Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOSTKA-35

badania prenatalne

Polecane posty

Gość KOSTKA-35

mama pytanko do kobiet które wykonywały te badania,mam mały problem mam skierowanie od swojego gino na badania prenatalne nieinwazyjne i mam dwa adresy do Katowic "femina" na ul.różnej i siemianowice ślaskie ul.1 maja i nie wiem do którego sie zarejestrowac? bardzo prosze o wszystkie informacje. najpózniej do tego piatku musze sie w któryms zrejestrowac a chciałabym miec jakies rozeznanie i porównanie.dzieki serdecznie pozdrawiam

kostka nie doradze ci z twoim pytaniem bo mieszkam gdzie indziej.ale mam tylko do ciebie pyt badania prenatalne to badania aby sprawdzic czy dziecko nie ma zadnych wad rozwojowych.czy wiesz ze jesli je ma to nic nie da sie zrobic jedynie aborcja.wiec na co ci to wiedziec.usuniesz jesli jest cos nie tak?przepraszam nie naskakuje na ciebie tylko pytam.a czytalas ten artykul gdzie babka zrobila te badania wyszlo ze dziecko jest powaznie uszkodzone zdecydowala sie na aborcjie.plod aborce przezyl okazalo sie ze jest calkiem zdrowy a teraz walcza o jego zycie.

Gość KOSTKA-35
wiesz jak narazie nie potrafie Ci odpowiedziec na to pytanie ,postanowiłam je zrobic a zastanawiac sie bede po badaniach ale wierze w to ze wszystko bedzie ok .

Gość 999999
Miałam badania prenatalne - nieinwazyjne, bo wyszły jakieś nieprawidłowości na usg w 10 tyg. To było zwykłe pobranie krwi, zadali mi kilka pytań (o mój wiek, choroby itp). Wyniki w ciągu 2 tygodni. wg mnie nie ma znaczenia gdzie je zrobisz - i tak krew idzie do labolatorium i tam badają. U mnie okazało się wszystko ok (najpierw badania, potem dla pewności dodatkowe usg) i teraz za kilka dni urodzę zdrową córeczkę. Do mysi28 - te badania były bardzo potrzebne, bo podejrzewali wytrzewienie jelit + jakąś chorobę genetyczną i wtedy inaczej prowadziliby mi ciążę, inaczej przebiegał by poród (cc) i w specjalistycznym szpitalu - po to, zeby zapewnić dziecku jak najlepszą opiekę medyczna. Robiąc je nawet przez głowę nie przeszła mi myśl, żeby zrobić coś złego dziecku! Myślę, że kostka-35 po prostu szuka informacji.

Gość KOSTKA-35
dzieki 999999 wiem ze te badania wszedzie sa takie same i ta sama procedura ale chodzi mi bardziej o podejscie do pacjentki ,porównanie .skoro miałas takie badania to powiedz mi teraz bede miała tylko przeziernosc karkowa i test PAPP-A (10 a 13 tygodniem ciaży) a potem w nastepnych tygodniach sa dalsze badania test podwójny(14-16tydz.) test potrójny(17-20tydz.)czy w nieinwazyjnych sa jeszcze jakies badania?? no i jeszcze usg -genetyczne