Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda kicia

Jak zareagowalibyście psychicznie

Polecane posty

Gość ruda kicia

gdybyście kogoś zabiły i dostali dożywocie z możliwością wcześniejszego zwolnienia po 50 latach? Dziś gdzieś usłyszałam, że zapadają w Polsce takie wyroki jestem ciekawa jak ci sprawcy to wytrzymują? Ja bym się powiesiła gdybym miała taki wyrok!

Gość ruda kicia
up

Gość madrego raz posluchac chce
to lepiej powies sie juz... zanim zamordujesz

Ja jakbym kogoś zamordowała, to bym się nie dziwiła wyrokiem:) Na tym polega wolność człowieka, z eponosisz konsekwencje swoich czynów. Gdyby mnie nie skazali, to podważyliby moje prawo do dokonywania wyborów i potraktowali jako osobę niedorosłą, nieświadomą tego, co robi itd. Poza tym- w Polsce wyroki sa kiepskie. Powinni zrobić tak jak w USA< z eone się sumują i za wielokrotne zabójstwo się dostaje np. 350lat więzienia i nawet jak ktos uzna, że można cię wcześniej wypuścić, to nici z tego:p

Gość madrego raz posluchac chce
... staraj sie podarzac moim sladem... bedize mnie teraz przesladowac ta piosenka.. przez ciebie :D fajna jest .. bo sama nie wiem kiedy sie odnajde ? :D

Gość slyszliscie takie zdanie
"nieznajomość prawa szkodzi"?Otoz w Polsce też wyroki się sumuje, i nie ma czegoś takiego jak 350lat więzienia, wszędzie najwyższym wyrokiem kary pozbawienia wolności jest dożywotnie pozbawienie wolności.Jeżeli prokurator uzna,że "dobrze się sprawujesz" to po odbyciu minimum 1/2 kary mogą Cię wypuścic na tzw.okres próbny:) A w Polsce nie wyroki są kiepskie-to sędziowie są przekupni:) oczywiście nie wszyscy, nie generalizujmy, ale...

Do \"słyszeliście takie zdanie\" \"wszędzie najwyższym wyrokiem kary pozbawienia wolności jest dożywotnie pozbawienie wolności\" Mylisz się, np. w Teksasie nie ma dożywocia, za to najwyższą karą pozbawienia wolności za przestepstwo pierwszego stopnia jest tam 99 lat pozbawienia wolności. \"nie ma czegoś takiego jak 350lat więzienia\" W Polsce nie ma. \"Jeżeli prokurator uzna,że \"dobrze się sprawujesz\" to po odbyciu minimum 1/2 kary mogą Cię wypuścic na tzw.okres próbny\" Nie. Jeśli miałeś recydywe to mogą cie wypuścić dopiero po 2/3 lub 3/4 kary. W przypadku dożywocia zazwyczaj po 25 latach, jednakże sąd może podwyższyć tą granice, nawet do 40 lub 50 lat! Nie może jednak tak podwyższyć tej granicy, żeby skazany nie miał szansy w ogóle wyjść na wolność, na przykład skazując 55 latka na dożywocie z mozliwością wcześniejszego zwolnienia po 50 latach.

Gość sasanka 1979
slyszliscie takie zdanie "nieznajomość prawa szkodzi"? po pierwsze po łacinie poprosimy, bo ładniej brzmi.. po drugie - a jak to sie ma do rzeczy? bo chyba nie rozumiesz sensu tej paremii

Gość Cincinsan
In perius des cognitis.

Gość sasanka 1979
źle!