Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oluśka 23

kto zamawiał suknie w salonie susan blanche na kijowskiej?

Polecane posty

Gość oluśka 23

spodobała mi sie suknia cosmobella z tego salonu i zstanawiam sie nad jej zamówienie. prosze o opinie czy ktoś miał doczynienia z tym salonem pozdrawiam wszystkich

Gość a w jakim mieście
?

Gość oluśka 23
w warszawie

Gość oluśka 23
jest ktos??

Gość oluśka 23
ja właśnie mysle czy sie zdecydowac. nie znam nikogo kto by tam zamawiał i nie wiem jak przebiega realizacja zamówienia, tzn czy nie ma zadnych problemów po drodze itp. i czy suknkie które przysyłaja sa identyczne pod względem jakości jak te które mozna zmierzyc. interesuje mnie takze kwestia rozmiarów tzn czy ich nie zawyzaja badz nie zanizaja, wiem ze tym to nie powinnam sie martwic bo przeciez sa poprawki, ale ja jesli zamówie to najmniejszy rozmiar, który zreszta jest troche za duzy i trzeba dopasowac, wiec boje sie ze jesli bedzie zawyzony to po prostu sie w tej sukni utopie napisz mi prosze jaka jest Twoja opinia o salonie pozdrawiam

hej, najpierw musisz umówić się telefonicznie na przymiarki. Pooglądaj sobie na stronie suknie, wybierz kilka które najbardziej Ci się podobają(bez względu na cenę). Potem jak pojedziesz do salonu, pokaż Pani numery sukni(ja tak zrobiłam), Pani zabiera Cię do przymierzalni, zakładasz taką halkę z falbanami(zapomniałam jak to się nazywa), taka spódnica:) Potem pani przynosi Ci suknie i po kolei przymierzasz. Powiem Ci tak, ja wybrałam kilka sukni, w tym moją ale jak ją przymierzyłąm to już innych w zasadzie nie musiałam przymierzać, bo wiedziałam że to będzie ta i koniec:) Obsługa bardzo miła, płatność rozłożona na raty do momentu odebrania sukni, musisz mieć ok 30-40% wartości sukni przy sobie żeby dac zaliczkę, ja tyle nie miałam więc dałam 500 zł, resztę wpłacam na konto co miesiąc. pani przed złożeniem zamówienia Cię mierzy(biust, talia, biodra), potem dopasowuje Twoje rozmiary zgodnie z tabelką i wpisuje na zamówieniu i Twoje wymiary i rozmiar sukni. Ja jestem bardzo zadowolona, po wejściu do salonu wiedziałam, że kupię tam i nigdzie indziej, suknie sliczne, obsługa miła...czego więcej chcieć. Poza tym uważam , że nie masz co się bać zamówić sukni z takiego salonu, suknie są szyte w stanach, przymiarki są na ok 2 tyg przed ślubem, ewentualne poprawki też. Dostajesz umowę, gdzie masz napisane czarno na białym jakie prawa Ci przysługują i czego możesz oczekiwać po sukni ślubnej. Powodzenia, będzie dobrze i też będziesz zadodolona:) Obok tego salonu są jeszcze ze 2 inne, ale zdecydowanie nie miałam ochoty tam wejść:) Suknię odbieram w maju, a Ty kiedy chcesz tam pojechać??:)

Gość oluśka 23
hej!!! dziękuje CI bardzo za tak wyczerpujaca odpowiedź byłam dziś (tzn właściwie wczoraj bo jest juz po północy :)) na przymiarce sukni :) miałas racje co do obsługi, naprawde wszyscy bardzo mili i zainteresowani. i myśle że tam właśnie dokonam zakupu tej wymarzonej sukni :) mój wybór to cosmobella 7166 w kolorze ivory, naprawde jest przecudna i wyglada dużo, dużo lepiej niz ta w katalogu :) a Ty jaki model sukni wybrłaś dla siebie? pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za Twoja opinie

hej,ja wybrałam model 7194 cosmobella z tego roku. Suknie śliczne, obsługa miła...cieszę się że też masz takie zdanie i że Ci się podobało, tak jak mnie i jestes zadowolona. Pozdrawiam Cie serdecznie, kiedy masz ślub? Ja mam w czerwcu:) papa

Gość oluśka 23
hej!!! oj, zazdroszcze Ci. Ty juz właściwie mozesz zacząc odliczac dni bo do czerwca to właściwie zostały 2 miesiace, no i juz pewnie gdzies za miesiac bedziesz miała przymiarke sukni :) my bierzeny slub w sierpniu wiec jak by nie patrzył to jeszcze ponad 4 miesiace, a to stanowczo za długo :( a ja tak bardzo nie moge sie juz doczekać kojarze model Twojej sukni, bardzo ładna, taki dekold bardzo efektownie eksponuje ramiona a jak ida przygotowania do ceremoni zaslubin i wesela, własciwie to musicie chyba po woli zaczac dopinac wszystko na ostatni guzik? my jesteśmy teraz na etapie poradni rodzinnej :) a Ty masz juz to za sobą?

hej, tak, nauki i poradnię mamy już za sobą:)nie było tak źle, zagadałam Pania z poradni, okazało się że wiem bardzo dużo i szybko dała nam wpisik, a mój narzeczony biedny siedział, słuchał i chyba się modlił żebym już skończyła gadać:) Ślub mamy 9 czerwca, czyli za 2 m-ce 1 tydzień i 5 dni z tego co kojarzę. Miałam się cholender odchudzać ale jakoś mi nie wychodzi, a do 1 przymiarki zostały mi niecałe 2 miesiące(od 24 maja), więc najprawdopodobniej zrobię po świętach kopenhadzką:) Ja chciałam suknię właśnie z ramiączkami, nie chciałam gorsetu, mam niestety troszkę obfity biust i bałam się że podczas tańca mi się zsunie sukienka albo będę ciągle poprawiać sobie górę więc zdecydowana byłam od początku na typową sukienkę. Dekolt slicznie eksponuje biust, ramiona są super podkreślone. Twoja suknia też śliczna(tak , cena też super, moja w podobnej cenie;)) w ogóle mają super suknie w tym salonie, w porównaniu z innymi salonami ten wydaje mi się naprawdę najbardziej profesjonalny, a suknie skromne, eleganckie i co tu dużo mówić, śliczne. Te 4 miesiące do twojego ślubu miną błyskawicznie, uwierz mi, ja zamawiałam suknię 31 stycznia, czyli 2 miesiące temu, a czuję się jakby minął już z rok od tamtego czasu. w międzyczasie załatwiliśmy: moją suknię, salę weselną, zespół, kościół(cały, łącznie z naukami, moim bierzmowaniem, poradnią rodzinną, USC, złożyliśmy już wszystkie dokumenty), wódkę;)praktycznie obrączki...resztę będziemy po woli organizować już po świętach: czyli garnitur pana młodego, buty dla nas, bieliznę, welon dostanę od kuzynki, obrączki nam zrobią w tydzień... Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i życzę miłych przygotowań:)) papa

Gość oluśka 23
witam Cię serdecznie po małej przerwie w nie pisaniu :) byłam dzis w salonie i juz zamówiłam upatrzona cosmobelle 7166 :) jestem happy że nie wiem co :) Nie bede jednak ukrywac ze Twoja opinia bardzo mi pomogła, za co kolejny raz dziekuje pozdrawiam Cię cieplutko mam nadzieję że odezwiesz sie jeszcze w tym temacie

hej:) Co za zbieg okolicznosci:) Wlasnie dzis podpisalam umowe i zamowilam suknie cosmobella 7166 ivory:D Tylko w innym miescie. Jak ja przymierzylam to wiedzialam, ze ta i zadna inna, po prostu cudowna:) A w katalogu nawet nie zwrocilam na nia uwagi:) I mialam dokladnie tak jak pisala Lisia czapa, pelen profesjonalizm w salonie:)

hej dziewczyny, odezwę się na pewno, tylko dziś już siły nie mam, ale pozdrawiam Was:)do zobaczenia:)

Gość aniaf22
odkupie cosmobelle 7166 rozmiar 40 czyli 10 salonowa kolor najlepiej bialy lub zblizony czekam na maile filla@op.pl

Gość alicja27
cosmobella 7166 biała - taka zamówiłam na mój ślub 4 sierpnia, nie moge sie doczekać!!! później suknia do sprzedania. Suknia na małą kobietkę 155, szczuplutką 49 kg. Pozdrawiam wszystkie przysze panny młode, a suknie jest cudowna!!!!!!!!!!!!!!Suknia z salonu we Wroclawiu

Gość oluśka 23
Do alicja27: ja tez zamówiłam suknie na podobne wymiary 156cm i 45 kg :) mam tylko takie małe pytanko który rozmiar Ci dopasowali??? pozdrawiam

Gość oluśka 23
hej!!! odezwij sie koniecznie po swojej przymiarce :) ja swoja mam dopiero pod koniec lipca ale slub w sierpniu. Byłam dzis w salonie po kawałek materiału by móc powoli rozgladac sie za butami a mój narzeczony za strojem dla siebie juz nie moge sie doczekac naszego slubu, ale czas leci nie dawno było 5 miesiecy, a teraz zostało własciwie 3 :) zamówilismy dzis zaproszenia! taka szczesliwa jestem :) pozdrawiam

hej dziewczyny:) Ja tez sie nie moge doczekac przymiarki, a ta dopiero pod koniec lipca, tak jak u Oluski:) zastanawiam sie nad butami do sukienki, w salonie przymierzalam jedne, idealnie pasowaly i byly bardzo wygodne. Chyba sie skusze i nie bede juz szukac butow. Oluska, a jaki kolor garnituru bedzie mial Twoj narzeczony?? Moj ma czarny i zastanawiam sie nad dodatkami typu koszula czy krawat, ktory bedzie kolorystycznie pasowal do koloru sukni, czyli ivory:) Chyba tez wybiore sie po probke materialu. Pozdrawiam

Dziewczyny, nie chce was denerwowac,ale pare dni temu bylam w tym salonie na Kijowskiej, czekalam na to by przymierzyc pare sukienek ( to fakt panie sa bardzo mile, bo ja nie bylam umowiona a mimo tego pozwolily mi je poprzymierzac) i zadzwonil telefon. domyslam sie ze byla to jedna z dziewczyn ktora zamowila suknie i czekala kiedy ona dojdzie, pani w salonie ja uspokajala, ze pare dni przed slube powinna byc i ze napewno nie przyjdzie w dni slubu. Po skonczonej rozmowie powieziala do swojej kolezanki ze juz nie odbiera dzisiaj tych telefonow bo dosyc tluaczenia sie... Jak tego posluchalam to jakos ten salon nie wzbudzil we mnie wiargodnosci. Dziewczyny a suknie wcale nie sa szyte a Ameryce tylko w Chinacg i to akurat wiem z dobrego zrodla. Ale to akurat jak dla mnie nie jest wazne. Wazne ze suknie sa ladne. Ja nie znalazlam takiej w ktorej bym poczula sie ze to ta wlasciwa.... ale to ni eznaczy ze suknie maja brzydkie. zdrawiam

dlatego zeby sie nie denerwowac, ze suknia nie przyjdzie na czas, trzeba zamowic minimum 3,5 miesiaca przed slubem. Ja zamowilam 5 m-cy przed i sie nie przejmuje. A jak jest w salonie na kijowskiej to nie wiem, ja w innym miescie w salonie lisa ferrera zamawialam. A co do miejsca szycia, to rozne historie na temat roznych firm slyszalam, coz, nie ma pewnosci, gdzie sa szyte. Poza tym co to za roznica, jesli suknia jest piekna:)

Gość oluśka 23
do Namagnesowana_Pinezka: mój narzeczony jeszcze nie zaczał nic dla siebie wybierac (jak to facet :) powiedział ze skoro slub pod koniec sierpnia to jeszcze ma czas:)) ale napisze Ci co juz mniej wiecej postanowiliśmy, garnitur tez raczej czarny, koszula ecru (gdyby była biała to spowodowałoby to ze kremowa suknia wydawałaby sie zółta), kamizelka i krawat to byśmy chcieli tez w odcieniu złota i ecru badz ivory choc jak dla mnie to właściwie to samo :) to zeby poprośic o materiał to naprawde sie sprawdza, zawsze mozna sprawdzić jak poszczególne elementy stroju młodych beda sie komponowały ze soba pozdrawiam serdecznie!!!

Gość oluśka 23
a jeśli chodzi o wypowiedz femme fatale to ja zawsze staram sobie tłumaczyc ze przeciez sa rózne losowe sytuacje, żeby od razu w panike nie wpadac. ja zamówiłam suknie 30 marca a przymiarke mam miec dopiero po 20 lipca, (slub druga połowa sierpnia) wiec tak własciwie to jest ponad 3 miesiace oczekiwania na suknie, pani w sklepie poinformowała mnie ze suknia prawdopodobnie bedzie juz pod koniec czerwca ale żeby sie nie denerwować to lepiej przyjac taki margines czasu własciwie od czasu zamówienia sukni do slubu mam 4,5 miesiaca wiec mysle ze nic nie powinno mnie zaskoczyc a jesli chodzi o to gdzie suknie sa szyte to powiem tyle ze nawet na stronie internetowej jest informacja ze za granica (czyli nie jest to sprecyzowane, przynajmniej ja do tego nie dotarłam), a siedziba firmy jest w USA, w salonie takze nikt mnie nie informował ze suknia bedzie w stanach szyta co wiecej tak naprawde to własciwie nigdy nie mozna miec 100% pewności w tym czy innym salonie

witajcie, nie denerwujcie mnie tymi komantarzami, że sukni nie ma na czas. Ja dzwoniłam jakoś niecałe 2 tyg temu żeby umówić się na przymiarkę, panie powiedziały że sukni jeszcze nie ma bo był miesiąc do terminu 1 przymiarki, wolałam jednak umówić się wcześniej żeby się nie okazało później że nie będzie terminów albo coś wypadnie. Ja jestem strasznie zadowolona z wizyty i obsługi w salonie, suknie mam nadzieję że też dostanę piękną i bez żadnych fuszerek, w końcu płace za nią grube pieniądze. Ostatnią ratę wpłacę przy odbiorze sukni. Nia ma sensu się nakręcać że coś będzie nie tak, co innego suknie z salonu firmy krzak a co innego renomowany salon, i co za różnica czy suknię szyje chińczyk czy amerykanin, równie dobrze suknie mogą być szyte w stanach przez chińczyków albo w chinach przez amerykanów. Będę po 1 przymiarce to napiszę wam jak naprawdę jest:) Jeśli chodzi o kamizelkę dla pana młodego to my tez będziemy kupować w kolorze złota, koszula na bank ecru tak jak moja suknia. Pozdrawiam serdecznie i dziewczyny nie nakręcajcie sprężyny, za miesiąc ślub a Wy straszycie, nawet nie kupując tam sukni tylko mierząc:) litości....

Gość oluśka 23
do lisia czapa: hej co słychać?? odebrałaś juz suknie?? napisz jak przymiarki, poprawki i wogólnie jesli możesz podziel sie swoimi wrazeniami. pozdrawiam serdecznie

hej, więc tak: suknię odbieram już jutro:)!!!!!!!!!!! byłam na przymiarce 23 maja, musiałam bardzo się spieszyć bo miałam dosłownie kwadrans, spieszyło mi się do banku jak nie wiem co.. suknia jest piękna:)jest kilka poprawek, głównie należy ją skrócić, bo była za długa, ale JEST CAŁKOWICIE NOWA, to widać że nikt nie sprzedaje jakiegoś bubla starego jak to dziewczyny już straszyły!!!Ja zadzwoniłąm tydzień przed przymiarką spytać czy suknia już na pewno jest, i oczywiście była i już czekała na mnie...suknia z trenem wygląda o niebo lepiej, w salonie była jeszcze jedna dziewczyna, która odbierała tą samą suknię akurat tego dnia, ale bez trenu, wygląda gorzej i podobno będzie gorzej ją ew sprzedać. Obsługa miła, niestety były w tym czasie chyba 3 inne klientki i sprzedawczynie były rozrywane na strzępy, ale krawcowa ok, podwinęła i podpięła tyle ile trzeba było, zaznaczyła co bym chciała zmienić(jeden chawcil lekko \"wisiał\", należało go doszyć), i tyle, kilka razy jeszcze na siebie popatrzyłam i poleciałam do banku:) Jutro już odbieram, no doczekać się nie mogę... Odezwę się w weekend po odebraniu sukni:)tylko jakby co to mnie wołajcie bo mogę zapomnieć:)))

Gość a musia
lisia czapa wkleij linka do swojeje sukni??

Gość oluśka 23
do lisia czapa: bardzo fajnie, naprawde :) koniecznie odezwij sie po tym jak juz odbierzesz suknie pozdrawiam serdecznie :)