Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nudzi mi się

najmłodsza i najstarsz matka jaką znacie?

Polecane posty

Gość addddda
Lina Medina (ur. 27 września 1933 w Paurange, Peru) – najmłodsza znana matka w historii medycyny. Urodziła mając 5 lat, 7 miesięcy i 21 dni. Lina została zawieziona do szpitala przez rodziców z powodu rosnących rozmiarów jej brzucha. Na początku przypuszczano nowotwór, jednak badania lekarskie wykazały, że dziewczyna jest w siódmym miesiącu ciąży. Dr Gerardo Lozada wziął ją do Limy, wcześniej zasięgając porady innych lekarzy, którzy potwierdzili, że Lina faktycznie jest w ciąży. Po półtora miesiąca, 14 maja 1939, Lina urodziła chłopca przez cesarskie cięcie, potrzebne z powodu małych rozmiarów kości miednicznej dziewczyny. Jej przypadek został szczegółowo udokumentowany przez dr Edmundo Escomela w La Presse Medicale, wraz z informacjami, że pierwsza miesiączka wystąpiła u niej w wieku ośmiu miesięcy, piersi uwydatniły się w wieku czterech lat, a w wieku pięciu lat jej kość miedniczna rozszerzała się i kości dziewczyny były bardzo rozwinięte. Jej syn po urodzeniu ważył 2,7 kg i został nazwany Gerardo, po doktorze Gerardo Lozadzie. Rósł w przekonaniu, że Lina jest jego siostrą. Pomimo dobrego stanu zdrowia umarł w 1979 z powodu choroby szpiku kostnego. Nigdy nie pojawiły się dowody na to, że ciąża Liny Mediny powstała w inny sposób niż normalny, ale ona sama nigdy nie ujawniła tożsamości ojca, ani okoliczności, w których doszło do zapłodnienia. W 2002 odmówiła udzielenia wywiadu agencji prasowej Reuters. Aktualnie mieszka w jednej z najbiedniejszych dzielnic w Limie, znanej jako Chicago Chico. Istnieją dwie opublikowane fotografie, dokumentujące historię Liny Mediny. Pierwsza, o kiepskiej jakości, przedstawia Linę Medinę w kwietniu 1939, kiedy była w siódmym i pół miesiącu ciąży. Druga fotografia przedstawia Linę wraz doktorem Gerardo Lozadą i synem, który na fotografii ma 11 miesięcy.

ze mna w szpitalu lezala 14 tka ;/ jej facet mial o zgrozo 20! a co do 8-9 latek, to nie mozliwe, ale 10 lub 11 juz tak, tam gdzie jest cieplo, w krajach typu Brazylia itp dziwczynki tak zaczynaja miesiaczkowac i co sie z tym wiaze rodzic ;(

najmłodsza - moja koleżanka urodziła tydzień przed swoimi 15 urodzinami. najstarsza - wcale nie taka "stara" 42 lata, moja mama :)

Gość Aneczka123456
mam 14 lat i nie wiem czy jestem w ciązy ... ostatnio bolały mnie jajniki , raz dwa a poźniej prawy , boli mnie często podbrzusze , żołądek a nigdy mnie nie bolał tak .. i głowa mam taki gęsty śluz jakiego nie miałam , czasami jest mi nie dobrze , i czasami kręci mi sie lekko w głowie ... co to moze być ??

Gość Aneczka123456
dodam tez że szybko sie męcze niż zwykle , i dłużej śpie i w dzień a zazwyczaj nie moge w dzień zasnać ...

aneczka jezeli to prowokacja to marna jezeli nie to gratuluje jestes w ciazy najmłodsza jaka znam to 14latka w sumie juz 2 14stki :/ najstarsza chyba 40 wiec nie jest tak zle

Gość Aneczka123456
nie pisała bym tego gdyby to miała być prowokacja , boję się ... mam zamiar kupić testy . Tylko nie wiem czy zrobic teraz i później jeszcze raz jak mi się będzie spoźniała miesiączka ? czy tylko jak mi się będzie spoźniała miesiączka .. ?

Gość i jak i jak
najmłodsza miała 16 lat najstarsza 44

Gość gonia61
Najmłodsza na świecie niepodważalnie Lina Medina, a jedną z najstarszych w Polsce (po tej, którą poznała moja kol. 52 lata - ciąża naturalna) będę ja 57 lat, a wierzcie , że jest nas więcej. Nie dla każdej los jest łaskawy w młodym wieku, ważne że jest ....

Gość to ja wam powiem.....
chodziłam do szkoły z dziewczyną która urodziła dziecko w wieku 15 lat, drugie dziecko miała jak miała 17 lat-już z innym chłopakiem, 3 dziecko jak miała 19 lat- znowu z innym a teraz jest z 4 dzieckiem w ciąży a ojciec dziecka też nowy :-o Nieporozumienie jakieś, będzie miała czwórkę dzieci i każde będzie miało innego ojca :-o W sumie chyba na matkę się podała bo ona ma piątkę dzieci i każde ma innego ojca,i inne nazwisko jedynie dwójka ostatnich są z jednego :-o Żyją tylko z alimentów i zapomogi z gminy :-o

Gość gonia61
przepraszam, ale dodałm sobie lat, oczywiście 47 lat, a nie 57

Gość fired_up
Lina Medina Z Wikipedii Skocz do: nawigacji, szukaj Lina Medina (ur. 27 września 1933 w Paurange, Peru) – najmłodsza znana matka w historii medycyny. Urodziła mając 5 lat, 7 miesięcy i 21 dni.

Gość Matinka
Ta dziewczynka urodziła mając 5 lat (fakt) a jej syn do 10 roku myślał że jest jego siostrą i dowiedział się gy w szkole zaczęli się wyśmiewać (fakt) zmarł wrześnie (nie prawda) zmarł w wieku 40 lat (fakt) Tak więc... no widzicie... Pozdrawiam i zachęcam do google sprawdzenie nie boli...

u mnie w szkole matka 14letnia jej facet mial wtedy 20 zostawil ja pol roku po tym jak urodzila teraz dziewcze ma 19, a corka zuzia 5 i jest sama

Gość DOMI I MIKI
ZNAM NAJMŁODSZA MATKE KTÓRA MA 4 LATA TO MOJA SIOSTRA KTÓRA ZOSTAŁA Z GWAŁCONA A NAJSTARSZA KTÓRA MA 73 LATA TO MAOJA PRABAPCIA

Gość erfrwef
Najmłodsza, jaką ja znam, miała 15 lat gdy urodziła. To moja koleżanka z klasy, ze szkoły podstawowej. Najstarsza z kolei, to moja mama. Drugie dziecko urodziła w wieku 41 lat.

Gość alutkaniemała
najmłodsza-16 moja przyjaciółka. Zakochała się w nie tym facecie co trzeba a jak człowiek zakochany to głupi :-(. Dyrekcja szkoły i klasa jej pomagały a społeczność szkolna o mało co nie zlinczowała jej chłopaka jak ją zostawił. Do ostatniego dnia ciąży chodziła do szkoły...dosłownie. Po szkole ja i nasza kumpela poszłśmy do jej domu pomóc się pakować. Wyszłam z kumpelą na chwilę do kuchni przynieść puszkę z mlekiem słyszymy krzyk...wody chlusnęły. Jej rodzice byli z wizytą u jej babci 100 km od domu (poród miał być za 2 tyg). Zadzwoniłyśmy po taxówkę. Jak wody odeszły koło 16 to miała szybki poród bo MAłgosia się urodziła o 20:10. Przyznaję że jest chyba najlepszą matka którą znam :). Zrobiła 2 tyg przerwy i do szkoły ale potem cały czas poświęcała córeczce. Teraz Gosia ma 7 lat i jest w pierwszej klasie a przyjaciólka zaczęła drugi rok medycyny. w maju 2010 bierze ślub. Historia z happy endem a ja lubię takie i jestem z przyjaciólki dumna :) najstarsza-42 nasza dawna sąsiadka. To że urodziła tylko słyszałam bo si ę wyprowadziła

Gość alutkaniemała
najmłodsza-16 moja przyjaciółka. Zakochała się w nie tym facecie co trzeba a jak człowiek zakochany to głupi :-(. Dyrekcja szkoły i klasa jej pomagały a społeczność szkolna o mało co nie zlinczowała jej chłopaka jak ją zostawił. Do ostatniego dnia ciąży chodziła do szkoły...dosłownie. Po szkole ja i nasza kumpela poszłśmy do jej domu pomóc się pakować. Wyszłam z kumpelą na chwilę do kuchni przynieść puszkę z mlekiem słyszymy krzyk...wody chlusnęły. Jej rodzice byli z wizytą u jej babci 100 km od domu (poród miał być za 2 tyg). Zadzwoniłyśmy po taxówkę. Jak wody odeszły koło 16 to miała szybki poród bo MAłgosia się urodziła o 20:10. Przyznaję że jest chyba najlepszą matka którą znam :). Zrobiła 2 tyg przerwy i do szkoły ale potem cały czas poświęcała córeczce. Teraz Gosia ma 7 lat i jest w pierwszej klasie a przyjaciólka zaczęła drugi rok medycyny. w maju 2010 bierze ślub. Historia z happy endem a ja lubię takie i jestem z przyjaciólki dumna :) najstarsza-42 nasza dawna sąsiadka. To że urodziła tylko słyszałam bo si ę wyprowadziła

Gość renoklijo

Gość gggiag
najmłodsza mama jaką znam 14 lat jak urodziła, najstarsza 48

Gość anka322
najmlodsza jaką znam to 16 lat , a najstarszą 44 lata ale urodzila chlopca z zespolem dauna:O

Gość ktos tam...
najmłotszą matką na swiecie jest dziewczynka która ma 5 lat a najstarsza matka na swiecie ma ok 68 lat...

Znam kobiete, ktora urodzila zdrowa i sliczna dziewczynke w wieku 46 lat.Cale zycie chciala miec dziecko, ale z nie udawalo jej sie zajsc w ciaze....a po latach taka niespodzianka. Corke ma piekna i zdrowa, choc bardzo rozpieszczona...ale to normalne. Moja mama urodzila mojego brata, gdy miala 40 lat i musze przyznac, faktycznie jest troche rozpieszczony, ale wplyw na to ma nie tylko podejscie starszych rodzicow do dziecka, ale rowniez sytuacja w kraju, polepszenie sie warunkow materialnych rodzicow, ktorzy nie sa juz na dorobku itp. Ja tez planuje urodzic ostatnie dziecko okolo 40stki. Najmlodsza matka jaka znam to moja najlepsza przyjaciolka, ktora urodzila w wieku 22 lat, wiec nie jest to jakis szokujacy przypadek. Dziewczyna skonczyla studia, ma dobra prace i odchowanego synka, ale niestety jej malzenstwo zawarte z powodu ciazy rozpadlo sie.

Gość brodźiQQQQQQQQQ
13 i 46

Gość DaniCandy
ktoś pisał że 8-9 latki nie mogą zajść w ciążę NIE ZGADZAM SIĘ ja miałam 9 lat jak dostałam pierwszą @, a moja matka miała 7 lat, więc wszystko jest możliwe, owszem znam i dziewczynę co miała 17 lat jak dostała pierwszą @. A ze znanych mi osobiście to: 11 latka 42 lata

Gość wiczka
Najstarszą panią jest pewna pani która miała 70 lat kiedy urodziła dwojaczki. Ne ustalono ile tak na prawdę miała lat dlatego za najstarszą matkę uchodzi pewna 67-latka. Natomiast była też pewna 5-latka która urodziła dziecko. Kiedy jej brzuch się powiększał myślano że ma jakąś chorbę ale stwierdzono jednak ciąże. Kiedy miała 8 miesięcy miała 1 miesiączke a, kiedy miała 4 lata pojawiły si u niej owłosienia pomiędzy nogami.

Gość anima.pl
najmłodsza matka w historii medycyny miała 5 lat 7miesięcy i 21 dni a najstarsza 67 lat