Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczony drogowiec

plywanie

Polecane posty

czy ktoras z was dzieki uczeszczaniu na basen stracila jakies zbedne kilogramy ? slyszalam ze przebywanie w wodzie wysmukla sylwetke ale nie wiem czy to prawda ...Nie jestem zbyt dobrym plywakiem i nie jestem pewna czy takie "pseudo plywanie " dalo by jakies efekty ? jak sadzicie ? prosze o odpowiedzi

puk puk ?

Gość to prawda

a ile mniej wiecej trzeba czekac na efekty ? i ile mozna zgubic przy ok godzinnym plywaniu powiedzmy 2 razy w tygodniu ?:> wie ktos ?

Gość ja ja ja ja
Poprzez pływanie można zgubić kilogramy, ale pod warunkiem, że będziesz pływać intensywnie, przez całe 45 minut. Potem dopada wilczy apetyt, więc trzeba się powstrzymać od jedzenia. Widziałam na basenie takie dziewczyny, co się przez godzinę tylko moczyły pluskając się, zamiast pływać. Potem z dumą opowiadają, że chodzą na basen :D Chodzenie chodzeniu nie równe. Ja, jak wchodzę do wody, to pływam, pływam, pływam. Czasami na chwilę przystanę, żeby odsapnąć.

Gość ja ja ja ja
Jeśli pytasz, po jakim czasie można zrzucić zbędne kilogramy, to ci odpowiem, ze po miesiącu. Odpowiem ci też, że po roku. Albo w ogóle. Kapujesz, co chcę ci przekazać?

Gość ja ja ja ja
Możesz chodzić codziennie i pływać po 2 godziny, a i tak może ci się nie udać schudnąć. To wszystko zależy od twego wieku, metabolizmu i od tego, co jesz.

Gość ja ja ja ja
Schudniesz od tego, czego nie zjesz :D

Gość i przede wszystkim
ważne jest podejscie, jesli robisz coś w stresie i na siłę to nie schudniesz, bo organizm jest nastawiony z powodu stresu na walkę a tym samym nie pozwala na spalanie tłuszczu tak jaby można tego było oczekiwać. Soprt musi sprawiac przyjemność :)

ja ja ja ja czaje o co Ci chodzi dzieki :)musze sie podszkolic w plywaniu bo slabo u mnie z tym moj styl to raczej nie zidentyfikowany styl , taka jak by walka o zycie hehe ale bede sie starac dzieki raz jeszcze p.s. na pleACH MI NIEZLE IDZIE , moze tak tez sie uda ? myslisz ze wyszczupli mi ramiona i nogi ? i zlikwiduje boczki ? tzw , schaby ?:) jestem od 2 mcy na diecie i zgubilam jakies 13 kg , chciAla bym wysmuklic sylwetke i zeby ten nadmiar skory zniknal ;/

Gość najlepsza żabka

Gość ja ja ja ja
Dobrze kombinujesz :D Pływanie przy takiej drakońskiej diecie jest bardzo dobre, bo przy intensywnym pływaniu woda masuje ciało, modeluje sylwetkę, poprawia samopoczucie i ściągnie ci skórę, która przy takim odchudzaniu pewnie deczko ci zwiotczała. Naprawdę dobry pomysł z tym basenem. Ale pływać musisz intensywnie. Weź jakąś lekcję pływania. Najlepszym stylem jest żabka klasyczna (z głową pod wodą), a nie turystyczna, (głowa cały czas nad wodą).

Gość ja ja ja ja
Dodam jeszcze, że pływanie, zwłaszcza kraulem, silnie oddziaływuje na mięśnie pleców i jeśli nie robisz brzuszków, to ci sie może kręgosłup wygiąc i zniekształcić sylwetkę. Ćwicz więc brzuszki - dla równowagi do pływania.

dieta nie jest drastyczna , to metoda MONTIGNAC nie jestem glodna ani nic z tych rzeczy , czuje sie duuuzo lepiej niz bez diety no i caly czas chudne i chudne :) Chce cos zrobic ze swoim stylem zycia , bo poza praca nie ma tam za wiele ruchu czy sportu wiec planuje zaczac grac w tenisa i plywac . :) Mam mandzieje ze do polowy maja bede juz widziala efekty :) Powiedzcie jeszcze czy jak jestescie na basenie to smiejecie sie z ludzi ktorzy plywaja nieudolnie i slabiutko ? Boje sie ze sie beda ze mnie ludzie smiali :O pzdr

a jesli chodzi o brzuszki to od niedzieli zaczynam 6 weidera :D

Gość niepowinni się śmiac
Ci co pływają dobrze zwykle są zajęci pływaniem, a tymi co się śmieją to nie warto sie przejmowac, bo oni sami nie umieją pływac tylko się pluskają i szukają ofiar, ale bardzo rzadko się to zdarza

ok dziekuje bardzo za wszystkie opinie pozdarwiam serdecznie :)

Gość obowiazkowe pole
hop hop

Gość okuu
a jesli ja umiem tylko zabka turystyczna i to nie jakos super dobrze, to po jakim czasie z instruktorem powinnam sie nauczyc tej klasycznej? Można to w ogóle jakos okreslic? Duzo lekcji trzeba wziazc?

Basen pomaga.Chodziłam na areobik wodny,bo nie umiem dobrze pływać,i po miesiącu naprawdę moja tłuścinka zaczęła maleć.Dodam,że bardzo lubię piwko i bałam się,że nie stracę tłuścinki-a tu niespodzianka -fałdki znikają:).Polecam Panią Agnieszkę,która prowadzi zajęcia na żywieckim basenie/Już wiecie dlaczego lubię piwko-BO JESTEM Z OKOLIC ZYWCA :-),:-)/