferty ubezpieczycieli,musisz sama poszukać,na ich stronach chyba powinno coś być,albo przekierowanie na ich przedstawicieli

pzu kiedyś miało 500zł,jednorazowo,teraz nie wiem

Gość prawie wszyscy
prawie wszyscy ubezpieczyciele to mają - oferty róznią sie tylko kwotę wypłaty i okresem karencji (chodzi mi o okres np w PZU jest to chyba 6 m-cy a u innych 10 m-cy w). Tzn by otrzymac kase z PZU musisz byc w maks 2-3 miesiącu ciązy a w innym ubezpieczycielu mozesz zajc w ciąże dopiero po 1-2 miesiącu od chwili ubezpieczenia. Ja na starych warunkach dostałam 1.500 zł i mój mąż tez tyle (mieliśmy takie samo ubezpieczenie) ale teraz wiem ze w PZU umowa jest na max 600 zł za urodzenie dziecka. Warto wiec ubezpieczyc się w 2-3 firmach. korzystne to też bedzie wtedy gdy bedziesz musiała lezec w szpitalu.