Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze zrzucic sadełko

dzis na obiad schabowy a ja sie odchudzam. jak go przyrzadzic nie uzywajac oleju

Polecane posty

Gość musze zrzucic sadełko

jw :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dlaczego tyle osób
to juz nie bedzie schabowy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a może dla odmiany na parze
bierzesz piersi ciemutko kroisz i przyprawiasz jak na grill, kładziesz na sitko takie jak do pampuchów czy warzyw na parze, wkładasz je do garnka na małej ilości wody, przykrywasz pokrywką i gotująs ię na parze prze jakieś 110-15 minut bardzo zdrowe bez tłuszczu, jak nie dodasz soli to jeszcze lepiej a do tego potem możesz na parze dorzucić jakieś warzywka :) smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie skarbie
bierzesz miesko, wrzucasz do garnka, dwie szklanki wody i dwie kostki rosołowe i gotujesz aż sie woda z gara nie wygotuje :D Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a może dla odmiany na parze
bo wiesz sam schabowy to jest juz elekko tłuczący - i bez oleju raczje noe zrobisz chyba że masz patelnie jakąś specjalną - najwyżej możesz użyć troszeczke oliwy z oliwek a najlepsze na odchudzanie jest ćwiczenie, dużo ruchu, a z jedzenia małę porcje kilka razy dziennie ograniczajac słodycze, ciasta, czipsy, plauszki i napoje gazowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość musze zrzucic sadełko
dzięki :) zaraz lece wstawić wode :D a co do mojej dietki to nie jem słodyczy, nie słodze napojów, ograniczam białe pieczywo i smazone potrawy :) Licze ze mi sie uda zrzuic z 5 kg :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jak to jest z tym chudnieciem
Tłuszcz tez jest potrzebny i wcale nie jest taki grozny, jak o nim pisza Wez oliwe z oliwek lub winogron/ sezamu/ slonecznika schabowy zamocz w jajku i obtocz w bulce- ale pelnoziarnistej- razowej i na oliwe dupa ci nie urosnie od jednego schabowego na obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takl a kostki rosołwe nie dość
że śą nizdrowe, to jest sam glutaminian sodu, który rozwala wątrobę i powoduje zgagę oraz kłopopty z górnym odcinkiem przewodu pokarmowego, to jeszcze zaostrza apetyt:o Dodatkowo jest t sama chemia i sól- zatrzymuje wode w organizmie. Gwarantuję, ze zwykły schabowy jest zdrowszy:O A jak nie schabowy, to rozbij schab tłuczkiem, posól trochę i dodaj sporo pieprzu, usmaż na małej ilosci oleju na patelni z grubym dnem, takiej żeliwnej, na dużym ogniu az się zarumieni, a potem wyjmij, umyj patelnię, jka sie cos poprzypala, albo będzie pływac dużo tłuszczu, włóż mieso spowrotem, nalej trochę wody i duś ok. 2 godziny na małym ogniu. na 15 minut przed końcem dodaj pokrojoną w piórka cebulę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takl a kostki rosołwe nie dość
Nie obtaczaj miesa w jaku i bułce, bo to doda mu niepotrzebie ok. 80-100kcal. I nie smaż nigdy na oliwie z oliwek, zwłaszcza z pierwszego tłoczenia, bo ona nie służy do smażenia. pod wpływem wysokiej tempetatury sie rozpada i staje się rakotwórcza:O Musisz wybrac olej znoszacy yższe temperatury- np. ryzowy lub rzepakowy🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takl a kostki rosołwe nie dość
Nie jedz nigdy kostek rosołowych ani potraw z proszku, czy słoika, zwłaszcza jak się odchudzasz, nie używaj vegetty ani tego typu przypraw, maggi, keczupu itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chce zrzucic sadelko
czyli mam na samej wodzie to ugotowac ?? :O albo usmaze bez panierki na lyzce oleju...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bes sę su
usmaż normalnie, tylko po usmażeniu wyłóż na ręcznik papierowy. nic ci sie nie stanie od jednego schabowego :o Jak się tak boisz to zjedz pół kotleta a więcej warzyw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tesciowa jukana
wlasnie obtaczanie w jajeczku i w bulce sprawia ze jemy duzo tluszczu, ktory jest wchlaniany jak w gabke w panierke;

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chce zrzucic sadelko
oki czyli smaze bez panierki i zjem mniej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrób tak jak masz napisane
w poście wyżej!!!!!!!!!!!!!!!!! Rozbij sobie, dopraw, usmaż na rumiano i potem duś ze dwie godziny a na koniec dodaj cebulę- bedzie pyszny!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×