Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hm hmmm

Co na lekkie zapalenie sromu?

Polecane posty

Gość hm hmmm

Znacie jakieś sposoby? Nie chce iść do ginekologa, bo mi walnie od razu mocne globulki, po których czasem jest jeszcze gorzej...

Gość ja polecam ten krem
ja polecam ci ten krem, jest do kupienia w aptece bez recepty. Ponizej skopiowalam ci ulotke. Pozdrawiam Clotrimazolum Krem, 10 mg/g Skład Substancja czynna: Clotrimazolum 10 mg/g kremu Substancje pomocnicze: sorbitanu monosterynian(Span 60), polisorbat 60(Tween 60), Cetaceum (olbrot syntetyczny) alkohol cetostearylowy 2-oktylododekanol(Eutanol G), alkohol benzylowy woda oczyszczona Opis działania Lek ma szeroki zakres działania przeciwdrobnoustrojowego polegającego na destabilizacji błon komórkowych. W efekcie hamuje rozwój i zabija drożdżaki (zwłaszcza candida albicans), dermatofity (rodzaje Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), wywiera również słabe działanie przeciwbakteryjne (ziarniaki Gramdodatnie) i przeciwrzęsistkowe. Wskazania do stosowania Leczenie zakażeń drożdżakowych: błon śluzowych(sromu,żołędzi prącia) skóry Leczenie grzybic skóry ciała w tym skóry rąk, stóp, podudzi. Leczenie łupieżu pstrego. Przeciwwskazania Krem Clotrimazolum jest przeciwwskazany u chorych z nadwrażliwością na lek lub jakikolwiek składnik kremu, dlatego w przypadku wystąpienia uczulenia lub podrażnienia należy przerwać stosowanie leku. Ostrzeżenia i zalecane środki ostrożności Po miejscowym stosowaniu na skórę krem Clotrimazolum jest zwykle dobrze tolerowany. Jednakże niekiedy u chorych leczonych miejscowo mogą wystąpić reakcje objawiające się podrażnieniem skóry. W przypadku wystąpienia uczulenia lub podrażnienia należy przerwać stosowanie leku. Stosowanie leku podczas ciąży i karmienia piersią Lek może być stosowany w ciąży jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności na zlecenie lekarza specjalisty( kategoria B). Oddziaływanie z innymi lekami( Interakcje) Klotrymazol może hamować działanie innych miejscowo stosowanych leków przeciwgrzybiczych, zwłaszcza antybiotyków polienowych (nystatyna,natamycyna).Deksametazaon stosowany w dużych dawkach hamuje przeciwgrzybicze działanie klotrymazolu. Przeciwgrzybicze działanie klotrymazolu nasilają duże miejscowe stężenia estru propylowego kwasu p-hydroksybenzoesowego. Dawkowanie i sposób podawania Kremem należy smarować (lekko wcierając) miejsca zmienione chorobowo 2-3 razy dziennie przez okres 2-4 tygodni. Przedawkowanie Nie stwierdzono objawów przedawkowania. Działania niepożądane Bardzo rzadko mogą wystapić kontaktowe alergiczne zapalenie skóry, pieczenie,swędzenie,przemijające podrażnienie.W przypadku wystąpienia ww. objawów należy zwrócić się po poradę do lekarza specjalisty. Wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych i obsługiwania urządzeń mechanicznych w ruchu Lek nie upośledza zdolności do prowadzenia pojazdów i obsługiwania urządzeń mechanicznych.

Gość lekki masaż językiem

Polecam mycie płynem do higieny intymnej DRZEWKO HERBACIANE firmy ALEXIS. Bardzo pomaga. Działa też zapobiegawczo i ja kupuję (w aptekach) tylko ten. :)

Gość hm hmmm
dzieki dziewczyny :)

Gość hm hmmm
dzieki i wzajemnie :)

Gość uwielbiam takie jak ty
i dlatego nie chodze na basen, nie korzystam z toalet poza domem i brzydze sie sauny, silowni i tym podobnych :-O

Gość hm hmmm
ja tez nie chodze na basen, saune, i nie korzystam z toalet poza domem :D

Gość hm hmmm
ale ze na silowni mozna sie czyms zarazic to pierwsze slysze... bez majtek cwiczysz?

nie lepiej to leczyc radykalnie niz ryzykowac? zrobi ci sie zapalenie przydatkow, zrosty i nieplodnosc gotowa...

Gość dobra teraz to już jestem zała
ja też:( Chyba, ze robię siku na Małysza;) ALe z siłowni korzystam. Tam raczej nikt nie chodzi z gołym sromem;) a i ja jestem ubrana.

cholera wie co robia na tym sprzecie po godzinach :-P

Gość hm hmmm
po globulkach od ginekologa dostaje zawsze jeszcze gorszego zapalenia, tzn. pomaga ale po tygodniu wraca, niszcza mi strasznie flore bakteryjna i lactovaginal nic tu nie daje, zreszta jak pisalam mam lekkie zapalenie tzn. zaczerwienienie tylko wiec sie o mnie nie martw :)

Gość dobra teraz to już jestem zała
Poza tym ja bym chciała powiedzieć, że w sumie coś takiego jak zapalenie sromu nie istnieje... Tzn, w 90% przypadków ma się tez zapalenie pochwy, nie samego sromu. A clotrimazol na to nie pomoże, działa głównie na lekkie postacie grzybicy.

ale w sumie moze jestem przewrazliwiona bo mnie brzydza nawet rurki w autobusie-ze ktos wyszedl z toalety i rak nie umyl i miala jaja owsikow za paznokciam, schizy i tyle bleh bleh bleh :-P

Gość .Adam Małysz.
jeszcze któraś na mnie siknie i się wkurzę! 😠

nie no istnieje-na zajeciach z ginekologii uczylam sie o starczym zanikowym zapaleniu sromu, ale rzeczywiscie zalozycielke tematu podejrzewam raczej o jakies grzybicze zapalenie pochwy

Gość hm hmmm
a skad wiesz od razu ze grzybicze? lekarzem na odleglosc jestes? :)

Gość hm hmmm
a moze to nie zapalenie tylko np. podraznienie lekkie... ale i tak mi zaraz powiecie ze jak do lekarza nie pojde to bede bezplodna ;)

Adas spoko-ja na ciebie nie sikam bo nie potrafie sie skupic w takiej pozycji i nici z sikania :-O

bo 90 na 100 lasek z jakimis dolegliwosciami "tam" ma wlasnie grzybice a zapalenia przydatkow nie lekcewaz-glowna przyczyna bezplodnosci a zapalenie nie daje zwykle zadnych objawow, ale wiesz rob co chcesz-twoja cipka i zdrowie

Gość hm hmmm
wiele chorob nie ma objawow, zeby zapobiec to musialabym od lekarza nie wychodzic :D nie jestem hipochondryczka, a jak juz pisalam mam tylko lekkie zaczerwienienie, jak mi sie powiekszy to nie martw sie-pojde do lekarza, w przeciagu tygodnia moze bezplodna sie nie stane....