Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia*****

Lamblie- jakie bakterie moga jej towarzyszyc??

Polecane posty

Gość marysia*****

wyszedl mi wynik obojetny, wiec jeszcze raz musze robic,ale pytam w razie czego. Ktos mial lub ma lamblie? towarzysza wam jakies zmiany w jamie ustnej rowniez ?

Gość fdhtjhnyj
lamblie to pierwotniaki bytujace glownie w dwunastnicy i drogach zolciowych (woreczku). lubia towarzystwo innych pasozytow, np robakow (owsiki, itp), bakterii (np helicobacter p., gronkowiec), grzybow.... ale to nie jest zasada, ze jak sa to inne paskudztwa sa - trzeba zrobic badania! przy lambliach moze wystepowac nalot na jezyku - jesli o to ci chodzi. jednak, jesli wymaz z jezyka, jamy ustnej nie wykazuje patologii, nalot moze byc wynikiem po prostu obecnosci pasozyta w jelitach, drogach zolciowych. lamlnie niszcza kosmki jelitowe, a to uposledza trawienie, wchlanianie. to samo z drogami zolciowymi... ludzie majacy problemy z trawieniem, z wydzielaniem kwasow, zolci, bardzo czesto maja nalot na jezyku. i nie jest on zwiazany z obecnoscia bakterii patologicznych. ;) pytaj, jak chcesz cos jeszcze wiedziec ;) zdrowka!

Gość marysia***
hej, dziekuje za odpowiedz, wlasnie mam nalot na jezyku ,zwlaszcza rano, ale jest on zmywalny, co mnie martwi to to,ze powoduje jakby nadzerki jezyka.Na grzyby sie badalam, na pasozyty tez z 5 razy i nic nie wyszlo, dopiero dzisiaj sie zastanowilam nad ta lamblia.Mam problemy z jelitami,ale nie mam mdlosci jak to przylamblii czy tez brak apetytu.Wrecz przeciwnie.Wynik poki co obojetny, zobacze za tydzien.Powiedz mi cos jeszce o tych pasozytach, trudno je wytepic? czy od tego moga bolec stawy ? dokladnie jeden?

Gość marysia***
up

Gość fdhythtghj
problemy ze stawami moga wskazywac na obecnosc np gronkowca... ale to na przyklad. warto byloby to sprawdzic, wykluczyc ewentualnie... jakie masz inne niepkojace objawy, ze podejrzewasz pasozyty u siebie??

Gość marysia***
poza wyzej wymienionymi moge dodac sennosc, przychodze do domu i ok 19 chce mi sie spac, za to gdy wstaje o 6 czuje sie w miare normalnie, Co mnie dziwi to to ,ze przy pasozytach ma sie mdlosci , niechec do jedzenia a raczej brak apetytu, ja tego nie mam, Mi sie che ciagle jesc ;) Czasami na skorze wyjdzie mi jakas plamka zluszczajaca sie, na policzku lu b na tylnej czesci przedramion, zawsze te same miejsca. Czasem brakuje mi energii.Ale to mozna przypisac zwyklemu przesileniu wiosennemu.

Gość fdhtht
nie jest tak, jak sadzisz. przy pasozytach jedni nie maja apetytu i maja mdlosci, inni maja wlasnie wzmozony apetyt (np przy tasiemcu) i zadnych mdlosci moga nie miec... to nie jest zadna zasada. te luszczace sie 'plamki' - warto je przeanalizowac, moze jakis wymaz z nich?... nie wiem. przy pasozytach czesto wystepuja jakies zmiany skorne. mimo wyszystko, sadze, ze problem ten cie nie dotyczy ;) zycze ci, by ewentualne badanka wyszly ok!

Gość zybi33
a program jelitowy był???a antybiotyków duzo sie brało????

Gość plus nimus
co to ten program jelitowy antybiotyków to ja się tyle nabrałam, że juz do końca zycia nie pozwolę sobie podać ani jednego, mój limit się wyczerpał !

Gość zybi33
No włąsnie tak tez myslałem i dlatego jest podejrzenie grzybicy przewodu pokarmowego,brak pozytywnej flory bakteryjnej powoduje złe przyswajanie substancji odrzywczych

Gość plus nimus
hym, ale ja jestem od półtorej roku na Trilacu, kwaśnym mleku, kefirach a poprawy żadnej nie ma, to ile czasu ta flora bakteryjna ma się odbudowywać :o no w sumie przez 11 lat były ciagle antybiotyki, to może potrzeba czasu :p

Gość zybi33
jedna seria antybiotyków niszczy flore bakteryjna na pol roki a jak jest grzyb to niestety,pozera z Ciebie wszystko co najcenniejsze dlatego najpierw program jelitowy a pozniej odbudowa fłory

Gość plus nimus
jaki program jelitowy ? :)

Gość zybi33
oczyszczanie jelit ze złogów kałowych i szlamu:)

Gość plus nimus
aa, masz na myśli te wszystkie lewatywy, diety sokowe, diety z sucharków grachamkowych i zsiadłego mleka, to już dawno przerobiłam. Masz jakieś sugestie ? może coś przegapiłam :o

Gość zybi33
Mysle ze przegapiłas a odkwaszanie było???teraz juz sie lewatyw nie stosuje bo one oczyszczaja czesc jelit a nie cału przewod pokarmowy

Gość plus nimus
nie żadnego odkwaszania nie było, nawet nie wiem o co Ci chodzi :o

Gość zybi33
przy takiej czestotliwosci brania antybiotyków doszło do zakwaszenia organizmu dlatego nalezy go odkwasic proszkiem zasadowym dr.Auera

Gość plus nimus
czy o ten proszek chodzi ? http://www.kulturystyka.pl/artykul409/ no ciekawa sprawa, wypróbuję na pewno :) tylko mam nadzieję, że jednak po jego zastosowaniu nie schudnę :D bo i tak straszna mizerota ze mnie, mimo że jem duzo owoców, warzyw, soków i kasz - same witaminy - to ciągle wyglądam jak z krzyża zdjęty niedobitek ;)

Gość plus nimus
rany, doczytałam na razie dopiero do połowy, przecież to zupełnie piszą o moim tacie, wszystko się zgadza ! :o Dodaję do ulubionych, bardzo ciekawa stronka :) u mnie zgadzają sie tylko jakieś pojedyńcze detale - sińce pod oczami, migreny, ale nie zaszkodzi i mnie tego spróbować, bo tacie to kupie na pewno

Gość plus nimus
wybiła godzina duchów Uuuuuu...:p

Gość marysia*****
hej, ja nie stsosowalam nigdy zadnej kuracji antybiotykowej, i wlasnie to mnie dziwi.Tzn pare razy sie zdarzylo, jak bylam dzieckiem, ale nie przypominam sobie bym brala antybiotyki kiedy pojawilky sie moje piorblemy.Zwalilabymk to raczej na zle odzywianie.

Gość marysia*****
no i mam pytanie jak to wielkie oczyszczanie ma wygladac? oczywiscie nie chodzi mi o gldowoke 60 dniowa, ale orpocz tego proszku, rozumiem dieta, cos jeszcze?