Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PARODONTOZA

PARODONTOZA

Polecane posty

Gość PARODONTOZA

czy sa jakies skuteczne zabiegi/ preparaty ( pomijam mycie , zebów , nitkowanie, płukanie czy sztuczna szczeke jak juz wypadna;-( ) na ta powszechna dolegliowsc? czy mozna uratowac zdrowe zeby , co robic jesli dziasła choruja i nastepuje odsłonienie szyjek ? pomocy....

Gość i co robic pomocy
ja tez tam mam , dentystka widziala i powiedziala ze za bardzo szczotkuje i sama sobie tak wyszczotkowalam ja ma tylko tak na dole i to wszystkie zeby ( wygladaja one tak dziwnie bo sa bardzo dlugie ) podobno dobra pasta to elmex i elgydium (musze sobie kupic )

Gość a ja ma znowu z przodu
tez lekarz mi powiedział ze to od szczotkowania zbyt mocnego :-( i złej techniki . Z tym sie nic nie da zrobic, tylko zabieg przeszcepu dziaseł i wypełnienie substancja kosciotwórcza ( zeby zebiska nie były taaakie długie ) ale podobno daje dobre rezulataty . Przykrycie dziasłem jedengo zeba to ok 500 zł . Ja mam takich piec :-(

Gość a miał ktos kiretaz
zamkniety lub otwarty ? na czym to polega

Gość i co robic pomocy
to ja zalamuje rece bo ja mam az 7 takich odkrytych :( tez slyszalam o tym przeszczepie od kolezanki ktora sie pytala dentysty ale ona bala sie i nie robila , pewnie tez ze wzgledu na cene a ja ma znowu z przodu - a ile masz lat bo ja 30 lat i taka bajaka :D :(

Gość i co robic pomocy
bajka - miala byc :D

Gość kurcze ja tez mam 30
i powiedzieli mi ze za wczesnie na taki stan dziaseł a zeby zdrowe:-( Ja juz miałam isc na ten zabieg (znieczulenie miejscowe) ale wystraszyłam sie . Trzeba antybiotyki brac , uwazac na zakazenie i takie tam . Boje sie ze za 5 lat , jak nie wczesniej strace zeby :-( Ty masz na dole a ja z przodu !

Gość ja mam 20 i mi się robi
ale przez aparat.. mam myć i płukać Meridolem i ma przejść więc chyba jeszcze mam we wczesnym stadium..

Gość kurcze ja tez mam 30
to rób co tylko mozesz zeby to zahamowac .

Gość witam w klubie ja tez 30 stka
i tez mam ten problem.Ja stosuje elmex i lacalut. planuje isc na operacje ale psychicznie nie moge sie przełamać i finansowo :(

Gość i co robic pomocy
wiec wieku 35- 40 lat zostaniemy babkami bez zebow :D:D:D choc to naprawde nie jest smieszne i najbardziej dziwi mnie to ze nigdy wczesniej nie zwrocilam tak szczegolnej uwagi czy moje zeby byly tak dlugie jak sa teraz - MA KA BRA :D :D

Gość zybi33
to jest podem wyplukiwania wapnia przez organizm,hmmm

Gość zybi33
zakwaszenie organizmu,trzeba odkwasić:)pozdrawiam

Gość i co robic pomocy
zybi - pomocy ! jak odkwasic ?

Gość ta operacja to pod
narkoza czy miejscowo mozna?

Gość ja mam strasznego doła
z tego powodu , lekarz powiedzial ze jak sie nie bedzie cos z tym robic (OPERACJA) to na bank wyleca (jesli szyjki sytematycznie sie odsuwaja na duzej ilosci zebów) . I bawet teraz jesli uzywam dobrych preparatow do myscia to na wiele to nie pomoze :-( . W sumie ma racje :-( same dziasła sie nie zsuna na zeby .

a zeby co to duzo mówic : beda sie robic duze jak u konia:-(

jesli ktos miał ta operacja , napiszcie jakie sa efekty , czy bardzo sie cierpi , czy warto na to sie zdecydowac .

Gość nie wiem czy dobrze zrobilam
Ale zaczelo sie to u mnie w wieku 33 lat. Po 3 latach gdy 4 zeby zaczely sie lekko chwiac moja dentystka stwierdzila ,ze nie ma na co czekac. Opilowala mi wszystkie........... i mam dwa mosty. Gora i dól. Kosztowalo mnie to mnostwo bolu i sporo kasy ale za to teraz mam na 25 lat piekne zabki, wszystko gryze i od 4 lat nie mysle wogole o zebach.

Gość ale czy most
hamuje parodontoze? w koncu to problem dziaseł . Mozna miec most a dziasła moga dalej sie odsuwac . A moze nie maiałas parodontozy

Gość co robic pomocy
no wlasnie ...ja tez tam mysle

Gość pasta do zebów
PARADONTAX - ok 16-20 zł za tubkę.

Gość w poczatkowej fazie
ta pasta moze pomóc - zahamowac - ale jak sa szyjki duzo odsloniete - nie ma cudu innego niz zabieg .

Gość niby problem duzy w naszym
społeczenstwie :-) (70 % ) nikt sie nie leczy czy co ?

Gość ja tez mam problem z tym
i kladl mi dentysta cos takiego jak plomba-to oslania zeby.... Mam dopiero 26 lat,a juz kilka zebow odslonietych :(

Gość czy ktos robił sobie taka
operację na te dziasła? i czy mozna wstawić most jak ma sie parodontozę?

Gość pytanie i rada...
Cyt.: Opilowala mi wszystkie........... i mam dwa mosty. Gora i dól. Kosztowalo mnie to mnostwo bolu i sporo kasy ale za to teraz mam na 25 lat piekne zabki, wszystko gryze i od 4 lat nie mysle wogole o zebach. Pytanie: co to znaczy most? Mostek też musi się na czymś trzymać, czyli na zdrowych zębach. Jeśli przyczepiony został do obnażonych/chorych, to wyleci razem z nimi. Opisz do czego przyczepiono Ci mostek. Nie sądzę, żeby wkręcono Ci do szczęki/żuchwy implanty i do nich dopiero mostek; to już za jednym bólem sensowniej byłoby wkręcić implanty pojedyńczych zębów. POnieważ na zagadnienie zdrowia poprzez zdrowe zęby należy spojrzeć holistycznie, polecam tematy: Higiena jamy ustnej, Zasady dietetyczne, Hipokinezja, Hartowanie i nne na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl