Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Figaa

praca w niemczech jako opiekun osob starszych? pomoze ktos?

Polecane posty

czy jest szansa na to? gdzie sie udac z zapytaniem o ta prace?

Gość /łączenie tematów/
19:03 smutnawiki ja nie pracowalam ale po maturze chcialabym wyjechac wlasnie do niemiec jako opiekunka dla starszch osob wiec chetnie tez sie czegos dowiem 19:06 a co chcecie wiedzec 19:07 Figaa u Mnie to mama chcialby wyjechac. A slyszalam ze to dosc ciezka praca. W ogole to chcialaby wyjechac ale nie wie do kogo sie z tym zwrocic gdzie szukac takich ofert sprawdzonych, Moze ktos ma jakies sprawdzone miejsca? "Za oknem deszcz a u mnie ona, ona u mnie jest jej włosy lśnią a usta śmieją się a we mnie smutek, żal i wielki gniew jej serce ciągle stara się pocieszyć mnie ...." http://www.szipszop.pl/tickers/13997.gif 19:09 ja mam niezawodna stronke moja mama wyjechala, nie zna kompletnie niemieckiego ale jej sie udalo, opiekuje sie niemka z alzheimerem, jest bardzo zadowolona, rodzinka chorej babci bardzo dla mamy mila i cierpliwa

Na czerwcowkach kuleczka-mroweczka dosc dobrze sie na tym zna i z tego co pisala, rowniez posredniczy miedzy zaintersowanymi. Ale na razie chyba nie ma jej w necie. Praca moze byc ciezka, ale nie musi. Zalezy na kogo sie trafi i jakie sa oczekiwania. Jesli ma sie przypadek obloznie chorej osoby, to trzeba kolo niej wszystko zrobic- lacznie z myciem i przewijaniem. Ale sa tez osoby, ktore potrzebuja po prostu pomocy przy zakupach, gotowaniu lub chca po prostu zeby ktos przy nich byl i dotrzymal towarzystwa. Ja niestety nie wiem, do kogo sie konkretnie sie zwrocic. Wiem, ze niektore Polki umieszczaja ogloszenia w gazetach niemieckich. Ale do tego trzeba miec troche odwagi i umiejetnosci jezykowych.

aga1979 widzialam ze wkleiłaś link na czerwcówkach, dziekuje Ci slicznie i mam nadzieje ze Kuleczka- mroweczka znajdzie chwilke zeby mi pomoc w miare jej mozliwosci:D Buzaik dla ciebie👄

Gość supergeilezieck
ja pracuje w zav w bonn, m.in. haushaltshilfevermittlung... legalnie na mocy umowy miedzynarodowej...nie zadny posrednik..tylko bundesagentur für arbeit..i nic nie kosztuje... jak ktos chce wiecej wiedziec to napisze na maila

supergeilezieck byla bym ci wdzieczna bardzo. email pod nikiem.

Gość supergeilezieck
ok, juz ci pisze z prywatnego maila

Gość Piszcie tu prosze
nie na maila:(, ja tez szukam pracy w Niemczech, jestem zainteresowana

Gość supergeilezieck
ok, juz wyslalam

supergeilezieck jeszcze nic nie mam ale czekam cierpliwie:D do piszcie tu prosze, mm nadzieje ze jeszcze niejedna osoba sie tu wypowie wiec nie przejmuj sie jak bede cos konkretnego wiedziala to tez napisze.

Gość supergeilezieck
wyslalam go o 19.57.... ?

supergeilezieck doszlo i odpisalam bo oczywiscie mam pare pytanek:D jesli nie sprawilo by ci to klopotu to odpisz. 🌻

Gość upppp