Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samaniewiem

Pomocy! Antybiotyk i tabletki =

Polecane posty

Gość samaniewiem

Jakiś czas temu, byłam chora więc poszłam do lekarza, przepisała mi antybiotyk - zinnat. Spytałam czy obniża skuteczność tabletek anty, zapewniła mnie, że nie. Jakiś miesiąc później poszłam do innej dr., która powiedziała, że wszystkie antybiotyki znacznie obniżają skuteczność. Od tamtej pory miałam dwa okresy - ten ostatni dziwny bo bardzo krótki, teraz trochę się martwię. Jak to w końcu jest z tymi antybiotykami ?

Gość nie wszystkie antybiotyki
obniżają, głupot ci nagadała ta lekarka są takie które obniżają (silne, a zinnat raczej jest słaby niz silny:) ) a te słabsze nie wpływają ja się i tak zawsze jeszcze farmaceuty pytam, ale potwierdzają tylko to co lekarz powiedział pozdrawiam

Gość **** **** ****
w ulotce pigułej jest jasno i wyrażnie napisane które antybiotyki obiżają skuteczniśc tabletek..trzeba porównać to co w ulotce pigułek ze skąłdem przepisanego leku antybiotykowego.

pewnie że nie wszystkie obniżają ich skuteczność!!! skoro dostałaś już 2 okresy to jest ok. poza tym one mogą obniżać a nie znosić całkowicie to zabezpieczenie, a wtedy to najczęściej jest plamienie podczas brania tabsów. wg mnie jest ok!

Gość samaniewiem
dziekuje Wam dziewczyny =) niby wiem, że ciąża jest raczej niemożliwa w tym wypadku (bo dodatkowo jak brałam ten antybiotyk to mieliśmy stosunek przerywany), ale martwi mnie ten krótki okres no i to, że wczoraj strasznie wymiotowałam =(